Înfrățirea Valea Izvoarelor câștigă Cupa în Mureș

Faza județeană a județului Mureș a Cupei României la fotbal s-a încheiat sâmbătă, 14 iunie, pe stadionul „Cornel Orza” din Iernut, cu victoria echipei Înfrățirea Valea Izvoarelor, care a trecut nu fără emoții de revelația ediției, Mureșul Cuci, scor 6-3 (1-2).

Pornită ca mare favorită pentru câștigarea trofeului, echipa clasată pe locul secund în Seria Mureș a Ligii IV, învingătoarea a trecut prin emoții serioase în fața unei echipe care a dovedit că nu întâmplător a ajuns în finală. Mureșul Cuci a avut un sezon de campionat mai modest, a încheiat pe locul 15 (din 18), dar s-a concentrat pe fazele finale ale Cupei României și a reușit două surpize, eliminând în ultimele două etape dinaintea finalei două echipe din plutonul fruntaș, ASA 2 Târgu-Mureș și Viitorul Ungheni.

Partida a început relativ echilibrat, cu o ușoară dominare a celor din Valea Izvoarelor. Cei care au deschis scorul au fost însă cei din Cuci. Scăpat pe contaatac în minutul 14, Vlad Șuta trece de Peres Levente și este agățat în careu de portarul Cseke Lorand, care vede direct cartonașul roșu. Același Șuta execută și deschide scorul. În inferioritate numerică, cei de la Înfrățirea se aruncă în atac, dar nu reușesc să trimită periculos spre poartă. Surpriza se conturează însă în minutul 29. Vlad Șuta scapă din nou singur pe contraatac și majorerază diferența. Peres își readuce echipa în joc în minutul 37 cu o lovitură de cap și repriza se încheie 2-1, după câte o mare ratare din fața porții a ambelor echipe.

Finalul în trombă împiedică marea surpriză

Debutul reprizei secunde reface avantajul de două goluri pentru Mureșul. În minutul 49, Șuta reușește tripla cu un șut la colțul lung, după ce a preluat perfect o pasă la colțul careului de 16 metri. Partida este relansată în minutul 55, când Valea Izvoarelor beneficiază și ea de o lovitură de la 11 metri, transformată de Peres, fază la care s-a restabilit și egalitatea numerică, fiind eliminat Biro Robert, de la echipa din Cuci. În minutul 67, un alt „veteran”, Darius Miclea restabilește egalitatea din interiorul careului și după alte 7 minute Bartok Tibor își aduce pentru prima dată echipa în avantaj. Este 4-3 pentru Valea Izvoarelor și partida se îndreaptă spre o victorie scontată a favoritei, dar merituoasa finalistă și-a adus din plin contribuția la reușita spectacolului. Conturile au fost practic încheiate în minutul 86, când Dudas Levente a îndeplinit o formalitate, trimițând în plasă pasa ideală primită în fața porții de la Cosmin Boitoș. „Sarea pe rană” a pus-o Kovacs Tihamer, care a stabilit scorul final în minutele de prelungiri.

La finalul partidei, cele două echipe au fost premiate de conducerea AJF Mureș, în frunte cu președintele Mircea Bucur. Se anunță o finală foarte interesesantă a Supercupei, care va reedita duelul din cadrul campionatului, între primele două clasate, campioana CS Iernut și câștigătoarea Cupei, Înfrățirea Valea Izvoarelor.

Înaintea finalei, în prezența primarilor localităților implicate, Simon Istvan (com. Sâmpaul, finalistă și câștigătoarea Cupei cu echipa din Valea Izvoarelor), Ilie Șuta (cu finalista Mureșul Cuci) și Ioan Nicoară (primarul gazdelor din Iernut) s-a disputat o partidă amicală old boys. Pe teren au intrat reprezentanții AJF Mureș, observatori, foști sau actuali arbitri pe de o parte și o echipă old boys a orașului Iernut de cealaltă. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu două goluri spectaculoase, ambele înscrise de la mare distanță, portarii, trecuți de prima tinerețe fiind surprinși ieșiți din poartă.

În pauza finalei au fost premiați reprezentanții eșaloanelor aflate sub patronajul Asociației Județene de Fotbal Mureș care au dat dovadă de o atitudine Fair Play pe parcursul ediției de campionat. Aceștia au fost Ioan Sorin Dumbrăvean (CS Iernut), Viorel Popa (Unirea Tricolor Târnăveni) și Ciprian Botoșer (ASA 2), care a lipsit de la eveniment. A avut loc de asemenea premierea echipelor câștigătoare ale seriilor inferioare. Premiile acordate de AJF au fost în valoare de 700 lei și au constat în echipamente sau articole sportive, premiul fair-play pentru Liga IV a fost cucerit de Mureșul Luduș, de CS Iernut II și Ogorul Verde Crăieși, în seriile din Liga V.

Festivitatea s-a încheiat cu premierea tuturor golgheterilor din cele trei serii și a celor din campionatele de juniori. Aceștia au fost: Cătălin Silvian Avram (ACS Kinder Sg. de Mureș) – Juniori E, Alex Marius Pop (CSȘ Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Reghin) – Juniori D, Daniel Grigore Ungur (Viitorul Ungheni) – Juniori C, Vasile Dicher (CS Iernut) – Liga a IV-a, Liviu Radu Oroian (Unirea Tricolor Târnăveni) – Liga a V-a seria I, Adrian Claudiu Cotta (Nyarad Eremitu)- Liga a V-a seria II, Bodo Zsolt (Farel Roteni) – Liga VI seria I și Vasile Palaghie (Pescarii Sântioana de Mureș)- Liga a VI-a seria II.

Articol și foto de Mihai VEREȘ

Pe aceeași temă