„Cazul Chișoda” s-a rejudecat azi. Noua Comisie de Apel se pronunță marți

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 14:58 Ligi județene

Noua Comisie de Apel de la AJF Timiș a primit azi în audiență pe reprezentantul Chișodei și pe cei ai cluburilor care pot fi direct afectate de o decizie în urma forfaitului acesteia: ASU Poli și Ghiroda. Soluția finală nu a fost însă anunțată, membrii comisiei vor redacta motivarea deciziei și aceasta va fi publicată mâine dimineață pe portalul forului fotbalistic județean.

De data aceasta a fost și mai multă mișcare în fața sediului AJF. Alin Rus, președintele Chișodei, a fost mulțumit că spre deosebire de Comisia de Disciplină nestatutară, cea de Apel nu l-a chemat degeaba și a fost la aceasta în audiență pentru a-și susține cauza. La fel au făcut-o și cei de la ASU Poli. Președintele Nicolae Neguț a fost și el în audiență, alb-violeții au fost întrebați care e implicarea lor în acest caz iar conducătorul a explicat că echipa Universității e direct afectată de o decizie. Mai mult, noi membrii (statutari) ai Comisiei de Apel., care sunt, așa cum a anunțat Sport9.ro, avocatul Călin Bot și fostul șef al arbitrilor Timiș, Dan Băjenescu, precum și Dan Peteri (fost conducător de club) – rămas în comisie, i-au chestionat pe timișoreni și dacă au discutat cu cei din conducerea Chișodei înainte de decizia acestora de retragere. Neguț a negat orice implicare, de altfel el a spus că pe președintele Rus l-a cunoscut acum la fața locului.

Hotărârea Comisiei de Apel va fi anunțată mâine dimineață până în ora 10.00, când va fi de asemenea publicată pe site-ul frf-ajf.ro/timis. Oricum după ziua de marți cazul va ajunge foarte probabil pe masa FRF. Totuși, nu e exclus ca el să fie retrimis în județ la o nouă Comisie de Disciplină, statutară și ea de această dată, chiar dacă asta ar însemna decizii ulterioare care s-ar învârti în jurul datei de baraj.

Cazul din Arad, avantaj ASU Poli

Printre noile documente prezentate de cei de la ASU Politehnica a fost și „precedentul„ care tocmai s-a întâmplat în județul vecin. AJF Arad a luat astfel act, pe 5 iunie, de faptul că gruparea de pe locul 5, Șoimii Tauț, a înregistrat în ultimele două runde două neprogramări și astfel a exclus-o din campionat iar toate rezultatele din retur au fost de asemenea înregistrare cu 0-3. Lucru care dacă s-ar întâmpla și în Timiș iar duce pe alb-violeți la baraj. Se pare că acest caz adus în discuție, precum și al altor neprogramări/neprezentări din alte campionate din țară, ar putea cântări decisiv în favoarea trupei pregătite de Paul Codrea.

Ce reclamă Ghiroda

Înainte de judecare cazului ghirodenii au publicat pe pagina lor de facebook contestațiile celor de la ASU Poli și FC Chișoda după decizia primei instanțe. Aceștia au subliniat că cele două au citat pasaje asemănătoare din regulament în contestațiile lor, dând de înțeles că au colaborat. „Cu toate ca CS FC Chisoda cere prin apel catre AJF Timis pierderea tuturor meciurilor din retur cu 3-0 (pentru a avantaja vadit o alta competitoare), scorul ramane si la apelurile catre comisiile AJF, ASU-Chisoda 1-1, chiar daca ambele apeluri sunt asemanatoare prin forma si fond continand unele pasaje copy/paste”, se arată pe pagina de Facebook a alb-albaștrilor.

Sursa: Sport9

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 14:58 Ligi județene
Pe aceeași temă