Comisia de Apel a AJF Timiș a respins apelurile Chișodei și ASU. Ghiroda rămâne campioană

Autori: Cornel Biholari, Marius ANGHEL Publicat: 10 Jun. 2014, 14:28 Actualizat: 10 Jun. 2014, 16:19 Ligi județene
Comisia de Apel a AJF Timiș a respins apelurile Chișodei și ASU.  Ghiroda rămâne campioană

Noua Comisie de Apel a AJF Timiș a respins apelurile cluburilor FC Chișoda și ASU Politehnica ca „lipsite de interes” sau nefondate. Practic, aceasta a dat dreptate Ghirodei, care rămâne deocamdată reprezentanta județului la baraj. Gruparea alb-violetă e hotărâtă să meargă până la capăt, cazul va ajunge probabil joi pe masa Comisiei de Recurs a FRF.

Motivarea apărută azi dimineață pe portalul AJF Timiș e departe de a lămuri ceva în „Cazul Chișoda”. Practic, Comisia de Apel a respins apelul reprezentantului clubului exclus, Alin Rus, deoarece a stabilit că echipa sa nu are interes să ceară pierderea jocurilor la masa verde după ce a fost retrogradat. De asemenea a arătat că acesta trebuia să fie mandatat să retragă echipa de către Ad. Gen. a FC Chișoda conform unui articol din statutul clubului.

Legat de faptul că prima comisie, cea de „Disciplină” nu a fost statutară, motivarea e curioasă. „CA” scrie că aceasta a fost aprobată în iarnă inclusiv de Sorin Brîndescu, reprezentantul celor de la ASU Poli.

ASU Poli, la colț

De asemenea în motivare, Comisia de Apel o acuză practic pe ASU Poli de interes în cazul Chișodei. Deși e evident că alb-violeții au interes într-adevăr, legat de clasament. Ei au respins apelul echipei timișorene și pe motiv de „copy/paste” cu cel al Chișodei, o chestiune evidențiată de cei de la Ghiroda înainte de (re)judecare.

Într-o singură speță noua comisie „nu s-a băgat”, cea legată de clasament, unde s-a admis printre rânduri că prima comisie nu trebuia să se pronunțe în acest caz.

Iată motivarea Comisiei de Apel a AJF Timiș:

„ASOCIATIA JUDETEANA DE FOTBAL TIMIS

STR.POP DE BASESTI NR.43

CUI 5776771

COMISIA DE APEL , INTRUNITA IN DATA DE 09.06.2014, LA SEDIUL AJF TIMIS, COMPUSA DIN URMATORII MEMBRII NOMINALIZATI DE CATRE COMITETUL DE URGENTA AL AJF TIMIS, PRIN HOTARAREA NR.2 DIN 06.06.2014, HOTARASTE:

1.     RESPINGEREA APELULUI FORMULAT DE CS FC CHISODA CA FIIND LIPSIT DE INTERES, ECHIPA RETROGRADAND(DEJA)IN LIGA A VI-A  SI NEMAIAVAND VREUN SENS SA SOLICITE OMOLOGAREA TUTUROR REZULTATELOR DIN RETUR CU 0-3.

DEASEMENEA COMISIA DE APEL CONSIDERA CA CEREREA FORMULATA DE DOMNUL ALIN RUS (PRESEDINTELE CLUBULUI CS FC CHISODA), SI INREGISTRATA LA AJF TIMIS CU NR.49/29.05.2014 , NU IMBRACA FORMA LEGALA NECESARA CONFORM ACTULUI CONSTITUTIV.

COMISIA DE APEL,  ANALIZAND,  A CONSTATAT CA ACESTA CONTINE PREVEDERI CLARE VIZAVI DE MANDATUL NECESAR PENTRU ACEST ANUNT DE RETRAGERE DIN CAMPIONAT SI ANUME LA ARTICOLUL 35 SE PREVEDE CA COMITETUL DIRECTOR POATE IMPUTERNICI UNA SAU MAI MULTE PERSOANE  CU FUNCTII, INCLUSIV PERSOANE CARE NU AU CALITATEA DE ASOCIAT ORI SUNT STRAINE DE ASOCIATIE PENTRU A INCHEIA ACTE JURIDICE IN NUME SI PE SEAMA CS FC CHISODA.

