Fotbalul județean din Timiș rămâne în stand-by. AJF a luat însă o primă decizie importantă după ce a chestionat cluburile cum doresc să se încheie această ediție de campionat

Autor: Anda DELIU Publicat: 28 May. 2020, 10:50 Actualizat: 28 May. 2020, 11:27 Liga 4
Fotbalul județean din Timiș rămâne în stand-by. AJF a luat însă o primă decizie importantă după ce a chestionat cluburile cum doresc să se încheie această ediție de campionat

Asociația Județeană de Fotbal Timiș nu a luat, deocamdată, o decizie finală privind modalitatea de încheiere a competițiilor Liga a 4-a, a 5-a și a 6-a. Miercuri seara, președintele și cei trei vicepreședinți au avut o nouă întâlnire și au stabilit doar că nu se va retrograda, nici din Liga a 4-a, nici din a 5-a, în contextul în care deși, teoretic, echipele se pot antrena, majoritatea bazelor sportive din cel mai vestic județ al țării sunt inaccesibile.

Decizia de a nu retrograda a fost luată de Comitetul de Urgență al AJF Timiș întrunit în 27 mai, compus din Romeo Malac, președintele, și cei trei vicepreședinți, Ciprian Trancă, Ionel Poclid și Raul Ghiciulescu. Decizia luată a ținut cont de starea de alertă, în care majoritatea echipelor din Timiș nu au putut relua efectiv antrenamentele, deși acest lucru e permis teoretic. S-a mai ținut cont că FRF a cerut o campioană a județului până la finalul lunii iulie, dar și că autoritățile nu au anunțat că se pot juca iar meciuri oficiale. Firește, s-a ținut cont și de chestionarele trimise tuturor cluburilor de seniori din cele trei ligi.

AJF Timiș încă mai speră că se pot termina competițiile pe teren

Chiar dacă există precedentul AJF Bihor, care de o săptămână a anunțat că nu va relua nici Liga a 4-a, nici a 5-a și a desemnat-o pe CA Oradea campioană județeană, AJF Timiș nu dorește să pună punct, deocamdată, întrecerii, fără joc. Mai ales pentru promovări, forul județean speră să se mai poată programa partide.

De aceea, cum timpul începe, totuși, să se scurgă, AJF Timiș a luat decizia ca nimeni să nu retrogradeze. ”Comitetul de Urgență al Asociației Județene de Fotbal Timiș, compus din Romeo MALAC– Președinte AJF Timiș, Ciprian Dan TRANCĂ – vicepreședinte AJF, Raul Constantin GHICIULESCU – vicepreședinte AJF, Ionel POCLID – vicepreședinte AJF, întrunit la data de 27 mai 2020 a hotărât: 1) Nicio echipa nu va retrograda din Liga a IV-a si din Liga a V-a”, se arată pe site-ul AJF.

avantul periam, ajf timis
Avântul Periam este liderul Ligii a 4-a Timiș după 18 etape desfășurate în acest sezon, cu 40 de puncte acumulate. Pe podium se mai află Timișul Șag (38 de puncte) și CSU Universitatea de Vest din Timișoara (36 de puncte).

Șanse realiste să se joace doar play-off în Liga a 4-a Timiș

AJF Timiș a trimis un chestionar cluburilor, cu mai multe opțiuni. Pentru Liga a 4-a nu s-a luat în considerare anularea totală a sezonului, deoarece este nevoie de o campioană trimisă la barajul pentru promovarea în Liga 3. Cele mai multe cluburi din cele 18 de la acest nivel ar dori să se joace doar play-off-ul.

În Liga a 5-a și a 6-a, majoritatea echipelor doresc înghețarea sezonului.

Iată opțiunile:

Liga a IV-a

  • Playoff – Playout – 4 voturi;
  • Playoff primele 6 echipe + înghețare clasament actual, fără retrogradare – 10 voturi;
  • Joc baraj loc 1-2 + înghețare clasament actual, fără retrogradare – 1 vot;
  • Înghețarea clasament actual, fără retrogradare – 3 voturi;

Liga a V-a

  • Playoff – Playout – 21 voturi;
  • Înghetarea clasament actual, fără retrogradare – 24 voturi;
  • Anulare sezon compețitional – 3 voturi;

Liga a VI-a

  • Playoff – Playout – 18 voturi;
  • Înghetarea clasament actual – 26 voturi;
  • Anulare sezon competițional – 2 voturi;
Autor: Anda DELIU Publicat: 28 May. 2020, 10:50 Actualizat: 28 May. 2020, 11:27 Liga 4
Pe aceeași temă