Noua Comisie de Apel, convocată luni să judece „cazul Chișoda”. ASU Poli se bazează pe un caz asemănător din Arad

Noua Comisie de Apel, convocată luni să judece

Deși se părea că marți va fi ziua în care se va rejudeca cazul Chișodei de către noua Comisie de Apel, AJF Timiș i-a convocat pe cei implicați în prima zi a săptămânii. Cei de la ASU Poli, principalii beneficiari ai situației, sunt și mai siguri că au dreptate după ce AJF Arad a luat decizii clare în cazuri asemănătoare.

Haosul cauzat de neregulile din cadrul AJF Timiș nu a rămas fără urmări. Lața și compania au solicitat întrunirea Comitetului Executiv de urgență, care să caute rapid înlocuitori pentru observatorii aflați în Comisia de Apel. Astfel, rejudecarea cazului Chișoda a rămas deocamdată pe plan local, dar va ajunge cu siguranță și pe masa FRF. După cum se știe președintele Comisiei de Apel, care și-a declinat competența, Eugen Iercu, respectiv unul dintre membri, Adrian Tal (șeful DJST Timiș), au lăsat locurile libere. Pentru a deveni statutară (regulamentară), în rândul noii comisii a intrat avocatul Călin Bot din Timișoara, dar și Dan Băjenescu, fost președinte al Comisiei de Arbitri Timiș în anii 2000. Părțile „atinse” de cazul forfait-ului Chișodei vor merge luni la ora 10 la sediul AJF pentru rejudecarea cazului. Cel mai probabil acesta va ajunge la FRF pentru că una dintre părțile afectate (CS Ghiroda/ASU Poli) va fi nemulțumită.

Precedentul Șoimii Tauț, în Liga a IV-a Arad

Spre deosebire de „confrații” de la Comisia de Disciplină (nestatutară de la) AJF Timiș, arădenii au luat o cu totul altă decizie în cazul celor de la Șoimii Tauț. Gruparea de pe locul 5 nu a fost programată în ultimele două etape pentru datorii către forul județean și a pierdut ambele jocurile rămase cu scorul de 3-0. Prin urmare: „Conform Hotărârii Comisiei de disciplină din data de 05 iunie 2014 echipele CS ȘOIMII TAUȚ- liga 4 seniori și juniori au fost excluse din campionatele respective. Toate rezultatele din returul de campionat se omologhează cu 3-0 în favoarea echipelor adverse”, se arată într-un comunicat al Comisiei de Competiții AJF Arad.

La rândul ei, echipa din Șemlac a pierdut de asemenea toate jocurile din retur cu 0-3 după ce a fost exclusă cu o rundă înainte de final. ASU Poli are astfel precedent care arată că două jocuri pierdute la masa verde în retur sunt echivalente cu pierderea tuturor celor disputate deja în retur cu 0-3, fie că e vorba de neprogramări sau neprezentări în etapele 33 și 34.

Sursa: Sport9

Pe aceeași temă