Victoria Traian a câștigat Cupa și a realizat eventul!

07 Jun. 2012, 11:29 Ligi județene
Victoria Traian a câștigat Cupa** și a realizat eventul!

În ciuda ploii mocănești care a căzut necontenit, pe stadionul „Mircea Ceicu” din Traian au venit aproximativ 1500 de spectatori (dintre care vreo 300 au venit de la Ianca) pentru a vedea la fața locului finala Cupei României (etapa județului Brăila), dintre Victoria Traian și Fortino Ianca.

Cu toate că Fortino Ianca anunța prin gura patronului ei Fănel Băluță că „Mergem la Traian să câștigăm pentru a demonstra care este echipa ce-a mai bună a județului!” pe teren lucrurile au stat puțin mai altfel! A fost la meci un puhoi de lume venit pentru a vedea la lucru echipa finanțată de Nicușor Abăseacă și care a plecat în cele din urmă fericit: Victoria Traian a învins cu 3-2 (0-1) pe Fortino Ianca și a realizat cea mai mare performanță a ei de la înființarea ei și până în prezent: a realizat eventul județului Brăila!

Dar debutul primei reprize a finalei a fost unul destul de anost, deoarece până în minutul 35 nu am avut decât două șuturi anemice spre poarta lui Constandache, expediate de Beldiman (min. 10) și Postolea (min. 15), prinse cu siguranță de portarul celor de la Traian. Fotbalul adevărat a început practic în minutul 35, atunci când Fortino Ianca a deschis scorul: Toni a slalomat pe partea dreaptă a apărării adverse, a centrat lejer în fața porții, iar de la 7-8 metri Buteseacă a marcat ca la antrenament: 0-1! Două minute mai târziu, Victoria Traian a irosit o uriașă ocazie de a marca: Gagu a executat o lovitură de colț de pe partea dreaptă, Anghel a relut fulgerător cu capul, Durbacă respinge incredibil de sub transversală, mingea a ajuns la Barbu, dar șutul acestuia este scos de pe linia porții de către Stănciulescu (min. 37)! Până la finalul primei părți, Anghel a cerut o lovitură de la 11 metri după o intervenție asupra lui Stănescu, dar asistentul Evelin Smeu (de numai 18 ani!) a judecat excelent faza și a lăsat jocul să continue, chiar dacă și-a atras asupra lui tot potopul de înjurături a lumii!

După meci, Laurențiu Vărgatu, președintele AJF Brăila, a spus ferm: „Dacă dădea 11 metri, mă ridicam și plecam de la meci!”

La pauză, Emil Cațaros, antrenorul celor de la Traian, a făcut o schimbare extrem de inspirată: l-a scos de pe teren pe Vioreanu, și l-a introdus pe Mitrea. Avea să fie schimbarea care a schimbat radical evoluția Victoriei Traian, care în minutul 60 a restabilit egalitatea: Huțu a șutat de la 30 de metri, iar mingea deviată de un adversar l-a păcălit pe Durbacă și a intrat în plasa: 1-1! Gazdele domină teritorial, iar în minutul 79 are loc momentul culminant al partidei: Gatiu (de la Fortino Ianca) a scăpat singur cu portarul Constandache, dar șutul acestuia de la 9-10 metri, a trecut mult peste… căminul cultural aflat în spatele porții porții!! Scăpat cu fața curată din această viitură, Constandache a degajat mingea care a ajuns la Mitrea, iar tânărul jucător al Victoriei a prins un șut de senzație de la 35 de metri și mingea a intrat în plasă dar după ce în prealabil mingea a lovit încheetura barelor: 2-1 (min. 80)!! Eurogol, iar bucuria localnicilor este una „fără număr”.

Acest gol a turnat plumb în picioarele celor de la Fortino, iar în minutul 89 Anghel l-a văzut ieșit din poartă pe Durbacă, și cu un șut plasat de la 35-40 de metri l-a lobat pe nefericitul portar advers. Se făcea 3-1 pentru Victoria Traian și se aprindeau deja grătarele pentru petrecerea ce avea să urmeze! Finalul de partidă este al oaspeților, care au ratat mai întâi golul al doilea prin Buteseacă, care nu l-a putut învinge pe Constandache de la 7-8 metri (min. 92), dar în cele din urmă, pe fondul neatenției (scuzabile dealtfel) a defensivei celor din Traian, același Buteseacă a mai rămas încă odată singur cu Constandache dar de data aceasta nu a mai ratat: 3-2 (min. 94).

Ceea ce a urmat apoi nu se poate descrie prin cuvinte! Aproape toată populația comunei Traian a intrat pe teren să-i îmbrățișeze pe idolii locali, în timp ce oficialii de la AJF Brăila, abia puteau să-și facă loc prin mulțime, pentru a înmâna premiile. Așa se întâmplă când joci la țară!

După meci, Nicușor Abăseacă, finanțatorul Victoriei Traian este ovaționat la scenă deschisă: „Nicușor nu uita, Traian e comuna ta!”. Niciunul dintre cei prezenți nu scapă fără să primească din partea lui Abăseacă, bere, carne sau mici, pentru că un asemenea succes trebuie sărbătorit așa cum se cuvine. În jurul Căminului Cultural este mare agitație, și nimeni nu dă semne că ar vrea să plece acasă! Doar Abăseacă pare cu gândul în altă parte, și spune sec: „Sunt fericit pentru că anul acesta am luat campionatul și Cupa, dar eu mă gândesc ce vom face la barajul pentru promovarea în liga a treia, pentru că ne așteaptă un meci foarte greu cu campioana județului Ialomița! Acum să vedem dacă ne ajută Dumnezeu și să câștigăm tot ceea ce poate să câștige o echipă de campionat județean (liga a IV-a)”. Atât a apucat să spună, pentru că a fost chemat iarăși afară de sutele de oameni prezenți la petrecere!

În cele din urmă plecăm și noi, dar grătarele sfârâie parcă neconmtenit, iar berea curge în valuri! Lăsăm în urmă o comunitate care-și cântă bucuria. Este bucuria lor, a localității, acolo unde Nicușor Abăseacă pare să-și mai fi asigurat (iar!) încă un mandat de primar și pentru următorii patru ani!

Victoria Traian: Constandache – Martinescu, Stan, Mihăilă, Iorga (min. 82: Spătaru) – Vioreanu (min. 46: Mitrea), Barbu (min. 91: Constantin), Gagu, Huțu – Lupașcu (min. 67: Apostu), Anghel. Antrenor Emil Cațaros.
Fortino Ianca: Durbacă – Zăgan, Stănciulescu, Postolea, Stanciu – Ieremia, Mâță, Ciucașu (min. 74 :Gatiu), Ciurea – Beldiman (min. 17: Buteseacă), Toni. Antrenor: Sorin Melțer.

Au arbitrat impecabil: Daniel Decă (centru), Evelin Smeu și Marius Titirișcă (asistenți) toți din Brăila.

Mai trebuie menționat și faptul că Laurențiu Vărgatu, președintele AJF Brăila, precum și ceilalți membri ai AJF-ului, au organigazat ireproșabil desfășurarea acestui important eveniment care a avut loc la Traian! Acum rămâne de văzut dacă Supercupa județului se mai juca, întrucât Victoria Traian a câștigat și campionatul și Cupa în județul Brăila. Laurențiu Vărgatu a promis că se va juca!

Articol scris de Valentin Constantinescu

07 Jun. 2012, 11:29 Ligi județene
Pe aceeași temă