După semifinale interzise cardiacilor, Unirea și Pescărușul vor juca în finală!

15 Jun. 2012, 13:31 Ligi județene
După semifinale interzise cardiacilor,** Unirea și Pescărușul vor juca în finală!

Miercuri seara, la Baia și pe Cozma Zaiț din Tulcea s-au desfășurat semifinalele Cupei României, ediția 2012-2013, faza județeană. Cele patru echipe au oferit la Baia și la Tulcea două spectacole fotbalistice interzise cardiacilor, campioana Ligii a IV-a având nevoie de lovituri de departajare pentru a se impune în fața ambițioasei echipe Izbânda Hagilarea. Cu președintele AJF Tulcea, Petre Badea, în tribunele stadionului din Baia, Izbânda Hagilarea și Unirea Casimcea și-au disputat locul în finală pe parcursul a mai bine de două ore de joc spectaculos încheiat cu executarea loviturilor de departajare. Mărginean a deschis scorul încă din debutul meciului pentru Izbânda dintr-o lovitură liberă, însă Agafiței a reușit egalarea pentru Unirea la mijlocul reprizei, scorul pauzei fiind egal: 1-1.

După o oră de joc Izbânda a beneficiat de o lovitură de pedeapsă transformată cu siguranță de același Mărginean. Ultima jumătate de oră de joc a fost un adevărat asalt al campioanei Unirea Casimcea încununat cu golul egalizator abia cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar. Prelungirile nu au mai adus nimic nou pe tabela de marcaj așa că la loteria penalty-urilor mai inspirați au fost jucătorii din Casimcea care au înscris de fiecare dată prin Jalbă, Agafiței, Crecan și Halep, în timp ce de la Izbânda au marcat doar Mărginean și Plugaru, Cazacu și Nane fiind cei care au ratat.

În meciul de la Tulcea, disputat pe Cozma Zaiț între Razim Jurilovca și Pescărușul Sarichioi, în minutul 33 se înregistra un scor probabil de nimeni anticipat: 3-0 pentru Razim, reușitele fiind ale lui Mocanu de două ori și Hagi. Ghinionul „pescărușilor” din prima repriză s-a spart după pauză atunci când Poștaru le-a redat speranțele suporterilor din Sarichioi printr-un gol înscris la cinci minute după reluare după care a urmat recitalul lui Marian „Mamau” Bravu care printr-o „dublă” a reușit egalarea pentru ca în minutul 87 să aducă și golul unei nesperate victorii cu 4-3 pentru Pescărușul.

Finala Cupei României se va desfășura săptămâna viitoare între Unirea Casimcea și Pescărușul Sarichioi, echipe care și-au disputat anul acesta și titlul de campioană a Ligii a IV-a.

Articol scris de Irinel CĂ‚LIN

15 Jun. 2012, 13:31 Ligi județene
Pe aceeași temă