ASU Poli, pe lista de așteptare pentru Liga a 4-a

Mihai Andries 03 Jul. 2013, 14:30 Ligi județene
ASU Poli, pe lista** de așteptare pentru Liga a 4-a

Comitetul Executiv al AJF s-a întrunit în această săptămână pentru a omologa clasamentele din competițiile pe care le subordonează. Nu s-au schimbat regulamentele, iar eșalonul județean de elită, Liga a 4-a, va rămâne și pe viitor cu 18 echipe.

Iată situația la zi în Divizia D și care este singura posibilitate ca ASU Poli să ajungă aici. Becicherecu Mic a promovat în Liga a 3-a, dar Flacăra Timișoara a retrogradat în Divizia D Timiș, astfel că ultimele 3 clasate au retrogradat, în speță Deta, Bobda și Dragșina, lăsând loc promovatelor Orțișoara, Gătaia și Racovița. Regulamentul AJF spune că în cazul în care o echipă nu se va înscrie în Liga 4, atunci va fi invitată în locul ei, prima grupare aflată sub linie, în acest caz Dragșina. Dacă aceasta va refuza, va fi chemată, Bobda, apoi Deta. Dacă retrogradatele refuză, atunci va fi invitată echipa cu cel mai bun punctaj de pe locul 2 din Liga 5, în speță ASU Poli.

Ca să se ajungă la această variantă, trebuie însă ca o echipă să nu se înscrie, iar retrogradatele să refuze revenirea în D. Deocamdată, Flacăra Timișoara nu s-a înscris, dar conform patronului echipei, va dori să facă acest lucru în termenul legal. În 31 iulie va avea loc ședința AJF a noului sezon, în care se va trage la sorți programul competițional și se vor rezolva ultimele probleme de acest gen. Istoria recentă ne-a arătat că întotdeauna cel puțin o echipă nu s-a înscris în campionat. Dragșina fiind din acest punct de vedere, cea mai norocoasă, revenind în Divizie datorită unor astfel de retrageri. Ultimul abandon s-a produs chiar anul trecut, când Unirea Cerneteaz a aruncat prosopul, iar în locul ei a fost chemată retrogradata FC Deta, care a reușit „performanța” să încheie campionatul pe ultimul loc.

Deci, 31 iulie poate fi ziua X pentru ASU Poli, iar în caz că nu va exista un loc liber, cel mai probabil alb-violeții vor continua în Seria III-a a Campionatului Județean

 

Sursa: BanatSport

Mihai Andries 03 Jul. 2013, 14:30 Ligi județene
Pe aceeași temă