Minerul Mehedinți merge spre event

Minerul Mehedinți** merge spre event

Primele două clasate din campionatul județean de fotbal al Mehedințiului s-au întâlnit în sferturile Cupei României. Pe Stadionul Termo din Drobeta Turnu Severin, AS Drobeta 2013 a deschis scorul prin fundașul Dorin Petriș, care, în minutul 23, a valorificat cu capul lovitura de colț executată de Costinel Vasilică. A fost primul gol marcat de nou-înființată în confruntările cu Minerul, care în campionat se impusese cu 4-0 în tur, respectiv 2-0 în retur, meciuri desfășurate tot pe Stadionul Termo. Echipa cu sediul la Valea Copcii a reușit să se impună în cele din urmă și în Cupa României – Mehedinți.

Minerii au marcat pe finalul reprizelor

În minutul 43, Marius Cioabă a profitat de imprecizia adversarilor și a egalat cu un șut, din cădere. Minerul și-a creat mai multe ocazii în repriza secundă, dar a obținut calificarea de-abia pe finalul meciului, când antrenorul-jucător Cristian Boboescu l-a învins pe veteranul Adrian Nedelcea cu un șut de la 22 de metri, balonul lovind și transversala înainte să poposească în plasă.

„Obiectivul nostru nu e Cupa României, dar mi-am dorit să câștigăm. Gândul nostru e deja la barajul pentru promovare, fiindcă nu mai putem pierde titlul de campioană județeană. Din păcate, ne confruntăm cu unele probleme. Nu ne putem antrena normal, avem jucători care lucrează și asta s-a văzut și azi”, a spus Boboescu.

Principala absență din tabăra sa a fost atacantul Mario Porcescu, autor a 24 de goluri în campionat.

Recolta, principala contracandidată

Campioana sezonului precedent din Liga a IV-a Mehedinți, Recolta Dănceu, s-a calificat și ea în semifinalele Cupei României, după ce a trecut miercuri după-amiaza de AS Corcova, cu 5-1 (2-1). Scorul e mult prea drastic, după aspectul jocului, oaspeții ratând numeroase ocazii. Gazdele au marcat prin Constantin Negrescu (‘4), Alin Rapcea (’25), Gabriel Balint (’56), Robert Țogoe (’78) și Cosmin Tăerel (’89), în timp ce Eduard Tița egalase în minutul 8. În celelalte „sferturi”, Pandurii Cerneți a trecut de Real Vânju Mare cu 5-4, după prelungiri, iar Dunărea Gruia s-a calificat la „masa verde”, deoarece adversara AS Phoenix Izvorul Bîrzii a fost exclusă zilele trecute din campionat. Gruia nu jucase nici meciul din „optimi”, cu Dunărea Pristol, echipă care se desființase chiar înaintea acelei confruntări!

Rezultatele sferturilor de finală:

Minerul Mehedinți –  AS Drobeta  2013    2-1
Recolta Dănceu – AS Corcova        5-1
Pandurii Cerneți – Real Vânju Mare        5-4
Dunărea Gruia – Phoenix Izvorul Bîrzii    3-0

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă