Un nou duel aprins între Ripensia și ASU Poli. Ambele echipe au probleme înaintea meciului din Cupă

Un nou duel aprins între Ripensia și ASU Poli.** Ambele echipe au probleme înaintea meciului din Cupă

ASU Politehnica și Ripensia se întâlnesc pentru a treia oară în acest sezon. De această dată partida de miercuri va conta pentru semifinalele Cupei României, faza județeană, și se va disputa pe micuța arenă a roș-galbenilor, „Ciarda Roșie”. Locația de disputare a stârnit nemulțumire în rândul suporterilor alb-violeți, care doresc să vină în număr mare și la acest meci.

Până acum în duelurile directe oficiale ASU Poli a fost de netrecut, având deja o calificare obținută în Cupă în fața lui „Ripi”, precum și două victorii directe, tur-retur în campionatul Ligii a IV-a. Ultima dată, pe „Dan Păltinișanu”, a fost 6-2 pentru „Băieții în ghete”, care s-au distanțat în clasament de concitadini probabil decisiv. Mâine, roș-galbenii sunt cei care intră cu orgolii mari în meci, gândindu-se toată primăvara la o revanșă. „Eu sunt convins că noi o să fim foarte motivați la meciul de miercuri și o să facem un joc bun. Sunt convins că îl vom câștiga și eu zic că îl vom câștiga fără probleme”, a declarat Cosmin Stan, cel care a preluat rolul de „principal” după eșecul din „D”.

De partea cealaltă alb-violeții se gândesc tot mai mult la duelurile din baraj, mai având nevoie de doar trei puncte pentru asigurarea participării. Suporterii în schimb au avut un nou motiv de nemulțumire față de clubul din Calea Urseni, dacă la partida precedentă s-au plâns de prețul biletelor, acum capacitatea terenului, cunoscut ca „Tehnomet”, e cea care le dă apă la moară. Ultrașii sunt convinși că decizia echipei gazdă a unicei manșe de a juca aici a fost luată mai mult în detrimentul lor decât în avantajul echipei cu nume de legendă. Tehnicianul lui ASU Poli nu e însă îngrijorat de locația meciului. „S-a spus și de meciul din tur că vor să joace pe Dan Păltinișanu pentru că au mai multe meciuri acolo și constituie un avantaj pentru ei, s-a dovedit că nu e așa. În orice meci ambele echipe joacă în aceleași condiții, cine se adaptează va da randament mai bun”, a spus Sorin Brîndescu.

Accidentări de ambele părți

Cele două echipe au în comun înaintea jocului de mâine problema accidentărilor. Dacă la Ripensia au revenit Zaluschi și Rațiu, antrenorul Cosmin Stan e îngrijorat de starea celor care au dus greul în acest sezon. „7-8 jucători de bază au probleme medicale și trag de ei să joace meci de meci și să termine campionatul în tere”, a precizat antrenorul.

ASU Poli se confruntă cu problema unui lot restrâns numeric. După ultimul meci de campionat Feraru a ieșit de pe gazon cu entorsă, în timp ce Gălan nu a evoluat deloc din cauza unei contuzii. „Din păcate ne cam subțiem și asta mă îngrijorea, Gălan accidentat, Feraru cred că va fi indisponibil, nu contează, cât avem 11 e încă bine”, precizat Brîndescu.

Tulcan, fără drept de joc

O altă problemă de lot pentru ASU Poli e lipsa unui atacant important. Flavius Tulcan a fost suspendat până la finele sezonului după ce o formație din Austria la care evoluase, Viehdorf, s-a sesizat în legătură cu faptul că jucătorul activa și în țară, deși o făcea doar la amatori în ambele cazuri. „S-a făcut prea multă tevatură pe acest caz, nu știu dacă avem șanse, depinde de comisiile AJF-ului și de ce decizie iau în baza actelor existente. Dacă nu e apt de baraj, nu e, și vom juca cu cei pe care îi avem”, a conchis Sorin Brîndescu.

Partida Ripensia – ASU Poli se dispută mâine, de la ora 18.00 pe Arena „Ciarda Roșie” (Ex-Tehnomet) din Calea Buziașului. În cealaltă semifinală din Cupa României, faza județeană Timiș, Unirea Sânnicolau Mare primește replica lui ACS Ghiroda.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă