AJF Ialomița își încalcă propriile regulamente! Refuză să excludă o echipă din campionat, chiar dacă a ajuns la șase neprezentări

Marius ANGHEL 28 Nov. 2019, 13:12 Ligi județene

Asociația Județeană de Fotbal Ialomița, condusă de fostul arbitru divizionar Vasile Bratu, își încalcă propriile regulamente pentru a păstra un club în competiția Ligii a 4-a. Echipa Unirea Grivița, ultima clasată, cu doar un punct acumulat în 14 meciuri, trebuia exclusă de ceva vreme din campionat.

Mai exact, conform propriului regulament disciplinar, disponibil pe site-ul asociației din Ialomița, punctul 5 al articolul 79 „Neprezentarea, retragerea de pe teren sau refuzul de a relua jocul, neprogramarea, teren neregulamentar” spune în felul următor: „Neprezentarea la patru jocuri în cadrul aceleiași ediții a campionatului de juniori, întârzierea de patru ori la joc sau neprezentarea de patru ori a carnetelor de legitimare, se sancționează cu excluderea din competiție, iar cluburile respective vor suporta consecințele regulamentare.”

În această situație se regăsește acum Unirea Grivița, iar AJF Ialomița refuză să aplice regulamentul. Mai exact, echipa de juniori a celor din Grivița, conform Comisiei de Disciplină a AJF, nu s-a prezentat la șase partide din turul de campionat, în etapa 4 (deplasare la Victoria Munteni Buzău), etapa 6 (deplasare la Bărăganul Ciulnița), etapa 8 (deplasare la Înfrățirea Jilavele), etapa 10 (deplasare la CSM Fetești), etapa 12 (deplasare la Abatorul Slobozia) și etapa 14 (deplasare la Recolta Bărcănești).

Practic, echipa de juniori a clubului Unirea Grivița a disputat doar două jocuri în deplasare în acest sezon, la restul lipsind și fiind sancționată cu înfrângeri la „masa verde” și cu amenzi de câte 50 sau 75 de lei.

Conform regulamentului, neprezentarea la patru meciuri chiar și a echipei de juniori atrage excluderea din campionat a echipei de seniori.

În acest sezon, ultima clasată Unirea Grivița a obținut doar un punct, după egalul de pe teren propriu cu FC Urziceni (scor 3-3). Excluderea din competiție înainte de finalul turului ar însemna anularea tuturor rezultatelor înregistrate de echipa din Grivița în acest sezon, lucru care i-ar conveni în primul rând clubului din Urziceni.

Lider în campionatul Ligii a 4-a Ialomița după desfășurarea a 14 etape este Înfrățirea Jilavele, cu 36 de puncte.

Articol scris de Bogdan Eftimie

 

Marius ANGHEL 28 Nov. 2019, 13:12 Ligi județene
Pe aceeași temă