Campionatul Ligii a 4-a Iași ar putea continua într-un format cu play-off și play-out. Cele trei scenarii pentru actualul sezon pe care le are în vedere AJF Iași

Narcis POHOAȚĂ 13 May. 2020, 13:56 Liga 4
Campionatul Ligii a 4-a Iași ar putea continua într-un format cu play-off și play-out. Cele trei scenarii pentru actualul sezon pe care le are în vedere AJF Iași

Președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Iași, Sorin Boca, a declarat că are în calcul trei variante privind actualul sezon al Ligii a 4-a. Una ar fi de ”înghețare” a campionatului, iar celelalte două de finalizare a competiției, fie în sistemul clasic, cu 13 etape rămase de jucat, fie cu un număr de meciuri aproape înjumătățit dacă s-ar juca în sistem play-off și play-out, cu șapte etape până la final.

”Toată lumea este dornică să joace fotbal și în funcție de data la care vom începe avem trei variante pe care le luăm în calcul. Prima variantă ar fi înghețarea campionatului, iar a doua este de a-l continua într-un fel de sistem play-off și play-out, să împărțim campionatul în două grupe, primele opt în play-off și ultimele opt în play-out, iar fiecare echipă să joace șapte etape. A treia variantă este ca Liga a 4-a să continue normal, cu disputarea celor 13 etape rămase, iar campionatul următor să înceapă fără pauză, după ultima etapă a acestui sezon să începem cu turul campionatului următor. După mine, cele mai mari șanse cred că le are scenariul cu play-off și play-out. Dar totul depinde de decizia care se va lua”, a mai spus Sorin Boca, acesta afirmând că reprezentanții echipelor din județ sunt dornice să se reia campionatul: ”Toate echipele abia așteaptă să se joace din nou fotbal. Gândul lor este la acest lucru, iar vestea bună este că nu a fost semnalat niciun caz de coronavirus la echipele din ligile a 4-a și a 5-a. Având în vedere că vremea ne-a permis, am disputat încă de anul trecut două etape din retur, astfel că mai sunt de jucat 13 etape. Noi suntem pregătiți pentru orice decizie . Federația a lăsat ca decizia de finalizare a campionatului de Ligii a 4-a să rămână la AJF-uri, în funcție de condiții. Așteptăm o decizie din partea conducerii țării, a Ministerului Sănătății și a Ministerului Tineretului și Sportului prin care să ne permită să începem activitatea. În luna mai nu vom putea juca, dar sperăm ca măcar în luna iunie, indiferent de dată, să putem juca fotbal din nou”.

Unirea Mircești, avans de cinci puncte față de Victoria Lețcani, dar și avantaj la meciurile directe

Șeful AJF Iași a subliniat că prima clasată Unirea Mircești are cele mai mari șanse de a merge la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, în condițiile în care are un avans de cinci puncte față de locul secund, dar și avantajul rezultatelor directe.

”Turul l-am disputat în format normal, iar din retur s-au disputat două etape. Echipa promovată se cunoaște în proporție de 95 la sută, pentru că sunt 5 puncte între locul 1 și locul 2, iar cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori în acest campionat. Unirea Mircești cred că are șansele cele mai mari să participe la baraj. Între locul 1 și locul 3 sunt 15 puncte. Problema este la retrogradare, pentru că retrogradează patru echipe din Liga a 4-a, de aceea sperăm ca totul să se decidă prin joc și să încheiem cu bine acest campionat”, a completat Sorin Boca.

Liderul Ligii a 4-a din Iași este Unirea Mircești (foto), cu 49 de puncte, iar pe locul 2 se situează Victoria Lețcani, cu 44 de puncte. Cele două echipe s-au întâlnit deja de două ori, în etapele a 2-a și a 17-a. În tur, la Mircești, scorul a fost egal, 1-1, iar în retur liderul s-a impus în deplasare cu scorul de 4-1, astfel că Mirceștiul are avantaj și la rezultatele directe, pe lângă surplusul de puncte.

Pe locurile 3-5 se situează trei formații cu câte 34 de puncte, Moldova Cristești, Flacăra Erbiceni și Stejarul Bârnova, dar acestea nu pot emite practic pretenții la locul 1, în condițiile în care diferența față de primul loc este de 15 puncte.

La retrogradare, ultimele patru clasate sunt următoarele: Unirea Scânteia – 11 puncte, CS Ciurea, Progresul Deleni – câte 10 puncte și CS Tomești – 6 puncte.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/oficial-frf-a-schimbat-modul-de-promovare-din-liga-4-in-liga-3-nu-vor-mai-fi-21-de-baraje-ci-14-mini-grupe-de-baraj-care-pot-da-mai-mult-de-21-de-echipe-care-urca-in-esalonul-superior-posibilii-a-19132210

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cum-s-ar-putea-termina-sezonul-din-liga-4-bucuresti-primele-sase-sa-joace-intre-ele-iar-cele-mai-bune-patru-sa-se-califice-in-acel-play-off-traditional-cu-patru-echipe-anuntul-pre-19132310

Narcis POHOAȚĂ 13 May. 2020, 13:56 Liga 4
Pe aceeași temă