Ca la 20 de ani! Cel mai în vârstă jucător din Liga 4 Galați, ca în tinerețe: marchează și a fost integralist în 15 din 16 meciuri. Lucrează ca fochist la școala din localitate: ”Sper să joc cât mai mult”

Andrei PASCU 17 Apr. 2023, 18:58 Liga 4
Ca la 20 de ani! Cel mai în vârstă jucător din Liga 4 Galați, ca în tinerețe: marchează și a fost integralist în 15 din 16 meciuri. Lucrează ca fochist la școala din localitate: ”Sper să joc cât mai mult”

Liga 4 are povești care merită spuse, iar în campionatul din Galați evoluează unul dintre cei mai în vârstă jucători. Cătălin Vîrgolici are aproape 50 de ani și este legitimat la locul 3, Covurluiul Târgu Bujor. În ciuda vârstei, a fost integralist în aproape toate cele 16 etape scurse din sezon.

Cătălin Vîrgolici are 50 de ani, dar joacă în Liga 4 Galați, la Covurluiul Târgu Bujor

Doar într-un meci nu a fost pe teren Cătălin Vîrgolici pentru 90 de minute, care lucrează ca fochist la Școala Gimnazială ”Grigore Hagiu”. Toată cariera a evoluat la echipe din divizii inferioare, iar cu trecerea timpului s-a reprofilat.

A început ca atacant, iar acum a trecut în defensivă. Însă, își menține calitățile de finalizator, marcând chiar și în actualul sezon de Liga 4 Galați. Pe lângă locul de muncă pe care îl are la școala din localitate, jucătorul de aproape 50 de ani este și antrenor al echipei de juniori.

Regretul lui Cătălin Vîrgolici, că nu a jucat la Oțelul Galați 

Cătălin Vîrgolici are și un regret în privința nivelului fotbalistic pe care l-a atins. Ar fi vrut să joace pentru Oțelul Galați, însă oportunitatea nu s-a ivit.

M-am născut cu dorința de a juca fotbal, pasiune insuflată de tatăl meu, care la rândul său a jucat fotbal. Am început acest sport la vârsta de 10 ani, fiind legitimat la Clubul de Fotbal Bujorii Târgu Bujor. Primul antrenor a fost domnul Victor Grigoriu.

La sfârșitul liceului m-am întors la echipa mea de suflet, Bujorii Târgu Bujor, unde am continuat să joc până în anul 1998. În anii următori am activat pentru mai multe cluburi precum: Hidraulic Galați, Agrojor Jorăști și Prutul Vlădești.

Sunt multe echipele la care aș fi vrut să joc în cariera mea de fotbalist. Însă, regretul meu este că am ratat șansa de a juca la echipa Oțelul Galați. Acolo unde am fost prezentat de domnul Ploieșteanu, pe vremea când dânsul era antrenor secund la echipă, alături de domnul Aurică Țicleanu, cel care era antrenor principal.

Din anul 2021, domnul Ion Coroiu, un om cu suflet mare, care iubește comunitatea noastră, a înființat Covorului Târgu Bujor. Inițial domnul Coroiu mi-a propus să mă ocup de echipa de juniori a clubului. Dar, dorința mea era aceea de a juca fotbal la această echipă, nu de a antrena.

Fiecare antrenament, meci la această echipă unită și plină de ambiție mă fac să uit de vârsta mea și să îmi doresc să joc fotbal din ce în ce mai mult alături de acești jucători deosebiți. Sincer, sper să joc cât mai mult. Știu că este greu, dar cu seriozitate, ambiție sper să reușesc”, a povestit sumar Cătălin Vîrgolici, despre parcursul său în fotbalul din ligile inferioare, conform Sport Galați.

Covurluiul Târgu Bujor, locul 3 în Liga 4 Galați

Covurluiul Târgu Bujor se află pe locul 3 în Liga 4 Galați, cu 32 de puncte după 16 meciuri, cu 10 victorii, două remize și patru înfrângeri. Pe locul 2 se află Gloria Ivești, 32 de puncte, iar pe 1 se clasează Voința Cudalbi, 43 de puncte.

Eșalonul al patrulea din Galați este formată din 12 echipe.

Foto: Covurluiul Târgu Bujor

https://liga2.prosport.ro/liga-4/va-era-dor-de-inter-sibiu-onesti-vaslui-lupeni-sau-ramnicu-valcea-in-fotbal-harta-cu-localitati-si-cluburi-de-traditie-romanesti-gata-sa-revina-la-nivel-inalt-special-19267001

https://liga2.prosport.ro/liga-4/alexandru-grigoras-s-a-retras-din-fotbal-19266162

https://liga2.prosport.ro/liga-4/video-imagini-incredibile-din-arges-unde-juniorii-trimisi-pe-teren-in-locul-seniorilor-care-nu-s-au-prezentat-pentru-a-nu-lua-multe-goluri-de-la-lider-au-refuzat-sa-mai-iasa-de-pe-19266140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/jucatorii-au-lovit-cavalerii-fluierului-in-liga-5-bihor-19264583

https://liga2.prosport.ro/liga-4/jucator-al-unei-echipe-din-liga-4-s-a-ales-cu-dosar-penal-dupa-ce-i-a-facut-galerie-unui-club-din-liga-3-a-ajuns-la-politie-si-a-dat-vina-pe-esecul-favoritilor-19264561

Andrei PASCU 17 Apr. 2023, 18:58 Liga 4
Pe aceeași temă