Cupa din Buzău a ajuns în „Lanurile” inginerului agronom Cristea

Atmosferă de zile mari, organizare ca la carte și un meci cu multe goluri și plin de suspans la care, evident, cardiacii ar fi trebuit să vină musai cu Aspacardinul în buzunar. De toate astea au avut parte cei prezenți pe stadionul Gloria din Buzău, unde, marți, Petrolul Berca și Voința Lanurile, echipă finanțată de inginerul Constantin Cristea, și-au disputat finala Cupei României – faza județeană Buzău. Trofeul a fost adjudecat de echipa râmniceană, la loteria penaltyurilor (9-8), după ce în timpul regulamentar de joc scorul fusese 2-2, iar în prelungiri 3-3.

Petroliștii au reușit să deschidă scorul prin Radu (36), acesta fructificând din apropiere centrarea lui Lungoci, însă, imediat după pauză, Feraru (47) a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap din șase metri. Spre final, Voința a izbutit să întoarcă rezultatul, grație golului marcat de Andone (80), care în urma unui contraatac l-a învins cu un șut din interiorul careului pe portarul Beganu.

Când mai erau doar două minute de joc, iar cei din Lanurile tot trăgeau cu coada ochiului la Cupă, dornică să realizeze eventul după ce a cucerit titlul de campioană a județului numai cu victorii pe linie, Petrolul Berca și-a revenit, Stan ducând meciul în prelungiri. Aflat pe fază, jucătorul râmnicean a speculat o gafă a goalkeeperului Sava, care a scăpat balonul la o centrarea a lui Mihăescu și astfel verdictul a fost amânat.

Petre și-a adus colegii la disperare

Au urmat prelungirile, iar Voința și-a aruncat din nou privirea spre trofeu, Feraru (111) înscriind cu capul din opt metri, însă finalul avea să devină unul plin de dramatism. Mai întâi Radu (118) a readus speranțele în tabăra petrolistă după ce a fructificat pasa lui Croitoru, iar peste un minut atacantul grupării din Berca, Lungoci, a obținut un penalty, fiind faultat de Ioniță, care a primit astfel al doilea galben și implicit pe cel roșu. Cel care și-a asumat executarea loviturii de pedeapsă, una ce putea decide soarta meciului, a fost veteranul D. Petre (38 ani), dar acesta, spre norocul râmnicenilor, a ratat, mingea trecând la o palmă de rădacina barei din dreapta porții lui Sava.

La loviturile de departajare, Voința Lanurile a avut mai mult sânge rece, ba chiar unul dintre jucători, Mihai, și-a permis luxul de a executa cu o scăriță. Râmnicenii au transformat de șase ori (Sîrbescu, Lazăr, Mănăilă, Mihai, Dumitriu, Andone), în timp ce petroliștii de cinci ori (Lungoci, Stan, Mihăescu, Croitoru, D. Petre). Au ratat: Mihălcescu (Voința Lanurile), Vișan și Nazîru (Petrolul Berca).

Petrolul Berca: Beganu – Mihăescu, Croitoru, Vișan, Ciobanu, D. Petre, Buteseacă, Nicola, Stan, A. Radu, Lungoci. Au mai jucat: Negoiță și Nazîru.
Antrenor: Lilian Micu

Voința Lanurile: Sava – Anton, Ioniță, Feraru, Lazăr, Mihai, Sîrbescu, Predoiu, Mihălcescu, Dumitru, Dumitriu. Au mai jucat: Andone, Mănăilă și Eftimie.
Antrenor: Tase Lăptoiu

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă