ASU Poli și Ripensia revin la jocurile din Cupă. Alb-violeții sunt așteptați într-un mod inedit la Giarmata Vii

AJF Timiș a programat astăzi sferturile de finală ale Cupei României, faza județeană. Pentru deținătoarea trofeului, ASU Politehnica jocul de la Giarmata Vii va fi o adevărată reeditare a finalei de anul trecut, în urma căreia a câștigat prima sa competiție. Ripensia are o misiune aparent mai dificilă, urmând să o primească în „Ciarda Roșie” pe incomoda Cocoșul Orțișoara. Dacă înving, cele două trupe timișorene se vor întâlni în semifinale.

Liderul Ligii a IV-a întâlnește locul 1 din Seria III a „Județului” în competiția județeană criticată pentru modul de organizare. Runda de astăzi va fi abia prima din 2015, iar aglomerarea jocurilor în finalul sezonului i-a iritat și în sezonul trecut pe cei de la ASU Poli. Tehnicianul alb-violeților spune însă că jucătorii săi nu au motiv să se plângă. „Nu ne încurcă niciun meci, pentru că noi am afișat și în vestiar programul înainte de a începe returul. Noi ne adaptăm în funcție de acesta. Știam de acest meci încă de când am început pregătirile și îl tratăm cu seriozitate la fel ca toate meciurile de până acum. Avem 16 jucători de câmp valizi momentan, rotația e permanentă. Nu există jucători valizi care nu au jucat și să o facă acum. Poate vor apărea anumite schimbări în formula de start, dar nu surprize spectaculoase”, a declarat Sorin Brîndescu pentru Sport9.ro.

ASU Poli nu va putea miza mâine pe doi jucători: Rebenciuc și Tulcan, ultimul a fost unul dintre protagoniștii întâlnirii din finala de anul trecut. El a marcat o dublă în jocul câștigat de timișoreni cu 4-3 după prelungiri.

Tricouri personalizate, „minicampioni” europeni

ASU Poli nu va avea probabil o misiune ușoară la Giarmata Vii. Gazdele au în lot nu mai puțin de patru componenți ai naționalei de minifotbal care a participat recent la primul turneu final de CM pe teren redus. Astfel armele gazdelor se anunță din nou a fi portarul-antrenor principal Cristi Popa, Nicolae Costândana, Miroslav Nicolin și Adrian Călugăreanu. Mai mult, la fel ca anul trecut, cei de la Lorena au început din timp pregătirea partidei și și-au comandat un nou set de echipament personalizat cu numele pe spate, fapt cu care la noi se laudă puține echipe de Liga 1. „Nu numai cei de la Giarmata Vii, toți sunt motivați împotriva noastră. Și cei de la Șag etapa trecută, acest lucru ne onorează și ne obligă să fim și noi la fel de motivați”, a conchis Brîndescu.

Toate partidele din faza a IV-a județeană (Timiș) a Cupei României vor începe miercuri, de la ora 17.00. Inclusiv Ripensia Tim. – Cocoșul Orțișoara, unde trupa lui Ghiță Chimiuc ar încerca să facă un cadou antrenorului înainte de Sf. Gheorghe. În campionat „albaștrii” au remizat în deplasare cu roș-galbenii. Celelalte partide din „sferturi” sunt: FC Cenei (L5) – ACS Ghiroda și Progresul Racovița – Unirea Sânnicolau Mare.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă