Ighiul a luat tot în Alba! Performanța a câștigat și Cupa în fața Mureșului și acum se pregătește de promovarea în Liga 3

Marius ANGHEL 15 Jun. 2015, 11:31 Ligi județene

Performanța Ighiu a cucerit, vineri, faza județeană a Cupei României / faza județeană Alba după ce s-a impus cu scor de neprezentare, scor 3-0 (2-0), în fața echipei Mureșul Vințu de Jos, adversar pe care l-a învins și în meciul decisiv de câștigare a Ligii a IV-a.

După victoriile din campionat, clubul din Ighiu s-a impus fără emoții în jocul cu Mureșul, disputat vineri pe stadionul Cetate din Alba Iulia, grație dublei realizate de golgheterul Ligii a IV-a din sezonul recent încheiat, Romică David (17 – penalty, 55), dar și a reușitei lui Potopea (44 – penalty). Echipa din Alba antrenată de Adorian Himcinschi este în mare formă și visează la câștigarea barajului pentru accederea în Liga a III-a, adversari fiind arădenii de la Progresul Pecica.

Romică David, atacantul perfect al Ighiului!

Ajuns la 40 de goluri în acest sezon, Romică David a fost desemnat jucătorul finalei și ar putea fi atuul principal al Ighiului la baraj. Atacantul în vârstă de 26 de ani, transferat în iarnă de la Abrud, este pentru a patra oară consecutiv golgheterul Ligii a IV-a Alba cu peste 110 goluri marcate ultimele patru sezoane. „David este un pion important al echipei, la fel ca și ceilalți jucători. Am dominat categoric finala, cifrele vorbesc de la sine despre duelurile cu cei de la Vinț. Nu ne va fi ușor la baraj, dar suntem încrezători. Sunt fericit, însă mă voi putea bucura pe deplin dacă reușim promovarea”, a declarat Adorian Himcinschi, antrenorul Ighiului.

Performanța Ighiu – Mureșul Vințu de Jos 3-0 (2-0)
R. David (17 – pen., 55), Potopea (44 – pen.)

Performanța: R. Unchiaș – I. Nemeș, Potopea, H. Marian, G. Toma (Birk 81), R. Moga, Oniche, Ov. Turuș (Hârciagă 62), Bălaș (C. Dănilă 75), S. Turuș (R. Morar 68), R. David; Rezerve: N. Cristea, C. Oltean, R. Cotoară; Antrenor: Adorian Himcinschi.

Mureșul: Ad. Roman – Gavrilă (I. Grozav 62), Borșoi, Ov. Oniga (Albu 62), Andreica, C. Stoica, Javla (I. Cristea 39), D. Ianc, M. Cristea, Cl. Oara (A. Păcurar 70), P. Muntean; Rezerve: Al. Man – Sîrbu, Fleacă; Antrenor: Mihai Manea.

Au arbitrat: Costin Vasile (Alba Iulia) – Mărginean Adrian (Aiud) și Suciu Alin (Ocna Mureș).

Articol și foto de Lucian DANCIU

Marius ANGHEL 15 Jun. 2015, 11:31 Ligi județene
Pe aceeași temă