Cu Dulcea într-un picior, Cozia a ținut liderul în șah în derby-ul Superligii Vâlcea. Alexandru Tudor a condus meciul

  • Șirineasa, Călimănești și Horezu, cap la cap în campionatul județean Vâlcea
  • Alexandru Tudor, arbitrul de Liga 1, a oficiat duminică, la Călimănești, derby-ul etapei a 22-a a Superligii Vâlcea, Cozia – CS Șirineasa 1-1.

 

Noul format al Campionatului Județean Vâlcea, cu o Superligă de 16 echipe a produs cel mai animat sezon din ultimii ani.  După disputarea a 22 de etape din totalul celor 30 de runde, trei echipe se luptă, cap la cap, pentru câștigarea titlului județean.

Echipele care au condus până acum campionatul și care au făcut rocada pe rând pe primul loc, Cozia și Șirineasa au oferit duminică un meci atractiv, în fața a circa 1.000 de spectatori!

Deși accidentat, fostul atacant al Argeșului, Adrian Dulcea, originar din Călimănești, a forțat și a jucat pentru Cozia în acest derby. Golgheterul echipei sale, Dulcea a deschis scorul în minutul 10, transformând o lovitură liberă. Șirineasa a dominat copios repriza secundă, în care s-a jucat cu ocaziile, inclusiv o bară a lui Pușcatu. În prelungiri, Filipoiu a adus o egalare meritată, iar lupta pentru primul loc este mai strânsă ca nicioodată.

Este de apreciat ;i decizia AJF-ului de a-l aduce la derby pe Alexandru Tudor, care a înlăturat în mare parte tensiunea din jurul acestui meci. Chiar și așa, în ultimul minut al prelungirilor, jucătorii celor două echipe au fost aproape de o încăierare generală, iar Alexandru Tudor a arătat două cartonașe roșii.

Adrian Dulcea (37 ani) a ținut în spate tot campionatul pe Cozia, pe care speră să o ducă în premieră în Liga a 3-a. „La Călimănești se pot face lucruri frumoase, dacă se implică toată lumea, ne-ar fi trebuit o mai bună organizare. Mă bucur că am văzut stadionul plin, nu am mai văzut atâta lume de când eram copil. Eu sunt agrenat și la FC Argeș 1953, unde sunt antrenor și pot să vin doar la meciurile de acasă, nu sunt foarte bine pregătit, acum am jucat și într-un picior. În acest moment, în Superliga Vâlcea este o luptă în patru, mai sunt multe jocuri, inclusiv între primele patru clasate, se mai pot pierde puncte, pentru că mai sunt și alte echipe bune, precum Perișani. Pentru noi, contează mult cele trei puncte pierdute acasă etapa trecută, contra Perișaniului. Acum, nu mai suntem la mâna noastră, depindem și de alte rezultate”, a declarat Adrian Dulcea.

CS Șirineasa era marea favorită la startul întrecerii, având lotul cel mai experimentat, dar fiind și singura echipă bine organizată, cu antrenamente zilnice. Formația pregătită de tânărul Octavian Iordache a avut însă câteva sincope și până acum a mers pas la pas cu Cozia, fără a reuși să se desprindă.

Campioana ultimelor două ediții, Flacăra Horezu și-a restucturat lotul în vară, după ratarea celui de-al doilea „baraj” consecutiv de promovare în Liga a 3-a. Horezu a început mai timid campionatul și la mijlocul întrecerii părea ieșită din cursă. Antrenorul Vasile Ilinca a făcut însă minuni, echipa sa câștigă meci după meci și beneficiind și de sincopele celor de la Șirineasa și Cozia, a revenit în luptă. Flacăra are soarta titlului în mâna sa, pentru că, în ultimele etape, va întâlni și pe Șirineasa (în deplasare) și pe Cozia (acasă).

De remarcat și evoluția celei de-a patra clasate, Cavalerul Trac Cernișoara, recunocută ca fiind echipa care plătește cele mai mari salarii în Superligă și care a ajuns la patru puncte de lider.

Din sezonul viitor, Superliga Vâlcea va avea doar 12 echipe, urmând a se juca cu play-off și play-out.

Clasament Superliga Vâlcea:

1.    CS Șirineasa        22    17    3    2    68-10    54p
2.    Flacăra Horezu     22     17     3     2     86-29     54p
3.    Cozia Călimănești     22     17     2     3     74-38     53p
4.    Cavalerul Cernișoara    22    16    2    4    76-29    50p

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Pe aceeași temă