Succes la limită, dar sub control alb-violet în Cupă la Giarmata Vii. ASU Poli întâlnește Ripensia în semifinale

Liderul Ligii a IV-a Timiș s-a întors la locul „faptei” din 2014, dar în sferturile de finală ale Cupei României, faza județeană. Spre deosebire de ultimul act de anul trecut, când ASU Poli își adjudeca primul trofeu în prelungiri, miercuri, echipa lui Sorin Brîndescu a reușit să tranșeze disputa cu Lorena Giarmata Vii în timpul regulamentar, scor 2-1 (0-0).

Alb-violeții și-au odihnit ieri câțiva dintre jucătorii de bază. Principalul impediment al liderului din „D” pe terenul liderului din „Județ” a fost terenul îngust. În rest, ambele echipe au avut câte ceva de comentat la ezitările brigăzii conduse de Horia Mureșan. Primele șanse au venit mai greu pe un vânt foarte puternic. Stancu a irosit două oportunități din lovituri libere pentru oaspeți, a doua, chiar de pe linia de la 16 metri. De partea cealaltă Pecarov a încercat, neconvingător, lobul de la distanță (min. 13). Feraru din lateral dreapta și apoi Taub, blocat din apropiere, după o centrare bună a lui Ilie, au semnat câteva șanse mari ale timișorenilor. La pauză a rămas însă 0-0.

Partea a doua a început mai furtunos. Gălan a fost aproape să devieze cu capul în plasă, dar lovitura sa a trecut puțin pe lângă poarta lui Toma. Pentru ca, la șase minute de la reluare, Rusu să se remarce la poarta cealaltă după ce a respins devierea lui Lobonea, mingea a ajuns la Inoveanu, care n-a găsit însă plasa dintr-o poziție bună. ASU Poli s-a instalat apoi treptat dar sigur la controlul jocului. Taub și Rus, în decurs de două minute puteau sparge gheața. Pentru ca apoi, în minutul 65, gazdele să mai aibă o ocazie uriașă prin Pecarov, dar fostul portar al Caransebeșului a avut o intervenție de senzație. Peste două minute oaspeții deschideau scorul, Adi Ilie, cel mai scund jucător de pe teren, a plasat mingea cu capul în poartă din centrarea ideală a lui Rus. A urmat o nouă șansă bună pentru Giarmata Vii, dar Inoveanu nu a găsit nici acum ținta. Minutul 77 a adus acțiunea lui Feraru, probabil omul meciului ieri. Jucătorul din banda dreaptă a pătruns și a înscris plasat pentru 2-0 cu toată opoziția lui Toma.

Alb-violeții au combinat apoi relaxat și puteau ușor să-și mărească avantajul. În minutul 90 același Sami Feraru e faultat în careu după ce strecoară mingea printre picioarele unui adversar. De la punctul cu var însă, Mădălin Stancu și-a confirmat neinspirația. A copiat pe cine nu trebuie și a tras în transversală (ca Rusescu cu Oțelul).

Partida nu s-a încheiat însă fără un gol al gazdelor, la ultima fază din al treilea minut de prelungiri Lobonea a fost găsit de nou intratul Dochița în centrul careului și a stabilit scorul final, 1-2.

Calificare până la urmă fără tensiune pentru fanii alb-violeți și ASU Poli așteaptă acum un nou duel local cu Ripensia, în semifinalele Cupei acum. Va fi al treilea din acest sezon după victoriile înregistrate de cei de pe „Știința” în campionat.

Brîndescu nu a efectuat nicio modificare

Antrenorul lui ASU Poli, adept al unui modern 4-2-3-1, a făcut miercuri o alegere inedită în privința echipei. Pe lângă avansările lui Feraru și Damian pe benzi, nu a apelat ieri la niciun jucător de pe banca de rezerve, deși acolo se aflau nume precum Drăghici, Vucea, Ghinescu sau Naidin. „Nu a fost așa de dificil pentru că am dominat și prima repriză. Am avut ocazii, nu am înscris. Le-am cerut băieților în primul rând să nu ne accidentăm, să nu intrăm în clinciuri pentru că ne așteaptă un program foarte lung și foarte greu și încărcat. Terenul e foarte îngust și echipa din Giarmata Vii e o echipă foarte bună. Am avut răbdare, nu am intrat în panică când nu am dat gol. Repriza a doua, conform cursului jocului, am dominat, am și înscris. Îmi pare rău de finalul jocului, mai agitat așa, că în loc să dăm din penalty să fie 3-0 s-a făcut 2-1, dar e bine că mergem mai departe în Cupă și sperăm să fie totul în regulă… Le-am spus după meciul de la Șag celor care au fost rezerve acolo că vor fi titulari azi și meciul a decurs bine, nu am avut motive să fac schimbări. I-am lăsat 90 de minute să se simtă și ei întregi”, a declarat Sorin Brîndescu.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

Lorena Giarmata Vii: Toma – Pătru, Irimia, Puiu, Văcaru – Inoveanu, Costândana, Botezatu (cpt.), Călugăreanu – Nicolin – Pecarov. Au mai intrat: C-tin Popa, Lobonea, Pătrașcu și Dochița. Antrenor: Cristian Popa.

ASU Politehnica Timișoara: Rusu – Al. Contescu, Gavriluță, Gălan (cpt.), Taub – M. Stancu, Filimon – Feraru, Ilie, Damian – Al. Rus. Antrenor: Sorin Brîndescu.


 

Rezultatele sferturilor de finală ale Cupei, faza județeană Timiș:

Lorena Giarmata Vii – ASU Politehnica Timișoara   1-2
Ripensia Timișoara – Cocoșul Orțișoara   3-0
FC Cenei – ACS Ghiroda   2-6
Progresul Racovița – Unirea Sânnicolau Mare   1-3

Citește și: Ripensia, calificare cu peripeții în careul de ași al Cupei României

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă