Bănel Nicoliță s-a întors în fotbal după plecarea de la CS Făurei, din vara lui 2022. A ajuns în Liga 4 și a debutat cu gol

Andrei PASCU 11 Feb. 2024, 19:46 Liga 4

Bănel Nicoliță s-a întors în fotbal după ce, în vara lui 2022, s-a despărțit de CS Făurei. Mijlocașul, ajuns la 39 de ani, a semnat cu ocupanta locului 2 din Seria Est a Ligii 4 Ialomița, CS Amara.

Nicoliță a debutat cu gol pentru noua sa echipă, într-un meci amical cu CS Băicoi (foto articol).

Bănel Nicoliță s-a întors în fotbal. A semnat cu CS Amara, echipă din Liga 4 Ialomița

În noiembrie 2021, după câteva luni petrecute peste hotare, în Statele Unite ale Americii, unde a mers la muncă, Bănel Nicoliță a revenit în România, în fotbal. Atunci avea 36 de ani și semna cu echipa sa de suflet, CS Făurei, unde a investit sume destul de importante de bani în anii trecuți.

A plecat de la Făurei în vara lui 2022, iar în acel moment se părea că mijlocașul s-a retras din fotbal. Însă, iată că la 39 de ani a revenit, semnând cu formația din Liga 4 Ialomița, alături de care își dorește să promoveze în Liga 3.

CS Amara este pe locul 2 în clasamentul Seriei Est, cu 42 de puncte după 18 etape, în timp ce locul 1, CSM Fetești, în urma victoriilor pe linie, a ajuns la 54 de puncte.

Bine ai venit, Bănel Nicoliță!

Întâlnire cu Legendă

Salutare, prieteni! Astăzi, vă invit să descoperim povestea fascinantă a unei adevărate legende a fotbalului: Bănel Nicolita!

Cu o carieră impresionantă și un spirit de luptător, Bănel a strălucit pe terenurile de fotbal din România și dincolo de granițe. Cu fiecare pas, a adus pasiune și dedicare în jocul frumos.

Suntem încântați să anunțăm că clubul nostru a reușit să ajungă la un acord de transfer cu Bănel Nicolita, aducând o adiție deosebită echipei noastre! Acest moment marchează o nouă etapă în istoria clubului nostru, iar Bănel va contribui cu siguranță la succesul nostru comun.

Admirăm nu doar performanțele sale pe teren, ci și implicarea în numeroase proiecte caritabile și inițiative comunitare. Bănel nu este doar un fotbalist excepțional, ci și un model de generozitate și implicare socială.

Împărtășim momente memorabile din cariera sa și clipe speciale din viața personală. Haideți să sărbătorim împreună această legendă vie a fotbalului! ”, a anunțat CS Amara venirea lui Bănel Nicoliță, iar în urma golului din partida amicală care a avut loc la mijlocul acestei săptămâni, contra CS Băicoi, a precizat următoarele:

Bănel Nicoliță Debutează cu Stil în Culorile Echipei Noastre!

Bănel Nicoliță și-a făcut debutul în culorile echipei noastre cu un gol în primul său meci de pregătire.! Ne bucurăm să îl avem alături de noi și suntem convinși că va aduce o contribuție valoroasă echipei în viitorul sezon.

Vrem să transmitem un sincer “mulțumesc” atât antrenorului nostru Marius Pletea, cât și căpitanului nostru, Andrei Florentin, pentru implicarea lor în acest transfer și pentru susținerea lor continuă în dezvoltarea echipei noastre”.

Bănel Nicoliță, dublu campion al României și fost jucător la Nantes și Saint Etienne

Înainte de revenirea la CS Făurei, Bănel Nicoliță a jucat pentru echipe precum Aris Limassol, ASA Târgu Mureș, Viitorul Constanța, Saint Etienne, FC Nantes, FCSB, FC Timișoara și Dacia Unirea Brăila.

Primul vârf al carierei pentru mijlocaș a fost atins în momentul în care FCSB l-a cumpărat de la Poli Timișoara , în ianuarie 2005, pentru 350.000 de euro. Apoi, de la FCSB, în august 2011, a fost vândut în prima ligă din Franța, la Saint Etienne, în schimbul sumei de 700.000 de euro.

În tricoul FCSB-ului, Bănel Nicoliță a jucat în 263 de meciuri și a dat 35 de goluri. În acest timp a câștigat și singurele patru trofee din carieră, două campionate, o Cupă a României și o Supercupă a României, dar a și jucat în grupele Ligii Campionilor și în fazele eliminatorii ale Cupei UEFA.

În Franța, pentru Saint Etienne și Nantes, a totalizat 48 de meciuri și cinci goluri.

Bănel Nicoliță, un gol pentru naționala României

În privința echipei naționale, 37 de selecții a adunat Bănel Nicoliță, unde a debutat în noiembrie 2005, iar ultimul meci a fost consemnat în iunie 2014, într-un amical cu Algeria, scor 1-2.

Bănel Nicoliță are și un gol la națională, într-o partidă cu Slovenia din preliminariile EURO 2008, scor 2-1.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-la-csm-alexandria-sabin-iakabfi-19299389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-lucrari-de-infrastructura-la-stadion-19299386

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-despre-lupta-la-promovare-din-liga-2-19299382

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cantonament-finalizat-in-turcia-19299377

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-victorie-in-turcia-pentru-csm-resita-19299367

Andrei PASCU 11 Feb. 2024, 19:46 Liga 4
Pe aceeași temă