Siliștea a câștigat Cupa!

27 Jun. 2012, 15:26 Ligi județene

Steaua Speranței Siliștea a reușit să se impună în finala constănțeană a Cupei României, 4-2 cu Sparta Techirghiol, după prelungiri

Spectacol total la Siliștea unde echipa locală Steaua Speranței a întâlnit, în faza județeană a Cupei României, pe Sparta Techirghiol. Gazdele s-au impus cu scorul de 4-2, reușitele victorioase venind în ultimele minute ale prelungirilor, după timpul regulamentar tabela indicând 2-2.

„Steliștii” și-au luat rolul în serios și au reușit să treacă în avantaj încă din primele minute, căpitanul Cristian Giurgiu reușind să deschidă scorul cu un lob peste portarul advers. Atmosfera a devenit apăsătoare însă în urma reușitelor vârfului oaspeților, Stan Ionuț, care a punctat o dată din penalti, în prima repriză și i-a adus pe vizitatori în avantaj în mitanul secund cu un șut plasat din careu.

Partida se apropia de final și nu se mai spera la multe. Același Cristian Giurgiu a dat însă tonul la spectacol cu o reușită de excepție care a restabilit egalitatea. Căpitanul a marcat cu un șut plasat de la marginea careului de 16 metri, direct în vinclu.

În prima repriză a timpului suplimentar nimic spectaculos și, când toată suflarea silișteană se aștepta să tremure de emoții la penaltiuri, Neguțu și Siminiceanu au inventat 2 execuții care au detonat atmosfera. Primul a punctat cu un șut de la aproximativ 30 de metri, direct sub bară, iar al doilea a reușit golul meciului, cu câteva secunde înainte de final, o semifoarfecă din centrul careului. 4-2 și fiesta a început, acordurile preferate fiind: „Să vină Cupa la Siliștea!”, totul culminând cu un foc de artificii care a luminat întraga comună constănțeană.

„Așa este mereu la noi, spectacol. Acum că am jucat și pentru acest trofeu a fost și mai frumos. O să jucăm cu o echipă din Liga a III-a și sperăm să batem din nou, vrem să ajungem cât mai sus”, a declarat managerul echipei din Siliștea, Bogdan Chiriță.

De menționat că partida ar fi trebuit să se desfășoare pe teren neutru, dar și cei din Techirghiol și cei de la AJF Constanța au fost de acord ca partida să se joace la Siliștea dacă gazdele plătesc baremul arbitrilor.

Articol scris de Cristian Banciu
Foto: Alexandru Raita

27 Jun. 2012, 15:26 Ligi județene
Pe aceeași temă