Moții din Brad au luat Cupa!

Marius ANGHEL 18 Jun. 2013, 13:45 Ligi județene

Aurul Brad a câștiga trofeul Cupa României la fotbal, ediția 2012-2013 – faza județeană Hunedoara și astfel a salvat un sezon în care a avut un parcurs oscilant în campionat
 
Sâmbătă, la amiază, în finala disputată la Simeria, Aurul Brad a învins, la limită, scor 1-0, dar meritat pe Retezatul Hațeg. Golul care a trimis trofeul la Brad a fost de fapt un autogol… În minutul 55 hațeganul Simoneac a deviat în propria poartă mingea centrată în careul mic de pe stânga de moțul Vurdea. După deschiderea scorului moții au prins și mai mult curaj, însă s-au lovit de reflexele de senzație ale lui Tonca care a avut o dublă intervenție salvatoare la interval de câteva secunde când a respins lovitura de cap a lui Mihăilă și mai apoi șutul lui Leana (61).

Și Retezatul a avut o oportunitate mare de a înscrie în prima repriză, însă șutul lui Ciocan a fost respins de pe linia porții de Polvrea (31).

Altfel, cu defensiva improvizată – experimentații Adi Câmpean și Kallai au fost indisponibili și Laslău – suspendat pentru finală – și un atac ca și inexistent „zimbrii” au ales cele mai întortocheate căi spre poarta lui Robciuc care a avut emoții doar la festivitatea de premiere.
 
A curs șampanie pe gazon

Ultimul fluier al arbitrului a dat startul fiestei. Aurarii au destupat sticlele de șampanie direct pe gazon și au gustat, pe rând, din licoarea cu aromă inconfundabilă chiar din cupă! În mijlocul jucătorilor și-a făcut simțită prezența și primarul municipiului Brad, Florin Cazacu. Cu un fular galben-negru cu însemnele Aurului Brad la gât edilul șef i-a felicitat pe proaspeții campioni.

„Atât am putut astăzi. Am avut mulți jucători de bază indisponibili iar lipsa lor s-a simțit în evoluția echipei. Felicitări învingătorilor”
Flaviu Itul, antrenor Retezatul Hațeg

„Câștigând Cupa României ne-am îndeplinit un obiectiv. Acest trofeu poate fi un imbold, o motivație în plus pentru colegii mei mai tineri de a-și dori mai mult de la fotbal”
Alin Gomoi, antrenor-jucător Aurul Brad
 
RETEZATUL Hațeg – roșu – 0 (0)
Tonca – Borbely, Simoneac, M. Daj, Căpâlnaș – Pușcă, Marcu, Tămășiloni, Buzdugan, Ov. Popesc (cpt.) – Ursachi
Antrenor: Flaviu Itul
 
AURUL Brad – negru – 1 (0)
Robciuc – A.Lup, Bănărescu, Polvrea, Mihăilă (90 M. Lupea) – Ciocan, Almășan, Leana, Cristea (64 Bișorca) – Miclean (cpt; 82 Al. Gomoi), Cornea (25 Vurdea)
Antrenor: Alin Gomoi

A marcat: Simoneac (55 – autogol).
Arbitru: Denis Haidiner (Hunedoara). Asistenți: Raul Popa (Hunedoara) și Marius Pavăl (Simeria). Observator AJF: Adrian Radu (Deva).
Stadion „CFR – Marmosim” Simeria. Spectatori: 150.

Articol și foto de Sami Tamaș (Ziarul Hunedoreanului)

Marius ANGHEL 18 Jun. 2013, 13:45 Ligi județene
Pe aceeași temă