Costin Lazăr spulberă tot cu Dunărea Turris în Liga 4 Teleorman. Face pași mari și siguri spre Liga 3: ”Obiectivul e promovarea, nu pierdem timpul. Avem condiții de Liga 2”. Cum e viața în divizia a patra și câți spectatori vin la meciurile de acasă

Răzvan STÎNGĂ 27 Apr. 2022, 21:36 Liga 4
Costin Lazăr spulberă tot cu Dunărea Turris în Liga 4 Teleorman. Face pași mari și siguri spre Liga 3: ”Obiectivul e promovarea, nu pierdem timpul. Avem condiții de Liga 2”. Cum e viața în divizia a patra și câți spectatori vin la meciurile de acasă

Costin Lazăr se află la prima experiență ca ”principal”. Vara trecută, fostul fotbalist, acum în vârstă de 41 de ani, a acceptat o ofertă venită tocmai din Liga 4, de la o formație din campionatul din Teleorman. A semnat cu Dunărea Turris Turnu Măgurele, iar evoluțiile echipei dau speranțe că va putea promova în Liga 3.

Costin Lazăr, aproape de promovare cu Dunărea Turris Turnu Măgurele

Dunărea Turris Turnu Măgurele a câștigat Seria 2 a Ligii 4 Teleorman fără probleme, cu 16 victorii în 16 meciuri (48 de puncte), cu un golaveraj de 106 goluri marcate și numai cinci primite. Acum va juca în play-off, contra CS Vîrtope, locul 3 în Seria 1. Play-off-ul din Liga 4 Teleorman se dispută în sistem piramidal, iar dubla dintre Turris Turnu Măgurele și CS Vîrtoape se joacă în faza sferturilor de finală.

Înaintea partidei tur, de la Turnu Măgurele, Costin Lazăr a dialogat cu Liga2.ro despre acest prim sezon al său din cariera de antrenor principal. Fostul fotbalist este încântat de ceea ce a găsit la Dunărea Turris Turnu Măgurele, iar proiectul și modul în care este văzut fotbalul de către conducere l-au făcut să accepte propunerea, chiar dacă s-a aflat în contact și cu echipe din Liga 1, Liga 2 și Liga 3.

Costin Lazăr: ”Viața la Liga 4 e foarte ok, toată lumea știe ce are de făcut”

Costin Lazăr își pregătește echipa de barajul final, cu câștigătoarea din Liga 4 Dâmbovița.

Am terminat campionatul cu 16 victorii din 16 și acum jucăm un sistem play-off cu prima serie. Acum sunt sferturile și se merge tot așa. După, cine va câștiga pe județ, va juca un meci tur-retur cu campioana județului Dâmbovița.

E prima experiență pentru mine la seniori, am avut oferte să rămân în Liga 1, să merg în Liga 2 sau în Liga 3, dar am vrut să încep de jos. Am vrut să mă lovesc de situații, să văd care e mentalitatea jucătorului român începând de la Liga 4.

Viața la Liga 4 e foarte ok, toată lumea știe ce are de făcut. Am venit cu idei profesioniste, am o echipă bună alături de mine. Treburile merg bine, pentru că băieții înțeleg ce vreau de la ei. Am un lot valoros, de 25 de jucători, și sunt încrezător că putem promova.

Am jucători buni în lot, cred că mulți dintre ei nu au avut norocul să aibă un traseu mai bun, pentru că talent au”, a început Costin Lazăr dialogul cu Liga2.ro.

Costin Lazăr: ”Avem condiții, condiții de Liga 2. Echipa e ajutată de Consiliul Local”

Lazăr are un plan pe termen lung cu Dunărea Turris Turnu Măgurele, mai ales că a recunoscut că echipa este cu mult peste nivelul celorlalte adversare din acest sezon de Liga 4. Condițiile l-au obligat într-o oarecare măsură să confirme în acest sezon, pentru că sunt la nivelul Ligii 2, după cum a afirmat antrenorul.

Obiectivul e promovarea, nu vrem să pierdem timpul. Avem condiții, condiții de Liga 2. Totul e la un standard înalt. În aceste condiții se regăsesc doar echipe de la Liga 2 în sus. Dacă vrei să faci totul profesionist, ai nevoie de condiții. Așa, să treacă timpul putem face orice, dar nu sunt genul care să facă asta.

Sunt încrezător la baraj. Băieții știu să se mobilizeze. E un campionat slăbuț pentru noi până acum, dar la meciul de baraj jucătorii vor fi conștienți că putem trece peste, că avem valoare, chiar dacă nu am avut meciuri grele până acum.

Echipa e ajutată de Consiliul Local, primarul se implică, oamenii din zonă la fel. Toată lumea e pentru sport. Există plăcere pentru fotbal. Ar fi un eveniment pentru tot orașul să promovăm, pentru că altceva nu prea poate să îți ofere plăcere aici.

Mă gândeam că poate sunt lucruri care mă pot da înapoi, dar aici sunt oameni hotărâți. Toată lumea a înțeles că trebuie să fie făcute profesionist lucrurile. Sunt sigur că vor merge în continuare bine lucrurile. Condițiile de aici și discuțiile m-au făcut să îmi dau acordul, să vin. Mă bucur că am făcut alegerea asta”, a mai declarat Lazăr.

Dunărea Turris Turnu Măgurele, susținută de sute de fani la meciurile de acasă

Dunărea Turris Turnu Măgurele evoluează pe Stadionul Municipal Turnu Măgurele, unde a jucat, până în momentul în care a dispărut, Turris Oltul, fosta echipă pregătită de Erik Lincar care a trecut milimetric pe lângă promovarea în Liga 1, în 2020.

Deși este vorba de un oraș mic, pe stadionul din Turnu Măgurele vin câteva sute de spectatori la meciurile echipei lui Costin Lazăr de pe teren propriu. Arena dispune de 2.000 de locuri, dar la partide vin în jur de 350-400 de oameni la fiecare partidă.

Avem vreo 350-400 de persoane, dar la meciurile importante vin și mai multe. Cred că la meciul de baraj vor veni și mai multe. E important să vină lumea, pentru asta joci fotbal. Te și ajută un număr mare de fani”, a spus Lazăr în privința asistenței de la meciurile echipei sale.

Costin Lazăr: ”Trebuie să ne întărim. De la Liga 3 contează destul de mult investițiile”

Optimist că Dunărea Turris Turnu Măgurele va promova în Liga 3, Costin Lazăr își face planurile și pentru sezonul care vine într-o oarecare măsură. Obiectivul este unul clar, menținerea în divizia a treia, dar a recunoscut că e nevoie de investiții mai importante dacă se dorește acest lucru.

Are încredere că bugetul va primi un plus, mai ales că oamenii din Consiliul Local se implică și și-au manifestat interesul pentru conturarea unui proiect important.

Menținerea în Liga 3 va fi obiectivul dacă vom promova, e greu să vrei din prima accederea în Liga 2. Echipa trebuie să fie din ce în ce mai bine. Trebuie să ne întărim. De la Liga 3 contează destul de mult investițiile. Fotbalul trece și prin stomac, fotbaliștii vin, nu au locuri de muncă, se concentrează doar pe fotbal, dar trebuie să primească bani pe măsură.

Mi se pare că în România fotbaliștii primesc puțini bani. Cu 1.000-1.500 de lei nu ai ce să faci la cum sunt prețurile acum”, a mai spus Costin Lazăr pentru Liga2.ro.

Liga 4 Teleorman, în faza play-off-ului

Play-off-ul Ligii 4 Teleorman debutează la 30 aprilie, cu meciurile tur din faza sferturilor de finală. Pe lângă Dunărea Turris Turnu Măgurele – CS Vîrtoape, vor mai avea loc partidele Metalul Peretu – Rapid Buzescu, Dinamo Kids Videle – Voința Săelele și CSS 2 Alexandria Astra Plosca.

Foto: Dunărea Turris Turnu Măgurele

https://liga2.prosport.ro/liga-4/scrisoarea-emotionanta-a-unui-copil-de-14-ani-pentru-savin-cojocaru-fotbalistul-care-are-nevoie-de-ajutor-pentru-a-invinge-cancerul-19227883

https://liga2.prosport.ro/liga-4/iulian-popa-a-demisionat-de-la-fc-avrig-dupa-esecul-cu-inter-stars-sibiu-si-va-antrena-echipa-din-orasul-natal-19227776

https://liga2.prosport.ro/seria-1/john-kamara-a-prins-gustul-golului-mijlocasul-venit-din-sierra-leone-a-punctat-din-nou-pentru-poli-iasi-acum-in-amicalul-cu-flacara-erbiceni-19227425

https://liga2.prosport.ro/liga-4/octavian-goga-a-luptat-singur-si-a-castigat-pe-modelul-burleanu-la-frf-unanimitate-pe-linie-si-la-ajf-brasov-suntem-la-coada-clasamentului-pe-tara-la-infrastructura-19227418

Răzvan STÎNGĂ 27 Apr. 2022, 21:36 Liga 4
Pe aceeași temă