Jimbolia trimite fotbaliști în Liga I! Pap a ajuns la Koln

Marius ANGHEL 11 Dec. 2012, 13:37 Ligi județene
Jimbolia trimite fotbaliști în Liga I!** Pap a ajuns la Koln

Marcel Băban își vrea fotbaliștii cât mai aproape de fotbalul mare și se pregătește să lanseze noi talente. Președintele clubului din Jimbolia va trimite mai mulți tineri fotbaliști să se pregătească cu grupări de Liga I în această iarnă, în timp ce portarul Eduard Pap ar putea rămâne în Germania, unde se antrenează cu FC Koln.

Trei sau patru fotbaliști din orășelul timișean vor ajunge la grupări de Liga I a dezvăluit Marcel Băban. Mijlocașii Dragoș Toțu, Ovidiu Popescu (fiul tehnicianului Tavi Popescu) și fundașul Florin Ardelean, cu toții născuți în 1994, plus alți tineri încă nestabiliți, vor intra în focuri în luna ianuarie pentru a se pregăti în regim de cantonament cu grupări din Liga I. „Săptămâna aceasta stabilim, sunt mai multe variante. Pot doar să spun că nu e vorba de Steaua”, ne-a spus Băban. Cei trei tineri s-au remarcat în tur în Liga a IV-a Timiș în ciuda vârstei fragede.

Un nou transfer în 2. Bundesliga?

Dat ca și acontat de gruparea olandeză Waalwijk, portarul de lot național, Eduard Pap (18 ani) nu a mai ajuns să semneze cu locul 8 din Eredivisie. Motivul e regulamentul din Țara Lalelelor, foarte strict în privința fotbaliștilor din afara spațiului Schengen și care-i obligau pe batavi la cheltuieli uriașe cu jucătorul (circa 500 de mii de euro). Astfel, conducătorii timișeni s-au reorientat către Germania, acolo unde Edi s-a pregătit timp de o săptămân cu FC Koln din divizia secundă germană.

Nu ar fi primul transfer al unui jucător de la Jimbolia în 2. Bundesliga, în 2008 ucraineanul Pavlo Yanchuk a ajuns la St. Pauli după ce a evoluat pe arena „Arpad Thierjung”. Marcel Băban așteaptă acum să vadă cum decurg negocierile cu nemții în privința lui Pap.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 11 Dec. 2012, 13:37 Ligi județene
Pe aceeași temă