Ca-n filme! Scene de o violență rară pe un teren de fotbal din România: „Trebuiau arătate și 10 cartonașe roșii. Un jucător s-a ales cu toată gura praf”

Meciul AS Băile Olănești – Foresta Malaia, din Liga a IV-a Vâlcea, a fost marcat de o bătaie generală între cele două echipe. Partida a contat pentru etapa 9 din Seria Est a celui de-al doilea eșalon județean vâlcean și s-a disputat vineri, la Vlădești.

Scandalul a început în minutul 72, când unul dintre jucătorii celor de la Malaia l-a lovit cu piciorul în figură pe unul dintre fotbaliștii celor de la Olănești, care era căzut pe teren. Centralul meciului de la Vlădești, Alin Croitoru, s-a ținut cât mai departe de încăierare și ulterior a acordat cinci cartonașe roșii, trei la oaspeți și două la gazde.

Partida a continuat după bătaia generală și s-a încheiat cu același scor, 4-2, iar AJF Vâlcea va anunța miercuri măsurile în acest caz.

Primarul din Mălaia spune că arbitrul central este de vină pentru această bătaie generală, deoarece el a condus jocul foarte prost. Edilul declară că zece jucători ar fi trebuit eliminați după acea fază: „Am avut două penalty-uri clare, arbitrul n-a vrut să fluiere. Arbitrajul ne-a întărâtat între noi. Nu sunt de acord cu bătăile, dar jucătorii au fost provocați! Trebuiau arătate și 10 cartonașe roșii!”.

„Centralul Croitoru a fost depășit de situație încă de la început. Nu a știut să-i țină în frâu pe jucători. Un jucător de-al meu a primit o gheată în gură de la un adversar. S-a ales cu toată gura praf! S-au arătat trei eliminări pentru Malaia și două pentru noi. A fost frustrare mare la Foresta, ei luaseră doar 6 goluri în 8 etape și noi le-am dat 4 într-un singur meci!”, a explicat incidentul Marin Nicolae, antrenorul echipei Băile Olănești.

Comisiile AJF Vâlcea au făcut un obicei în a da sancțiuni foarte blânde în astfel de cazuri, pentru a ajuta cluburile, iar violențele pe terenurile din județ s-a înmulțit.

Video: TV Etalon
 

Pe aceeași temă