Un coșmar numit Termo!

16 Jun. 2012, 20:12 București

Vinerea trecută, pe arena Romprim, Dinamo III a pierdut șansa de a disputa finala pentru titlul de campioană a Bucureștiului, după ce a fost învinsă de AS Termo I. O săptămână mai târziu, adică aseară, elevii lui Bogdan Popa au vrut din tot sufletul să își ia revanșa pentru acel eșec, ocazia ivită numindu-se finala Cupei României, faza pe București, cu atât mai mult cu cât meciul se juca pe teren propriu, pe stadionul „Florea Dumitrache”.

Astrele păreau a fi de partea albilor, cu două goluri reușite în prima jumătate a reprizei de Ghinea și Neculai, însă sarabanda ocaziilor dinamoviste a fost perturbată de reușita căpitanului Hîrtescu, astfel că la pauză s-a intrat doar cu 2-1 pentru gazde.

Multe ratări, mulți nervi și un prim gol anulat oaspeților

În repriza a doua, poarta lui Bratu a fost supusă unui asediu continuu de ofensiva dinamovistă. Din păcate, de-a lungul celor 45 de minute rămase din timpul regulamentar, albii au punctat doar cu șuturi spre și pe poartă. dar nu și la goluri, ratările „reușite” de Neculai, Bitez, Balint, Kanda, Ionică sau Anton, putând îmbolnăvi de inimă un om perfect sănătos. Baloane trimise la o palmă de toate barele sau în bară, cu execuții pretențioase sau banale, cam asta a însemnat caruselul ratărilor dinamoviste. Însă nici Termo nu a stat cu mâna în sân, reușind chiar să egaleze, dar golul lui Roșu din minutul 55 a fost anulat aiurea pentru un ofsaid văzut doar de tușier. Au urmat câteva minute de parlamentări cu brigada de arbitri, dar fără folos. Furios pe prestația elevilor săi, principalul oaspeților a dat jos treningul și a intrat și el pe teren pentru a își impulsiona echipa și finalul a devenit incendiar, după ce un fundaș i-a suflat mingea lui Silea din fața porții. Apoi noul intrat Ionuț Dumitru s-a grăbit după o gafă a defensivei dinamoviste și singur cu portarul a tras puternic pe lângă, în loc să încerce un șut plasat.

Cu un penalty discutabil, Termo a prins prelungirile

Golul egalării a venit totuși, după o nouă gafă a apărării dinamoviste,în minutul 88. Același Ionuț Dumitru a rămas singur cu Dănciulescu, nouarul roșiilor „reușind” să tragă în portar, însă pe continuarea fazei a știut să se agațe de brațul portarului rămas întins de la blocaj și a primit un penalty contestat vehement de dinamoviști. Masivul Munteanu nu i-a dat nicio șansă lui Dănciulescu și meciul a ajuns în prelungiri, spre disperarea băncii dinamoviste care se vedea deja câștigătoarea Cupei.

Termo a mai „bifat” un gol anulat, tocmai antrenorului principal!

Prelungirile au fost și mai încinse, golul primit pe finalul minutelor regulamentare fiind greu digerat de stafful lui Dinamo. Cel mai vehement a fost „Oneață” Augustin, care a fost la un pas de conflict cu secundul oaspeților, Ilie Felix, cei doi fiind calmați cu greu. Balint, cu un lob pe plasă și, câteva minute mai târziu, Anton cu o dublă ratare din 6 metri în aceeași fază, au dat senzația că Dinamo poate să bată. Însă o nouă eroare a defensivei dinamoviste duce la înscrierea unui gol de către Termo, anulat și acesta pentru ofsaid. Ținând cont că autorul lui a fost principalul Silea, vă dați seama reacția acestuia, care s-a repezit nervos spre tușier pentru a protesta împotriva deciziei acestuia. Drăgăniță și apoi Ghinea, ultimul cu un balon trimis în transversală în minutul 118, nu au putut împiedica ajungerea partidei la fatidicele lovituri de departajare

Degeaba a apărat Dănciulescu la penalty-uri…

Balint a deschis seria penaltyurilor cu o execuție impecabilă, urmat de Munteanu la fel de precis. Căprăroiu a șutat inexplicabil de slab, nici Ionuț Dumitru nefiind mai prejos. Ionică și apoi Răduca au marcat cu mult calm și, la 2-2, a venit primul moment de cumpănă după ce Ursache a înălțat un zmeu peste poartă. Dănciulescu și-a salvat echipa parând șutul lui Rusu. Din păcate, nimeni nu a înțeles ce a fost în mintea lui Ghinea, care și-a luat elan, s-a oprit din alergare după trei pași și apoi a vrut să tragă plasat, dar a reușit doar să nimerească tribuna din spatele porții. De partea cealaltă, căpitanul Hîrtescu nu a avut nicio emoție și l-a executat pe Dănciulescu cu un șut bine plasat, aducând Cupa în curtea celor de la Termo, după un meci nebun.

Fluierul de final al meciului l-a găsit pe goalkeeperul dinamovist plângând în hohote, fiind consolat cu greu de antrenorul Popa și atacantul Bitez. Festivitatea de premiere care a urmat meciului a consemnat a doua victorie a lui Termo asupra lui Dinamo III în decurs de o săptămână, însă cea de ieri a fost una dureroasă pentru dinamoviști, care au pierdut Cupa după ce au condus cu 2-0.

DINAMO III – TERMO I 4-5 (2-1, 2-2) Ghinea 13, Neculai 22 / Hîrtescu 35, Șt. Munteanu 89 – pen.

Dinamo III: Dănciulescu – Ivanov (cpt.), Ghinea, Drăgăniță, Butnaru – Kanda (Ionică), Zeciu (56 Ursache), Căprăroiu, Neculai, Al. Vasile (59 G. Anton) – Bitez (67 Balint). Antrenor Bogdan Popa. Rezerve nefolosite: Muțiu – Fl. Nițu, R. Lupașcu

Termo I: G. Barbu – Slav, Murgeanu, S. Dragnea (71 Silea), Ș. Roșu, – Jegh (63 I. Dumitru), M. Răduca, Hîrtescu (cpt.), A. Rusu – Șt. Munteanu, C. Niculae (59 Zaincovschi). Antrenor Marian Silea. Rezerve nefolosite: I. Antonescu – B. Popa, Aguciu, Doscan

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

16 Jun. 2012, 20:12 București
Pe aceeași temă