Victorie cu încrâncenare în fața „bulgarilor”. ASU Poli joacă finala Cupei cu Giarmata Vii

Marius ANGHEL 18 Jun. 2014, 16:07 Ligi județene

Alb-violeții au avut parte de un nou duel aprig cu gruparea din Dudeștii Vechi. În semifinalele Cupei României, faza județeană, ASU Poli s-a văzut condusă pe „Știința” cu 1-0 la pauză, dar a întors spectaculos rezultatul în partea secundă și s-a impus cu 3-1. Gruparea susținută de suporteri așteaptă vineri consolarea în cazul în care ratează barajul. Finala se va disputa pe „Dan Păltinișanu” cu Giarmata Vii, câștigătoare în fața Girocului.

Elevii lui Codrea au început mai greu jocul cu „bulgarii”, pe care nu-i bătuseră până acum. A fost de fiecare dată 1-1 în campionat iar oaspeții au pus o piedică serioasă timișorenilor în duelul cu Ghiroda pentru titlul județean. Echipa gazdă a părut afectată și de știrile negative dinspre FRF cu referire la „cazul Chișoda”.

Chiar și așa, în minutul 4 Ionaș a avut șansa deschiderii scorului. Stoianov s-a opus ca la handbal. Iorgovan, peste alte zece minute a fost blocat de același veteran din poarta Pobedei. În minutul 24 Novac a dat semnalul de alarmă. A scăpat singur cu Burtic, dar portarul alb-violet s-a opus în duel 1 la 1. Peste șapte minute însă „bulgarii” au contraatacat din nou. De această dată același Novac, golgheterul „D”-ului, a preluat în careu și cu toată opoziția fundașilor a marcat după o fentă scurtă. La pauză era 1-0 pentru Dudeștii, se contura o nouă deziluzie pentru amfitrioni. Echipa lui Mirciov, de partea cealaltă, nu s-a dus la cabine, mai mult de teama fanilor nervoși pe jocul lor „specific” decât din rațiuni tactice.

Paul Codrea, încântat de succesul cu Pobeda

Comeback pentru finală

Partea secundă a debutat furibund la poarta lui Stoianov. Iorgovan a lovit bara la cinci minute de la reluare, dar nu s-a aflat în apele sale azi. În minutul 62 are loc momentul psihologic al partidei. Vucea preia în careu, oaspeții cer henț, mijlocașul șutează și se formează un carambol, Ionaș și Iorgovan nu pot înscrie, dar o face Gălan din apropierea liniei porții. Declicul lui ASU Poli a fost acuzat de cei de la Star Bisnov, dar arbitrul Flavius Roșu a mai trecut cu vederea câteva faze suspecte în careul lor. Pentru timișoreni a fost tot ce aveau nevoie. Peste câteva minute tot fundașul Cristi Gălan a fost aproape de o dublă. Dar reușita izbăvitoare a venit după o eroare, o raritate în cazul portarului Stoianov. Acesta a ieșit pe sub o minge centrată ideal de „Cobra” Ilie și Ionuț Vucea a profitat, marcând cu capul din unghi. Mai erau 15 minute iar Pobeda s-a trezit din contestații și întinderi pe jos pentru a egala. Finalul a fost destul de disputat. Dar nu s-a făcut 2-2 ci 3-1 după un contraatac finalizat cu puțin noroc. Tulcan a centrat pentru Popoviciu, care a reluat liber fix în Stoianov, acesta nu a putut însă reține balonul intrat din el în poartă, nefiind nevoie de tehnologie de linia porții în acest caz.

Codrea își pune cenușă în cap și explică de ce TAS nu e opțiune viabilă pentru ASU Poli

3-1 final și vineri va fi ziua cea mare pentru ASU Poli, dacă între timp nu se întâmplă un miracol în privința barajului. Suporterii lor vor reveni după mai bine de doi ani pe „Dan Păltinișanu”, dacă AJF (sau Giarmata Vii) nu are alte planuri, pentru o finală cu o grupare ambițioasă din Liga a V-a: Lorena Giarmata Vii. Aceasta a câștigat cu 5-1 cealaltă semifinală, jucată acasă cu CS Giroc.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Birău, Brânzan, Gălan, Maranescu – Vucea, D. Codrea, Popoviciu (cpt.), Ghinescu – Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat: Ilie, Tulcan, Rebenciuc și Obrejan. Antrenor: Paul Codrea.

Pobeda Dudeștii Vechi: Stoianov – Mirciov, Blaga, Piloiu, Fibișan, Boboiciov, Bratan, Kalapiș, Roșu, Novac, Vasilcin. Au mai intrat: Roncov, Niță. Antrenor: Petre Mirciov.

Vezi pe Sport9 mai multe poze de la meciul din Cupă

Marius ANGHEL 18 Jun. 2014, 16:07 Ligi județene
Pe aceeași temă