Prima finală a Cupei României, reeditată după 79 de ani! Va reuși Ripensia surpriza?

Marius ANGHEL 16 Sep. 2013, 22:48 Ligi județene
Prima finală a Cupei României, reeditată după 79 de ani!** Va reuși Ripensia surpriza?

Ripensia Timișoara (liga a cincea) va juca în șaisprezecimile Cupei României pe teren propriu, cu Universitatea Cluj. Cele două echipe s-au întâlnit în 1934, în chiar prima finală din istoria acestei competiții.

Ripensia a cucerit prima ediție a Cupei, însă a avut nevoie de două victorii în finală pentru a-și adjudeca trofeul. Mai întâi, a câștigat cu 3-2 partida jucată la Timișoara, dar clujenii au contestat după meci faptul că meciul s-a jucat pe terenul adversarilor din Banat. A avut loc o rejucare, la București, unde Ripensia a învins-o pe U cu un scor și mai drastic: 5-0. Dobay și Bindea au marcat câte o dublă în acel joc, dar acum, la 79 de ani după acea finală, raportul de forțe este cu totul altul. Ripensia a fost „înviată” anul trecut și vrea să revină în elită promovând an de an. Acum timișorenii sunt în eșalonul al cincilea, iar clujenii joacă în Liga I. Chiar și așa, galben-roșii cred în șansa lor.

Ripensia a jucat în toate cele cinci tururi premergătoare șaisprezecimilor, ultima trupă pe care au învins-o fiind UTA Arad (3-0, la Timișoara).
Meciul Ripensia – U Cluj va avea loc săptămâna viitoare, la Timișoara, probabil pe stadionul Electrica.

E un meci cu o conotație istorică pentru noi, în 1934 Ripensia a câștigat cu U Cluj în finală. Știm că e o echipă profesionistă, de Liga I, dar noi ne jucăm șansa, cât de mică este ea, trebuie s-o exploatăm la maximum. Poate prindem o zi foarte bună și reușim să facem scorul din 1934, 3-2 pentru Ripensia. Ar fi extraordinar pentru noi. Nu vrem să ne trezim din acest vis frumos, a declarat Adrian Popa, atacantul Ripensiei.

Colegul lui Popa, Raul Briciu, cel care a marcat un gol de generic în meciul cu UTA, crede și el în șansa echipei timișorene. Cu Steaua era frumos dacă picam, pentru că te bătea Steaua, nu te bătea o altă echipă. Cu U Cluj cred că avem șanse. E clar că ei sunt favoriți, dar depinde cum o să ne trateze. Dacă vor trata serios această competiție și vin cu prima echipă, au prima șansă. Dacă se vor menaja, avem și noi șansa noastră, a spus Briciu.

Articol scris de Radu FAUR

Foto: monitorulcj.ro

Marius ANGHEL 16 Sep. 2013, 22:48 Ligi județene
Pe aceeași temă