”Gigi Becali” de Voila și-a retras echipa din Liga 4 Brașov după un control la primărie al Curții de Conturi! ”Îmi vine să plâng. Viața mea e fotbalul!” Susținea clubul cu bani de la firma sa de pompe funebre și din pensie!

Adi MARICA 25 Oct. 2024, 20:12 Liga 4
”Gigi Becali” de Voila și-a retras echipa din Liga 4 Brașov după un control la primărie al Curții de Conturi! ”Îmi vine să plâng. Viața mea e fotbalul!” Susținea clubul cu bani de la firma sa de pompe funebre și din pensie!

Campionatul Ligii a 4-a Brașov va continua cu o echipă în minus, cu 14 în loc de 15, asta pentru că FS Voila, ultima clasată, s-a retras din campionat!

Echipa din Voila nu acumulase niciun punct în cele nouă meciuri disputate în primele zece etape, iar golaverajul său era unul dezastruos: 7-63!

Motivul abandonului nu este acesta, al rezultatelor slabe din acest început de sezon.

Dezastru pentru FS Voila! Echipa se retrage din Liga 4 Brașov după un control la primărie al Curții de Conturi

Retragerea echipei FS Voila din campionat vine după un control al Curții de Conturi la Primăria Voila, prin care s-a constatat că banii achitați pentru echipa de fotbal nu au fost acordați legal.

Dacă în primele două ligi din România, primăriile susțin fotbalul cu milioane de euro, și nici Liga 3 nu se lasă mai prejos, la Voila sumele alocate fotbalului local sunt minuscule! În total e vorba despre 7000 de lei. Pe sezon!

Președintele clubului, Mircea Suciu, vine cu precizări. ”A fost un control al Curții de Conturi la Primăria Voila și s-a constata că actele clubului nu se încadrează pentru alocarea de fonduri. Noi primeam 3500 de lei la începutul campionatului și 3500 de lei la final! Sumele se achitau direct prin facturi la AJF Brașov. Acești bani de la Primărie asigurau taxele pentru legitimarea jucătorilor și arbitraje. În rest, toți banii pentru echipă erau suportați de mine pentru organizarea meciurilor. Un meci acasă costă peste 1000 de lei. 840 de lei arbitrajul și observatorul, 150 de lei medicul, plus 200 de lei pentru transportul unor fotbaliști pe care îi aduceam de la Codlea sau din Brașov. În plus eu le asiguram masa băieților”, a declarat Mircea Suciu, un veteran al fotbalului brașovean, ajuns acum la 79 de ani!

Mircea Suciu susținea echipa cu bani de la firma sa de pompe funebre și din pensie: ”Îmi vine să plâng. Viața mea e fotbalul!”

Mircea Suciu, finanțatorul echipei Olimpic Voila, este un personaj pitoresc al fotbalului brașovean. A jucat fotbal la Nitramonia, la Cugir, la Deva, este un suporter declarat al Steagului Roșu Brașov. A făcut bani cu o firmă de pompe funebre, ”o afacere care n-are moarte” și se autointitulează un ”Gigi Becali mai mic”.

Suciu nu vrea să renunțe la fotbal și spune că intenționează să își facă o nouă echipă pentru următorul sezon.

”Susțin această echipă de aproape 30 de ani. Îmi vine să plâng. Viața mea e fotbalul! Echipa am susținut-o financiar din banii mei pe care îi încasam de la firma de pompe funebre a familiei, iar în ultimii ani și din pensia mea! Nu voi renunța la fotbal! Am luat legătura cu un avocat din Făgăraș și vom face actele pentru club, iar în sezonul viitor sperăm să fim acceptați de AJF Brașov în Liga 4. Dacă nu ne vor primi, mergem în Liga 5 și vă promit că vom promova la pas. În ultimul timp am avut rezultate slabe, asta pentru că deși aveam 35 de jucători legitimați, cu greu strângeam fotbaliști pentru meciuri. Mulți dintre băieți nu puteau să vină la jocuri pentru că erau legați de serviciu. Pe jucători o să-i dau sub formă de împrumut la alte echipe. Până la vară, când voi înscrie din nou echipa în campionat. Am făcut multe sacrificii pentru echipă, dar și pentru comunitate. Datorită unor prieteni buni din Germania, de 15 ani primim echipamente complete. Mai mult, în ultimii ani am primit paturi mobile pentru bolnavi pe care le-am dus la Spitalul din Făgăraș, dar și la Azilul de bătrâni”, spune Mircea Suciu pentru Monitorul Expres.

”Sunt puțini oameni în fotbal ca Gigi Becali”

Mircea Suciu, cel care se autointitulează un ”Gigi Becali mai mic”, îl apreciază mult pe patronul FCSB.

”Nu am apucat să-l întâlnesc pe Gigi Becali, dar vă spun că în fotbalul românesc sunt puțini oameni ca dânsul. FCSB este Steaua! Păi cine i-a forțat pe generalii din MAPN să-i cedeze Steaua lui Gigi? Acum toți au pensii nesimțite și văd că Talpan se bagă singur în seamă. Mă abțin să spun mai multe”, a mai declarat Suciu, care a fost patronul, antrenorul, dar și șoferul echipei din Voila.

Adi MARICA 25 Oct. 2024, 20:12 Liga 4
Pe aceeași temă