Ripensia și-a luat revanșa în fața lui ASU Poli, în Cupă. Galeria alb-violetă a făcut spectacol de după gard

Disputat pe micuța arenă din Calea Buziașului, duelul proiectelor timișorene din ligile inferioare și-a derulat un nou episod. De această dată câștig de cauză a avut FC Ripensia în fața celor de la ASU Politehnica în semifinala Cupei României, faza județeană Timiș. După o repriză fadă, fără mari ocazii, gazdele au revenit de la 0-1 în partea secundă și au obținut, cu 2-1, prima victorie oficială contra alb-violeților.

Pe o vreme ploioasă în Banat și la mai puțin de un kilometru de partida de Liga a 2-a a lui ACS Poli cu CS Mioveni (0-0) s-a derulat jocul dintre locul 1 și locul 2 din Liga a IV-a Timiș. Suporterii „vizitatori”, fără invitație la unica latură cu tribună, s-au urcat pe „colina” de pământ înălțată în spatele uneia dintre porți și au făcut o atmosferă frumoasă, fiind prezenți în număr de câteva sute.

Prima repriză nu a avut prea multe de oferit spectatorilor de pe „ex-Tehnomet”. De abia în minutul 21 Ghinescu amenința poarta lui Rădulescu, dar mingea trimisă de el din „liberă” a trecut peste țintă. Peste opt minute Drăghici a avut o ocazie cu capul, respinsă de portar, apoi „Ripi” a replicat prin șutul lui Zaluschi. Roș-galbenii, montați să spele eșecul cu 2-6 din campionat de pe „Dan Păltinișanu”, au controlat ușor jocul, dar fără a pune în pericol poarta lui Burtic.

Partea a doua a fost altă poveste, un cu totul alt meci, care a și arătat că nu contează locația de disputare. În minutul 58 Zaluschi pierde mingea și Naidin profită, catapultând-o lângă bara din stânga lui Rădulescu. „Peluza” naturală a luat foc, iar fumigenele au întrerupt jocul un minut. După eliberarea fumului a ieșit însă pe scenă și „Ripi”. După numai cinci minute Toma centrează în careu și Mediop reia simplu în plasă fără șansă pentru Burtic. Imediat, africanul a fost aproape de „assist”, dar tot echipa sa avea să fie fericită în minutul 69. Atunci, Briciu a pătruns în careu și „l-a pasat” elegant pe portarul Politehnicii la colțul lung. La 2-1 ASU Poli a încercat să se arunce în atac, dar gazdele au reușit să apere rezultatul și să rămână periculoși pentru o eventuală contră.

După trei eșecuri consecutive în partide cu miză în fața alb-violeților, trupa lui Cosmin Stan a reușit să-și adauge un succes important și mai șterge din deziluzia din campionat. Ripensia va juca finala Cupei României cu CS Ghiroda, învingătoare la Sânnicolau, și visează la un nou parcurs spre fazele superioare. De partea cealaltă ASU Poli se concentrează pe accederea în Liga 3, de altfel, la final, galeria a dat semnalul că totul e okay și ultrașii și-au chemat la gard favoriții pentru a cânta cu ei.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Francescu, Nohai, C. Toma – Păscăleanu, Zaluschi – L. Luca, Briciu, Ungureanu – Mediop. Au mai intrat: Bobină, Firuț, Ciobai și Rațiu. Antrenor: Cosmin Stan.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Contescu, Rebenciuc, Gavriluță, Taub – Naidin, Filimon – Vucea, M. Stancu, Ghinescu – Drăghici. Au mai intrat: Budur, Al. Rus și Ad. Ilie. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Scene reprobabile după ultimul fluier

„Trebuia să vină și o înfrângere, dar nu sunt dezamăgit. 70 de minute am dominat jocul tactic, doar pe final am fost dezorganizați și ne-a costat acest lucru. Plus că l-am pierdut și pe Leo (Naidin) accidentat, Gălan a fost indisponibil și programul nostru din ultima săptămâna a făcut ca finalul să nu-l ducem cu luciditate. Asta e, nu aveam un obiectiv din Cupa României, dar am spus că respectăm orice competiție și doream să câștigăm. Felicităm echipa Ripensia și succes în continuare. Prezența la baraj și promovarea e obiectivul nostru”, a declarat la final Sorin Brîndescu, antrenorul lui ASU Poli.

Vorbele sale au fost întrerupte de micul scandal apărut în zona vestiarelor. Tehnicianul gazdelor, Cosmin Stan, a fost foarte virulent la adresa lui Cristian Gălan, deoarece acesta a adresat vorbe urâte ripensiștilor. Firma de pază de la fața locului s-a postat între cele două tabere (vestiare) pentru ca cearta să nu escaladeze.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă