„Greu de ucis” – 14!

Mihai Andries 05 Nov. 2013, 03:29 Ligi județene
„Greu de ucis

Liderul Ligii A Prahova – Astra 2 Ciorani – a reușit o nouă victorie „la scor”, într-un meci care și-a respectat, pe deplin, statutul de derbi al etapei: 5-1 cu Avântul Măneciu. Pentru cine a văzut doar prima jumătate de oră a meciului, rezultatul pare unul incredibil, pentru cine a văzut însă acest meci din minutul 35 încolo, cu siguranță că Astra 2 devine o echipă care „îți ia ochii”. Echipa formată și susținută de Ion Mihai și edilul Marin Voicu a dat o nouă demonstrație de forță, într-un meci „de povestit”.

Avântul a descis scorul la prima acțiune de poartă, Cosmin Stoian făcându-l „mat” pe adversarul direct – Butufei, pentru 0-1. Același C. Stoian a irosit apoi alte două ocazii incredibile, înainte ca antrenorul – jucător al gazdelor, Valeriu Aristan să intre în teren, schimbând „distribuția” defensivă și, cu siguranță că dacă Avântul ar fi marcat și golul doi, situația se „complica” pentru echipa care nu a pierdut, încă, vreun punct în primul eșalon județean.Portarul Alexandru Catană poate fi considerat „salvatorul” acestei prime jumătăți de oră, în care Cioraniul nu s-a regăsit! Mai mult, poate cel mai bine cotat jucător al gazdelor, Laurențiu Dumitru, a văzut „la foc automat” două cartonașe galbene de la centralul Amorăriței, astfel că, din min. 30, gazdele aveau nu numai dezavantaj pe tabelă, dar și un om în minus pe teren! Și, totuși, meciul era departe de a-și fi scris istoria! „Trezirea” gazdelor a fost dată de lovitura liberă executată fabulos de Gică Bărăgan (min. 37), acesta „așezând” mingea în vinclul porții apărate de Toma, pentru 1-1 și, de aici, gazdele au început un adevărat „recital”: reușite tehnice pe bandă rulantă, goluri, voință, ambiție, același Bărăgan centrând decisiv pentru Andrei Ciobanu, care a făcut 2-1 (min. 44), gazdele intrând, nesperat poate, în avantaj la cabine!

Același Bărăgan a mai expediat un „trasor”, mingea căzând pe plasa porții lui Toma, pentru ca Stoian „cel mic” să fie blocat, din nou, de Catană (min. 69), la o fază care putea „relansa” partida, pentru Avântul. A fost ultima „tresărire” a oaspeților, Ciobanu (min. 72, din pasa lui Chiși, la o urcare în atac „de fotbalist” a juniorului astrist), făcând 3-1, scor la care reduta oaspeților s-a „prăbușit”, pur și simplu! Noii intrați Matei și Gavrilă au „construit” golul de 4-1, marcat de ultimul, din 6 metri (min. 83), pentru ca Andrei Ciobanu – golgheterul competiției – să „închidă” tabela la proporții umilitoare, 5-1, la ultima fază a meciului, declanșând un val de bucurie pe teren și în tribune, cel de-al 14-lea succes consecutiv al echipei din Ciorani fiind, de departe, și cel mai frumos, din toate punctele de vedere: dramatism, spectacol, fotbal de calitate și adrenalină!

Info
• Eugeniu Goicea – fostul președinte al Petrolului – acum „apropiat” al grupării din Boldești – Petrolistul – a fost prezent la meci, pentru a urmări adversara directă la promovare a „Boldeștinei”, cele două grupări – Astra 2 și Petrolistul -urmând să se întâlnească, la Ciorani, la finele săptămânii viitoare.
• Atmosferă de meci mare și de fair-play, în teren, unde, în ciuda presiunii create de eliminarea lui Laurențiu Dumitru, încă din minutul 30, ambele echipe și-au văzut de joc, nici în tribune nefiind probleme deosebite, chiar dacă Avântul a venit cu proopriii susținători, iar ciorănenii au umplut până la refuz stadionul
• Nu au lipsit însă comentariile „răutăcioase” la adresa unor jucători ai Avântului, cu privire la felul cum și-au „apărat șansele” la cele două derbiuri consecutive, cu Petrolistul și cu Astra 2.

VEZI REZULTATELE COMPLETE ALE ETAPEI ȘI CLASAMENTUL LA ZI AL LIGII A IV-A PRAHOVA


Astra 2 Ciorani – Avântul Măneciu 5-1 (2-1)
Stadion: Ionuț Trandafir. Spectatori: circa 600. Au marcat: Gheorghe Bărăgan (37), Andrei Ciobanu (44, 71, 90+3), Andrei Gavrilă (83)/Cosmin Stoian (5).
Astra 2: Catană – Butufei (23 Aristan (76 M. Matei)), I. Neagu, V. Iordache, Zecheru – Bărăgan – L. Dumitru, Munteanu (84 I. Marin), Al. Andrei (63 Gavrilă), Chiși – A. Ciobanu. Antrenor: Valeriu Aristan.
Avântul: A. Toma – Miroiu (81 Manole), A. Costache, Filip, Militaru – Cârstocea, Alangescu (76 Mâinea) – Georgescu (61 Miștorică), D. Stoian (cpt), C. Stoian – Fl. Gheorghe. Antrenor: Dorinel Beznea.
Avertismente: L. Dumitru (10 și 30), Munteanu (14), Aristan (40), A. Alexandru (60), Neagu (87) / Fl. Gheorghe (41), Militaru (84), D. Stoian (86).
Eliminare: L. Dumitru (30).
Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Ciprian Geambazu (Bușteni) și Adrian Niță (Ploiești). Observator: Viorel Badea (Băicoi).
Jucătorul meciului: Andrei Ciobanu

 

 

Articol scris de Marian DIMA

Mihai Andries 05 Nov. 2013, 03:29 Ligi județene
Pe aceeași temă