IN OPINIA COMISIEI DE APEL,  INSA,  APARE CA OBLIGATORIE O HOTARARE DE ADUNARE GENERALA IN TEMEIUL ARTICOLULUI 22 DIN STATUT,  INTRUCAT PRIN RETRAGEREA DIN CAMPIONAT,  INCLUSIV SCOPUL INFIINTARII ASOCIATIEI NU MAI POATE FI ATINS ;DEASEMENEA ACESTE ACTE TREBUIAU DEPUSE ODATA CU CEREREA DE RETRAGERE SI INTOCMITE CU RESPECTAREA TERMENELOR ,  DECURGAND DIN ARTICOLUL 21 ,  RESPECTIV 22,   DIN STATUTUL CS FC CHISODA.

IN AL DOILEA RAND COMISIA DE APEL CONSTATA CA IN CADRUL SEDINTEI COMITETULUI EXECUTIV AL AJF TIMIS,  DIN DATA DE 25.02.2014

S-A STABILIT COMPONENTA COMISIEI DE DISCIPLINA PENTRU LIGA A      IV-A,  ACEASTA  FIIND AFISATA PE SITE -UL  AJF TIMIS CA SI CELELATE COMISII.

COMPONENTA ACESTEI COMISII NU A FOST CONTESTATA DE NICI-UN REPREZENTANT AL CLUBURILOR DIN LIGA A IV-A, BA MAI MULT REPREZENTANTUL ECHIPEI DE FOTBAL ASU POLITEHNICA TIMISOARA, DL.BRINDESCU SORIN, CARE ARE CALITATEA DE MEMBRU IN COMITETUL EXECUTIV A A SEMNAT SI APROBAT COMPONENTA ACESTEI COMISII.

2.     CU PRIVIRE LA APELUL FORMULAT DE CATRE REPREZENTANTII ECHIPEI DE FOTBAL ASU POLITEHNICA TIMISOARA, ACEASTA APARE CEL PUTIN SUB ASPECT PROCEDURAL „INCIDENT”SI FACUT IN NUMELE UNEI PERSOANE CARE AR AVEA DE CASTIGAT IN CAZUL IN CARE APELUL PRINCIPAL, CEL AL ECHIPEI DE FOTBAL CS FC CHISODA, AR PUTEA FI ADMIS , DIN ACEST PUNCT DE VEDERE ESTE O VERITABILA CERERE DE INTERVENTIE IN INTERESUL CLUBULUI CS FC CHISODA , CARE IN MOD CIUDAT SOLICITA SA-I FIE OMOLOGATE TOATE REZULTATELE CU 0-3,  DETERIORAND  SI INCALCAND PRINCIPIILE SI NORMELE SPORTIVE.

AVAND IN VEDERE CA MOTIVELE DE APEL SUNT IDENTICE(COPY-PASTE) CU CELE PREZENTATE DE MEMBRII CLUBULUI CS FC CHISODA , COMISIA DE APEL NU VA MAI FACE ACEEASI ANALIZA SI VA DECIDE RESPINGEREA ACESTUIA CA NEFONDAT.

CU PRIVIRE LA CAPATUL DE CERERE LEGAT DE DESEMNAREA CAMPIOANEI JUDETULUI TIMIS, APELUL VA FI ADMIS, DESEMNAREA CAMPIOANEI JUDETULUI TIMIS FIIND ATRIBUTUL EXCLUSIV AL AJF TIMIS IN  BAZA REZULTATELOR OMOLOGATE , NEFIIND ATRIBUTIA ACESTEI COMISII DE DISCIPLINA.

MENTINE IN REST HOTARAREA ATACATA.

TERMENUL DE DECLARARE AL RECURSULUI ESTE DE 2 ZILE DE LA COMUNICAREA HOTARARII.

MOTIVAREA RECURSULUI SE VA FACE IN SCRIS IN TERMEN DE 3 ZILE DE LA EXPIRAREA TERMENULUI SUS MENTIONAT.

MOTIVAREA HOTARARII VA FI COMUNICATA IN DATA DE 10.06.2014 ORELE 10.00 ,  LA SEDIUL AJF TIMIS SI PE SITE-UL AJF TIMIS .

HOTARAREA A FOST LUATA IN BAZA ROAF SI A DOCUMENTELOR PREZENTATE DE PARTI,  DE LA FILA 1-35.

COMISIA DE APEL

BOT CALIN                                 PRESEDINTE

PETERI DAN                              VICEPRESEDINTE

BAJENESCU DAN                     MEMBRU

DAN NICOLAE CRISTIAN         SECRETAR COMISIE”

Sursa: Sport9

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Autori: Cornel Biholari, Marius ANGHEL Publicat: 10 Jun. 2014, 14:28 Actualizat: 10 Jun. 2014, 16:19 Ligi județene
Pe aceeași temă