Posada Perișani și-a îndulcit amarul ratării titlului județean cu trofeul Cupei României Vâlcea

Posada Perișani a câștigat faza județeană Vâlcea a Cupei României, după ce a învins cu 2-0 pe Voința Orlești, în finala disputată miercuri seara pe stadionul „Bogdan Medrea” din Măciuca. Astfel, echipa antrenată de Dumitru Teleșpan, Posada Perișani a mai îndulcit din amarul ratării titlului județean.

La Măciuca, Posada a rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Ciuculan în minutul 44, pentru cumul de cartonașe. Imediat însă, Perișaniul a deschis scorul prin Ștefan Pașoi, în minutul 45. Trupa lui Teleșpan s-a desprins în minutul 83, după reușita lui Ciprian Dinu. S-a încheiat 2-0 pentru Posada, care a sărbătorit la final câștigarea trofeului.

AJF Vâlcea a premiat echipa din Posada cu cupă, echipament sportiv și mingi. „Am câștigat cupa, îmi felicit jucătorii, a fost ca un pansament după ce am ratat campionatul. Îmi pare rău că nu am câștigat Superliga, dar s-au întâmplat multe lucruri care nu trebuie să se petreacă în viața unei echipe. Toate au atârnat, am pierdut mulți jucători fața de toamnă, șase jucători importanți, apoi a fost randamentul slab al unora dintre cei rămași. În comparație cu turul, a contribuit și lipsa condițiilor de pregătire, mai ales în iarnă, când era frig. Ne-am mutat la Popești și le mulțumim autorităților de acolo, care ne-au primit bine, dar nu ne-am adaptat la terenul sintetic de acolo. A contat și că nu s-a rezolvat situația financiară, unii dintre jucători nu au mai avut încredere că își primesc banii. Vom vedea ce se va întâmpla. Eu mulțumesc primăriei Perișani pentru eforturile depuse, am luat trei trofee de când sunt aici. Regret că nu am luat campionatul, dar eram decimați și nu cred că treceam la baraj. Dăeștiul are un lot mai bine pus la punct, sunt bine organizați și sper să promoveze, ar fi benefic pentru județ să mai avem o echipă care nu se chinuie la Liga a 3-a”, a spus Mitică Teleșpan, fost jucător din perioada de glorie a Chimiei. Acesta va pleca în luna iulie la fiul său, în SUA și nu știe când va mai reveni în țară și dacă va continua la Posada.

Posada Perișani – Voința Orlești 2-0 (1-0)
Pașoi 45′, C. Dinu 83′

Posada: D. Geantă – Stanciu, C. Dinu, Văcaru, Rachieru, Pașoi, Iordache, Tămășescu (Oprița 66′), Roncea, Ciuculan, M. Florea (Țăparlan 88′)
Voința: Sabag – Tecioiu, Răducea, Tulea, Trașcă, Sticlaru, Ionită, Beldiman (Pagau 85′), Ciortan, Ciocea (Trușcă 44′), Călinescu

Arbitri: Daniel Demetrescu Simona Sima, Ramona Bălteanu (toți din Râmnicu Vâlcea)

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă