ASU Poli ar putea disputa amicale puternice cu echipe asemănătoare din Marea Britanie. Druckeria Albion strânge fonduri pentru un turneu în insulă

ASU Politehnica ar putea deveni mai puternică prin bănățenii din Anglia. Suporterii alb-violeți și-au lansat filiala prin care cei plecați pe tărâm britanic își pot susține mai ușor favoriții de pe „Știința”. Primul proiect major al Druckeriei Albion este strângerea de fonduri pentru un turneu în insulă al elevilor lui Sorin Brîndescu. Timișorenii renăscuți prin proprii fani ar putea întâlni în vara lui 2016 alte grupări celebre care sunt finanțate de suporteri: AFC Wimbledon, FC United of Manchester sau Portsmouth FC.

„Druckeria Albion reprezintă, pentru moment, un „proiect pilot” de strângere sub același ideal a tuturor poliștilor din Marea Britanie”, se arată pe pagina dedicată special proiectului. Pe scurt, suporterii din Anglia ai lui ASU Politehnica pot contribui acum prin „branch” la bunul mers al alb-violeților.

Activitatea organizației-falangă a AST Druckeria va avea 7-8 reprezentanți zonali pe teritoriul britanic. Cotizația lunară va fi stabilită de comun acord de către membri iar aceștia vor hotărî ce se va face cu banii pentru ca ASU Poli să aibă de câștigat.

„Ne propunem să străbatem Anglia în lung și în lat”

Primul proiect al Druckeriei Albion e unul foarte ambițios. Astfel, dacă de-a lungul ediției 2015-16 se strâng fondurile necesare, alb-violeții ar urma să plece în Anglia pentru un turneu de 7-10 zile. „Ne propunem să străbatem Anglia în lung și în lat, să vă dăm ocazia de a o vedea pe Poli „la lucru”, pe dreptunghiul verde”, se mai arată în pagina dedicată filialei noi.

Timișorenii și-au propus în acea perioadă să dispute două-trei amicale cu echipe care au adoptat același principiu. Dacă suporterii ASU Poli au fost pionieri în țară prin modul de a-și sprijini echipa, în Anglia grupările cu fani în rol de finanțatori sunt la ordinea zilei. Printre echipele dorite ca adversari se numără AFC Wimbledon – formația formată de suporterii „donilor” după ce echipa lor originală a fost mutată la Milton Keynes, FC United of Manchester – grupare a fanilor „diavolilor” sătuli de stilul capitalist al patronilor americani, Portsmouth FC sau Enfield Town.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă