Incompetență la AJF Timiș. Forul județean va constitui o nouă Comisie de Apel, statutară, care să judece „cazul Chișoda”

Mihai Andries 07 Jun. 2014, 00:12 Ligi județene
Incompetență la AJF Timiș.** Forul județean va constitui o nouă Comisie de Apel, statutară, care să judece

Schimbare de ultimă oră, AJF Timiș a hotărât formarea unei comisii noi de apel, statutară de această dată, pentru rejudecarea „cazului Chișoda”. Adrian Tal și Eugen Iercu, observatori, și-au dat demisia din Comisia de Apel inițială. Comitetul Executiv județean se va întruni de urgență pentru a propune doi membri noi. Cazul urmează să fie judecat marți pe plan local, după care cei nemulțumiți de decizie (ASU Poli sau CS Ghiroda) pot face recurs la FRF.

Previzibil, cazul Chișodei va fi judecat de forul fotbalistic național. Comisia de Apel a AJF Timiș și-a declinat competența de a reanaliza situația în urma contestației depuse de ASU Politehnica. Motivul pentru care comisia de vineri nu a dat un verdict precum a făcut-o Comisia de Disciplină e cel prezentat inclusiv de SPORT9.ro, adică incompatibilitatea membrilor care fac parte din aceasta.

Dacă joi, Comisia de Disciplină formată din Nicolae Tanasoglu, Aurel Bobu și Traian Dejeu nu s-a sfiit să împartă dreptatea în cazul neprezentărilor celor de la FC Chișoda, vineri situația s-a schimbat. ASU Poli a înaintat un recurs, în care contesta incompatibilitatea membrilor care au format comisia. În Regulamentul disciplinar aprobat de CEx. FRF observatorii, oficialii și salariații membrilor FRF (cluburi, AJF/AFMB), nu au voie să facă parte din comisiile disciplinare iar în cazul de față toți cei trei enumerați mai sus sunt chiar observatori în cadrul competițiilor organizate de AJF Timiș.

Comisia de Apel de vineri, formată din Eugen Iercu (președinte), Adrian Tal și Dan Peteri are de asemenea în rândul ei observatori (primii doi au fost găsiți pe lista afișată pe frf-ajf.ro/timis). Totuși, aceasta și-a declinat vineri competența. „Cazul Chișoda”, club exclus din Liga a IV-a după ce a înregistrat două neprezentări în ultimele două runde, dar care a rămas cu rezultatele obținute în teren în urma deciziei primei „instanțe”, ajunge astfel, așa cum era previzibil, pe masa federalilor. Marți va fi găsită soluția conform regulamentelor în vigoare de către cei de la „Centru”, la AJF nu s-a putut judeca, o bilă mare neagră pentru palmaresul forului condus de Dănuț Lața. Până atunci Ghiroda rămâne trecută ca reprezentanta Timișului la baraj grație rezultatelor înregistrate pe teren. Reamintim că, în cazul în care se decide că FC Chișoda trebuie să piardă toate jocurile din retur la masa verde, ASU Poli va trece automat pe locula 1 în Liga a IV-a Timiș.

Sursa: Sport9

Mihai Andries 07 Jun. 2014, 00:12 Ligi județene
Pe aceeași temă