Spectaculos! Arbitrii brașoveni și-au făcut echipă de fotbal și s-au înscris în Cupa României. Vor să dea un exemplu pe teren și în privința comportamentului: ”Avem câțiva guralivi în lot, dar trebuie să se abțină.” Prima de joc? Bere

Adi MARICA 15 Sep. 2021, 14:25 Ligi județene

Asociația Arbitrilor de Fotbal Club Sportiv Brașov are Certificat de Identitate Sportivă (CIS), s-a afiliat la Asociația Județeană de Fotbal Brașov și va debuta oficial, joi, în Faza I a Cupei României, faza județeană Brașov, la Sînpetru, cu echipa locală de Liga 5 Olimpia.

Arbitrii brașoveni vor să demonstreze că știu să și joace fotbal, nu doar să conducă meciuri. De cele mai multe ori contestați pentru deciziile pe care le iau pe teren la meciuri, arbitrii nu sunt cele mai agreate personaje din fotbal.

La Brașov, arbitrii brașoveni au înființat un club sportiv, Asociația Arbitrilor de Fotbal Club Sportiv Brașov, care are CIS, iar în această vară a fost afiliat la AJF Brașov. Echipa arbitrilor brașoveni s-a înscris în Cupa României, faza județeană Brașov, și va debuta oficial, joi, de la ora 16:30, în etapa 1, în deplasare, cu Olimpia Sânpetru (L5).

”Asociația Arbitrilor de Fotbal Club Sportiv Brașov au fost afiliați la AJF Brașov. Au toate actele în regulă și vor participa doar în Cupa României. Arbitrii care sunt legitimați la Asociație nu vor putea arbitra meciuri în acestă competiție”, a precizat Octavian Goga, șeful AJF Brașov.

Andrei Pavel, arbitru – președinte – antrenor

Președintele AAF Brașov, arbitrul asistent la Liga a 3-a Andrei Pavel (foto jos, primul din dreapta), este și antrenorul echipei.

Pavel are și Licența C de antrenor, astfel că va putea sta pe bancă la meciul de la Sînpetru și nu va risca o amendă și o suspendare din partea FRF, așa cum s-a întâmplat recent cu Mihai Iosif (Rapid) sau Andrei Prepeliță (Campionii FC Argeș)!

Mai mult, arbitrii au fost legitimați ca fotbaliști, au carnetele vizate de AJF Brașov, au vizele medicale, astfel că totul este în regulă.

Să înceapă spectacolul!

”Cu toții suntem încrezători”

Antrenorul Andrei Pavel este încrezător că ”jucătorii” săi vor face o figură frumoasă la debut.

”Totul este pregătit pentru debutul oficial. Avem această șansă să participăm în Cupa României și eu am încredere în acești băieți. Cu toții suntem încrezători. Am făcut doar câteva antrenamente pe teren sintetic, dar pe teren mare este cu totul altceva”, a spus Pavel.

Despre o eventuală primă pentru accederea în faza următoare, oficialul echipei arbitrilor a precizat că ”berea îi va aștepta pe băieți la final”.

Arbitreză Andreea Vlădulescu

Președintele CJA Brașov, Lucian Măiereanu, a stabilit brigada de arbitri pentru meciul de joi.

Astfel, Andreea Vlădulescu va conduce meciul de la centru, iar la cele două tușe au fost delegați Felix Butcaru și Nicolae Nanu.

”Am delegat la acest meci arbitri care nu sunt înscriși în Asociația Arbitrilor. Nu cred că vor fi probleme”, a spus Măiereanu, care trebuie să urmeze această regulă și în viitor, pentru ca nu cumva să delege la meciurile celor de la AAF Brașov chiar un jucător al acestei echipe!

Arbitrul antrenor vrea ca echipa sa să fie un exemplu pe teren

Andrei Pavel este convins că Andreea Vlădulescu nu va avea probleme cu echipa arbitrilor.

”Sunt convins că Andreea va duce la bun sfârșit meciul. Chiar am discutat cu jucătorii mei și le-am explicat că trebuie să dăm un exemplu pe teren și să nu protesteze la deciziile arbitrului. Avem câțiva guralivi în lot, dar ei trebuie să se abțină la comentarii. Este o premieră și pentru noi să fim acum în tabăra fotbaliștilor”, a spus Andrei Pavel.

Lotul echipei arbitrilor brașoveni:

George Mitarcă (A, L4), Marian Tunsoiu (As, L3), Daniel Borțan (As, L4), Robert Păcuraru (A, L5), Dan Ilieș (fost arbitru asistent L2), Viorel Pânzaru (As. L3), Alexandru Radu (As, L4), Gabriel Boncz (As, L3), Adrian Pepine (As, L4), Răzvan Polexe (As., L4), Claudiu Osmache (As, L3), Robert Mormeci (A, L3), Alexandru Dobre (A, L4), Liviu Dârjan (A, fotbal de sală), Rareș Grosu (A, L4), Octavian Ciucanu (A, L3), Robert Ciorbea (A, L3), Rareș Pădurariu (A, L4), Alin Greavu (A, L4), Andrei Pavel (As. L3).

După 23 de ani

În toamna lui 1998, o selecționată a arbitrilor brașoveni, Cavalerii Fluierului Brașov juca în faza județeană a Cupei României.

”Fluierașii“ brașoveni aveau să piardă atunci cu 0-1 meciul disputat cu AMCO Uniwol Ghimbav (L4). Acel meci a fost arbitrat de Ciprian Anghel, acum antrenor la Kids Tâmpa Brașov.

”A fost o senzație ciudată să-i arbitrez pe colegii mei, dar nu au fost probleme. A fost un meci echilibrat câștigat până la urmă de echipa de Liga a 3-a”, povestește Ciprian Anghel.

De altfel, după Revoluție a fost o adevărată modă ca echipele arbitrilor din mai multe județe să participe în primele tururi din Cupa României. O mică performanță au atins Cavalerii Fluierului Argeș, care au ajuns să întâlnească o echipă de Liga a 3-a!

Adi MARICA 15 Sep. 2021, 14:25 Ligi județene
Pe aceeași temă