Bau-bau din Liga a V-a!

Marius ANGHEL 24 Sep. 2013, 22:50 Ligi județene
Bau-bau** din Liga a V-a!

Ripensia și „U” Cluj, echipele care și-au disputat prima finală din istoria Cupei României s-au întâlnit ieri la Timișoara. La fel ca în 1934, bănățenii au avut câștig de cauză, dar ieri a fost 2-1

Ripensia și-a trecut în cont prima victorie împotriva unei echipe de Liga I de la reînființare

Ripensia și Universitatea Cluj nu s-au mai aflat amândouă pe același teren dinainte de al Doilea Război Mondial. Amintirile mingilor cu șiret, a urmelor de crampoane pe zgură sau a barelor din lemn sunt demult apuse. În acele condiții, U și „Ripi” erau echipe de temut, însă, în contextul unui fotbal mult mai frezat și mai gelat de astăzi, doar boemia poate fi trăsătura pozitivă a celor două cluburi. De obicei, în șaisprezecimile acestei competiții, dozele uriașe de bere de la marginea terenului sunt mai atractive decât acțiunea din teren, dar ieri s-a produs o surpriză plăcută.

Anagor și Ciobai, peste „cobaii” lui Ganea

A rezultat un meci spectaculos, în primul rând pentru că Ripensia își dorește foarte mult să se afirme, după aproape șapte decenii de hibernare. În plus, au avut posibilitatea să își facă jocul, mulțumită tacticii lui Ionel Ganea, aceea de a menaja aproape toți jucătorii de bază. „U” a început meciul cu șase jucători de 19 ani, iar Ripensia, care are în componență destui fotbaliști care ar face față fără probleme în eșalonul secund, a profitat de ocazie.

Nu doar alcătuirea celor două echipe de start a arătat că gazdele „și doresc mai mult victoria. Ripensia a pus stăpânire pe joc și a deschis scorul, după un corner, prin Olimpiu Ciobai (min. 13). Golul de 2-0 a fost o bijuterie: nigerianul Anagor l-a văzut pe portarul clujean ieșit și l-a învins cu un șut de la aproape 50 de metri. Puțin înainte de pauză, după imensa ratare a timișoreanului Popa, Ursu a redus din handicap pentru clujeni.

În ciuda faptului că joacă în liga a V-a, Ripensia a dat dovadă de maturitate și nu a mai primit gol. Vreo zece oameni au strigat tot meciul cât i-a ținut plămânii „Haide U”, Ganea l-a scos din teren pe Dulap în a doua repriză, dar talentul șepcilor roșii nu a vrut ieri să iasă la iveală. La final, aproape 5.000 de timișoreni au aplaudat calificarea în optimi a Ripensiei, un nume care i-a bucurat, până ieri doar pe bunicii sau străbunicii lor.

Jucătorii Ripensiei au primit, pe parcursul reprizei secunde, câte o pungă cu vitamine, lucru practicat chiar și la meciurile lor din liga a V-a

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 24 Sep. 2013, 22:50 Ligi județene
Pe aceeași temă