Fotbalul județean se reia la Iași cu mai puține echipe la start. Sorin Boca explică de ce se întâmplă asta și enumeră trei favorite la promovare

Narcis POHOAȚĂ 20 Aug. 2021, 14:39 Liga 4
Fotbalul județean se reia la Iași cu mai puține echipe la start. Sorin Boca explică de ce se întâmplă asta și enumeră trei favorite la promovare

După un an și jumătate de pauză cauzată de pandemie, fotbalul județean se reia la Iași în acest weekend, duminică fiind programate meciurile din prima etapă în Ligile 4 și 5. Întrecerile județene se reiau cu mai puține echipe la start față de sezonul 2019-2020, mai multe participante luând decizia de a se retrage după ce au motivat că nu pot îndeplini criteriile din protocolul medical, mai exact cheltuielile ridicate cu testările.

Campionatele de Liga 4 și Liga 5 din Iași încep cu mai puține echipe față de ultimul sezon disputat

Liga a 4-a va avea la start 13 echipe, cu trei mai puține decât în urmă cu două sezoane. Viitorul Târgu Frumos și fosta campioană Unirea Mircești au anunțat că nu se vor înscrie, iar pe ultima sută de metri a fost nevoită să se retragă și echipa din Ciurea, din cauza unor probleme cu terenul de joc.

Liga a 5-a va porni la drum cu 26 de echipe împărțite în trei serii. Seria Iași va avea nouă echipe, Seria Târgu Frumos – tot nouă formații, iar Seria Pașcani va număra opt echipe.

”După un an și jumătate de inactivitate, după Hotărârea Adunării Generale cu membrii afiliați s-a stabilit ca începând cu data de 22 august să începem competițiile fotbalistice la nivelul Ligilor a 4-a și a 5-a. Sunt mai puține echipe față de sezonul 2019-2020, cele care s-au retras motivând că nu pot organiza jocurile în conformitate cu protocoalele în vigoare”, a declarat Sorin Boca, președintele Asociației Județene de Fotbal Iași, care a anunțat că întrecerile juniorilor se vor relua în luna septembrie după ce FRF a eliminat obligativitatea testelor la juniori: ”Ultimul protocol medical prevede faptul că minorii nu mai au nevoie de teste, iar acesta e un sprijin adus pentru disputarea jocurilor. La mijloc de septembrie vom începe campionatele la cele nouă categorii de vârstă la copii și juniori. La ultimul campionat de copii și juniori am avut peste 100 de echipe, sperăm ca și în acest an să atingem acest număr. Copiii sunt dornici de fotbal, au făcut antrenamente, au jucat meciuri amicale, dar așteaptă meciurile oficiale.”

Sorin Boca a enumerat trei echipe pe care le vede luptându-se pentru promovare: Moldova Cristești, Victoria Lețcani și Stejarul Sinești

Oficialul ieșean a subliniat că sunt echipe care și-au vaccinat toți jucătorii din lot. ”În general, cam 50 la sută din jucători sunt vaccinați, dar avem și echipe cu sută la sută, cum sunt Răducăneni sau Dobrovăț. Sunt de remarcat, asta înseamnă o preocupare mai mare, dar sunt și echipe cu jucători mai puțini vaccinați, iar acestea vor trebui să suporte costurile testelor rapide. Legat de lupta pentru promovare, sunt patru-cinci echipe care se vor bate la primul loc în Liga a 4-a, între acestea numărându-se Moldova Cristești, Victoria Lețcani sau Stejarul Sinești. Sunt echipe care s-au întărit, sper să avem un campionat viu disputat, iar valoarea să primeze, mai ales că beneficiem de repatrierea unor jucători. Dacă în trecut Iașiul avea mai mulți jucători buni la echipe din județele Vaslui, Neamț sau chiar Suceava, anul acesta nu au mai plecat spre alte echipe și au rămas în județul nostru”, a mai spus președintele Sorin Boca.

Județul Iași nu a avut în această primăvară reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3, după ce echipele din Liga a 4-a n-au putut relua competiția în condițiile FRF.

Foto: Moldova Cristești

Narcis POHOAȚĂ 20 Aug. 2021, 14:39 Liga 4
Pe aceeași temă