AS Podari, campioana Doljului!

Marius ANGHEL 07 Jun. 2013, 13:53 Ligi județene

Echipa lui Victor Naicu va disputa barajul pentru Liga a III-a cu Recolta Dănceu

Podariul a găzduit cel mai important meci al Doljului, județul rămas fără vreo reprezentantă în ligile naționale. Peste 1.500 de spectatori, inclusiv două galerii generoase cu scandările, au vrut să urmărească echipele de frunte ale Ligii a IV-a, care și-au disputat titlul de campioană și dreptul de a juca barajul tocmai în ultima rundă.

Podariul avea avantajul terenului propriu și ascendentul victoriei din deplasare, însă totodată avea nevoie de un succes și de această dată, în timp ce Dunărea era „acoperită” și cu un egal. Pentru a se crea tensiune, atât înainte de meci, cât și pe teren, AJF Dolj a trimis un ecuson FIFA să liniștească spiritele, iar Colțescu nu a avut probleme în a gestiona un asemenea joc.

Pe un teren foarte bun, care te îndeamnă să pui mingea jos, partida a fost una peste nivelul Ligii a IV-a, cu accente dramatice, îndeosebi spre final, când ambele echipe au fost aproape de titlul județean. Podariul a avut inițiativa în prima repriză, dând senzația că antrenorul Naicu a avut dreptate când afirma că echipa sa este mult superioară Calafatului.

Țenovici a deschis scorul devreme, iar Boroiban a avut două execuții spectaculoase, cu călcăiul și din foarfecă, ambele ratând la centimetru poarta. Oaspeții au operat două schimbări din prima repriză, iar efectul s-a văzut, în special prin introducerea lui Pișleag. Alături de veteranul Bârsan, acesta a dus de două ori Calafatul în situația de a juca barajul. Alin Sârbu avea să egaleze imediat după pauză, cu un voleu puternic în colțul scurt, dar Podariul a revenit la pupitru, fiindcă Țenovici a reușit dubla, după un penalty obținut de Preda. Mijlocașul venit de la Ișalnița avea să-i dedice „doppietta” bunicului recent dispărut.

Fiul lui „Mourinho” Stoica a punctat decisiv

Gazdele s-au retras și au trăit periculos finalul, iar Pișleag a trimis 3 trasoare de la peste 25 de metri care au creat panică la poarta gazdelor, unul nimerind bara. Antrenorii Calafatului au fost eliminați după ce i-au imputat agresiv lui Colțescu neacordarea unui penalty, dar centralul avea să le acorde această șansă, după un fault asupra lui Costel Bârsan. Pișleag și-a încununat prestația cu transformarea loviturii și cu zece minute înainte de final Calafatul era din nou campioana Doljului, în timp ce Podariul se vedea pentru al patrulea an consecutiv în postura de a rata prezența în baraj.

După ce-și pusese propria poartă în pericol acordând un corner, Alexandru Stoica avea să aducă golul de titlu Podariului. Fiul lui Fane „Mourinho” Stoica, fostul tehnician al Științei care a antrenat și Podariul acum un an, a apărut inspirat la o centrarea care a traversat careul și a trrimis mingea în colțul lung și tribunele în delir. Calafatul a forțat a treia egalare cu portarul la centru, dar acestuia nu i-a ieșit driblingul în fața lui Preda, căpitanul gazdelor conducând liniștit mingea în poarta rămasă la discreția sa.

Podariul dă-n „ceu”?

Noua campioană a Doljului a sărbătorit pe ritmurile „Cântecului pentru Oltenia”, versiunea interpretată chiar de unul dintre observatorii partidei, Ciry Mayer. Antrenorul Podariului, Victor Naicu, fostul stoper al Științei din anii 90, a câștigat a doua oară la rând Liga a IV-a Dolj, anul trecut fiind campion cu CS Apă Craiova tocmai în detrimentul Podariului. Blondul tehnician de 40 de ani ar putea avea parte de un nou baraj la Rovinari, după cel adjudecat acum un an acolo cu „Apa” în fața Posadei Perișani.

De această dată, pe 19 iunie, la Rovinari sau Motru, Podariul lui Naicu se va înfrunta cu campioana Mehedințiului, Recolta Dănceu. Până atunci, Naicu își dorește eventul, Podariul urmând să dispute și finala Cupei României, faza județeană, cu CS Ișalnița. „Îmi doresc a doua promovare consecutivă, suntem capabili să ajungem în Liga a III-a” a spus Naicu la final.

Dacă Podariul va promova și Universitatea nu va reveni în vara aceasta, comuna de lângă Craiova va avea singura reprezentantă a Doljului într-un eșalon național, după ce Apă Craiova, viitoarea FC Municipal Craiova, a retrogradat din Liga a III-a.

AS Podari – Dunărea Calafat 4-2
Țenovici (16, 55 – pen.), Stoica (88), Preda (90+3) / A. Sârbu (48), Pișleag (82 – pen.).

Barbu – Stoian, Istudor (75 Sodoleanu), Preduț, Mateiță – Niță, Țenovici, Pârvan (68 Crângoiu), Tâmplaru (71 A. Stoica) – Boroiban, Preda. Antrenor: Victor Naicu.

Purcea – Roșianu, Ușurelu, Chiva (66 Riza), V. Sârbu – Popa (33 Brebenel), Corneanu, Drăgușin (42 Pișleag), A. Sârbu – M. Ilie (60 N. Sârbu), Bârsan. Antrenor: Claudiu Oncică.

Arbitri: Sebastian Colțescu – Adrian Popescu, Daniel Mitruți. Rezervă: Cătălin Găman.
Observatori: Aurică Beldeanu, Ciry Mayer, Marian Ezaru.

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Marius ANGHEL 07 Jun. 2013, 13:53 Ligi județene
Pe aceeași temă