Ripensia a făcut instrucție cu Ghiroda în finala Cupei

  • Roș-galbenii au reușit să mai spele din amarul locului 2 în campionat printr-un nou succes convingător în Cupa României. FC Ripensia a trecut acasă de cealaltă finalistă a fazei județene Timiș, CS Ghiroda, într-o manieră categorică și entuziasmantă. A fost 6-0 după 90 de minute de chin pentru fosta câștigătoare a Ligii a IV-a. Roș-galbenii visează acum la repetarea figurii din toamna lui 2013, când UTA și „U” Cluj le-au căzut victime.


Finala de pe „Ciarda Roșie” a atras un public generos pentru o arenă micuță. Amfitrioni prin prisma poziției din sezonul precedent, ripensiștii au trecut rapid la cârma jocului. După ce Călin Toma și Adrian Popa nu au găsit ținta din lateral, defensiva Ghirodei a cedat în minutul 15 când centrarea celui din urmă a fost deviată cu capul de Ciobai în colțul lung. Peste zece minute ecartul s-a dublat. Mediop nu a mai avut nevoie de multe faze precum în alte partide, a preluat calm pasa lui Briciu, și-a culcat un adversar din fentă și a trimis sub bara transversală. 2-0 avea să fie și scorul la pauză în ciuda altor două șanse bune ale gazdelor.

În partea a doua aveau să vină însă mai multe goluri pentru „Ripi”. Ungureanu a plasat mingea excelent de la distanță înainte să se îndeplinească o oră de joc și defensiva alb-albastră a fost apoi cu adevărat groggy. Sărbătoritul zilei, Raul Briciu, a așezat în minutul 64 balonul pentru Luca, al cărui șut a însemnat 4-0. Peste două minute Mediop a înscris simplu iar cu zece minute înainte de final cel care a împlinit 31 de ani și-a făcut la rândul său cadou un gol.

Sărbătoarea Ripensiei a început pe teren, unde șampania a țâșnit imediat după acordarea trofeului. La fel ca în cazul „D”-ului, onorul a fost făcut, pe scurt, de Florian Mierea, vicepreședintele AJF Timiș. Bucuria roș-galbenilor a continuat la vestiare, unde i s-a cântat „La mulți ani!” lui Briciu. Timișorenii mutați din Fabric în Ciarda Roșie visează din nou la parcursul de senzație din 2013, când au atins optimile de finală ale Cupei, deși începuseră din cel mai inferior eșalon.

VEZI o GALERIE FOTO de la finală

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Ciobai, Francescu, C. Toma – Păscăleanu, Zaluschi – Ungureanu, R. Briciu, L. Luca – Mediop. Au mai intrat: Solomon, Mh. Stancu, Bobină și Nechifor. Antrenor. Cosmin Stan.

CS Ghiroda: Laurențiu – Stanciu, Uzun, Protopopu, Zele – Mancaș, Boangheș, Baidoc, D. Roman – Bârsan, Baranyi. Au mai intrat: Mureșan, R. Duțu, Jichici și Rogojinaru. Antrenor: Remus Steop.

Cosmin Stan, foarte încântat de ripensiști, dar cu ochii pe un jucător de la învinsa Ghiroda. „Oricine și l-ar dori”

Sărbătoritul zilei, la cota 31. „Sunt ca și vinul”

Raul Briciu, care a împlinit 31 de ani și a ajuns la cota de 31 de goluri marcate de-a lungul sezonului, crede că figura din urmă cu doi ani va fi mai greu de atins. „A fost un meci destul de ușor pentru că am reușit să dăm gol foarte repede. Am fost mobilizați pentru că știam cu toții că e cel mai important meci după ratarea primului obiectiv, mă bucur că am reușit să învingem și să convingem publicul că suntem una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Toți ne dorim să ajungem unde am ajuns acum doi ani. Foarte greu, pentru că atunci am avut un culoar favorabil, au fost două tururi fără joc. Noi sperăm să ajungem cât mai sus, să readucem lumea la stadion… Mă simt foarte bine, îmi dau seama că sunt ca și vinul, cu cât trec anii cu atât îs mai bun, mă bucur că am reușit un campionat foarte bun, am marcat goluri, am jucat bine și am realizat unul dintre obiectivele echipei. Cu siguranță că Ripensia e prima opțiune pentru mine, în caz că vine o ofertă care să mă dea pe spate normal că nu pot să refuz, dar Ripensia mi-a dat satisfacții în ultimii trei ani, cu siguranță voi continua aici”, a declarat Raul Briciu.

Următorul tur de Cupă, prima rundă la nivel național va avea loc probabil în mijlocul lunii iulie.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă