Florin Gardoș a revenit pe teren la mai bine de un an de la ultimul meci jucat pentru Clinceni. Clubul cu care a semnat

Adrian MUJEA 26 Mar. 2023, 13:46 Liga 4
Florin Gardoș a revenit pe teren la mai bine de un an de la ultimul meci jucat pentru Clinceni. Clubul cu care a semnat

Fostul internațional Florin Gardoș (34 ani), ultima dată jucător la Academica Clinceni, în 2021, s-a legitimat la Sparta Râmnicu Vâlcea, echipă care este lider în Liga a 4-a Vâlcea.

Campionul cu FCSB în două rânduri, în 2013 și 2014, a debutat sâmbătă, 25 martie 2023, la echipa vâlceană în succesul de pe teren propriu, 3-1 cu Minerul Berbești, în care a fost titular și a evoluat 70 de minute.

Florin Gardoș joacă în Liga a 4-a Vâlcea, la Sparta Râmnicu Vâlcea

După 19 etape trecute în acest sezon de Liga 4, Sparta este lider cu două puncte peste urmăritoarea clasată, SCM Râmnicu Vâlcea, și la patru lungimi de FC Păușești Otăsău.

Antrenorul echipei care își desfășoară meciurile de acasă pe arena Brother’s Sport Hub, una dintre cele mai moderne din județul Vâlcea, este chiar cel mai bun prieten al lui Florin Gardoș, fostul jucător Mihai Lungan, cei doi fiind colegi în trecut la Concordia Chiajna.

Astfel, chiar dacă nu ajunge la antrenamente, atunci când are timp liber, fostul internațional merge la Râmnicu Vâlcea pentru a evolua pentru Sparta. Este posibil ca Gardoș să ajungă în municipiul reședință al județului Vâlcea și în weekendul viitor alături de spartani, care au un joc dificil, în deplasare, la ocupanta locului 3, Păușești Otăsău.

  • Împreună cu Mihai Lungan, Florin Gardoș a construit la Râmnicu Vâlcea FG Residence, un bloc care cuprinde 18 apartamente, de două și trei camere, cu terase mari, parcare subterană, ascensor și spațiu comercial la parterul blocului.

Gardoș are 5 trofee în cariera sa și s-a lăsat prematur de fotbalul profesionist

În cariera sa, fundașul Florin Gardoș, originar din Satu Mare, a evoluat la Olimpia Satu Mare, Concordia Chiajna, FCSB, Southampton (Anglia), Universitatea Craiova, Poli Iași și Academica Clinceni. Pentru aceasta din urmă a evoluat până la finalul anului 2021.

Măcinat de accidentări, s-a retras prematur, la doar 33 de ani. Pentru echipa națională de seniori a României are 14 meciuri.

Pe parcursul carierei sale, Florin Gardoș a cucerit 5 trofee: două campionate ale României (2013 și 2014), două Cupe ale României (2011 și 2018) și o Supercupă (2013). În afară de trofeul din 2018, câștigat cu U Craiova, restul le-a obținut cu FCSB.

  • Liga2.ro a încercat să obțină o declarație din partea lui Florin Gardoș despre colaborarea cu Sparta Râmnicu Vâlcea, însă s-a lovit de refuzul acestuia.

Foto: Sparta Râmnicu Vâlcea

Adrian MUJEA 26 Mar. 2023, 13:46 Liga 4
Pe aceeași temă