Alba o ia de la zero. Mihai Dăscălescu, inițiatorul noului proiect: „Sperăm ca în 3-4 ani să ajungem în Liga 2”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2014, 12:10 Ligi județene

Înscrisă la nivelul Ligii a V-a din sezonul 2014-2015, Unirea Alba Iulia a disputat sâmbătă după amiaza, pe stadionul „Cetate”, primul meci oficial la nivel de seniori, în cadrul turului I al Cupei României – faza județeană.

Echipa antrenată de Mihai Dăscălescu s-a impus clar în fața echipei de liga a cincea Navobi Alba Iulia, cu scorul de 14-0 (5-0), după un meci dominat in totalitate, golurile fiind marcate de Rodean – două, Costantea, Rahovean – două, Șandru, A. Ianc – două, Ștef – două, Dup – două, Boancă și I. Matei din penalty.

Alba a început meciul în următoarea formulă: Căt. Suciu – Rodean, Costantea, N. Rus, Matei – Șandru, Marcu, Joldeș, Rahovean – Lăsconi, A. Ianc, după pauză mai intrând Ștef, Dup, Boancă, Varga și N. Oprița.

Noua echipa Unirea Alba Iulia se bazează în următoarea ediție în majoritate pe efectivul juniorilor A din campionatul trecut, dar și jucători care în anii anteriori au evoluat în tricoul alb-negru (Cl. Oara, I. Grozav, Schuller, A. Ianc sau Cotoară).

Mihai Dăscălescu, inițiatorul noului proiect din Cetatea Marii Uniri speră ca Alba să ajungă cât mai rapid în eșaloanele superioare. „Suntem la un nou început. Ne dorim crearea unui centru și mai puternic de juniori care să alimenteze echipa de seniori, an de an. Vrem o echipă formată doar din fotbaliști crescuți de Unirea Alba Iulia. Sperăm ca în 3-4 ani să ajungem în Liga 2”, a declarat fostul atacant al albaiulienilor.

Săptămâna următoare, la sediul AJF Alba, se va stabili programul noului sezon, uniriștii urmând a-și afla adversara din prima etapa, care se va disputa pe 30 august.

Articol scris de Lucian DANCIU
Foto: Cosmin NISTOR

 

Marius ANGHEL 24 Aug. 2014, 12:10 Ligi județene
Pe aceeași temă