Înainte de debutul în Liga 3, ACSM Codlea a câștigat Supercupa în Brașov. ”Am câștigat trofeul, însă nu am prestat un joc bun, ăsta e adevărul”

Adi MARICA 29 Aug. 2024, 10:50 Liga 4
Înainte de debutul în Liga 3, ACSM Codlea a câștigat Supercupa în Brașov. ”Am câștigat trofeul, însă nu am prestat un joc bun, ăsta e adevărul”

ACSM Codlea, campioana Ligii a 4-a Brașov în sezonul trecut și invitată de FRF în Liga 3, chiar dacă a pierdut barajul cu CIL Blaj, a câștigat Supercupa AJF Brașov, după ce a trecut la loviturile de departajare de Inter Cristian, câștigătoarea Cupei României, faza județeană Brașov.

Supercupa AJF a deschis sezonul în fotbalul mic brașovean, iar ACSM Codlea și Inter Cristian și-au disputat primul trofeu stagional.

ACSM Codlea a trecut de Inter Cristian în Supercupa Brașov

Partida de pe stadionul Tineretului din Brașov nu a avut un ritm de joc ridicat, iar după 90 de minute cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-1).

Inter Cristian a început mai bine jocul, iar elevii lui Sorin Corâiu au reușit să deschidă scorul prin Marius Manole cu un șut la colțul lung (15). ACSM Codlea a reușit să revină destul de rapid, după o lovitură liberă executată de Ciprian Ursu, mingea a lovit bara, iar Mario Țurcan a urmărit și a împins mingea în plasă (21). Udrea îi putea aduce în avantaj pe codleni, dar a ratat singur cu portarul servit ideal de Zală.

În partea secundă, jocul ambelor echipe a fost unul modest. Portic putea înscrie pe final după o centrare bună a lui Manole, însă mingea a trecut puțin peste poartă.

Câștigătoarea trofeului s-au decis la lovituri de departajare

După finalul celor 90 de minute s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare, unde dramatismul a atins cote maxime.

Inter Cristian a avut în două rânduri ocazia să câștige, dar de fiecare dată elevii lui Corâiu au ratat! Și de partea cealaltă, antrenorul-jucător Ciprian Ursu a ratat de la punctul cu var.

În final, Codlea avut câștig de cauză după o lovitură ratat de Mircescu, cel care a încercat o scăriță, însă minge a trecut peste transversală!

Arbitrajul lui Eusebiu Velea, ajutat de asistenții Marin Nicolae și Ovidiu Nicolae, a fost unul bun. ACSM Codlea a primit trofeul și medaliile din partea lui Bogdan Chirițescu, vicepreședintele AJF Brașov.

Ciprian Ursu, nemulțumit de joc

Ciprian Ursu, antrenorul jucător al echipei ACSM Codlea, este realist și recunoaște jocul slab al echipei cu doar câteva zile înaintea startului Ligii 3.

ACSM Codlea va juca în prima etapă, în deplasare, cu Gloria Bistrița Năsăud, unde dintre pretendentele la promovare.

”Am câștigat trofeul, însă nu am prestat un joc bun, ăsta e adevărul. A fost un joc modest. Noi am făcut pregătirea de vară în salturi, jucătorii au venit la pregătiri pe rând din vacanță. A fost o situație greu de gestionat, pentru că nu știam dacă vom putea juca în Liga 3”, a spus Ursu, care are trei trofee de Supercupa AJF câstigate ca antrenor.

De cealaltă parte, Sorin Corâiu, antrenorul echipei Inter Cristian, nu și-a ascuns dezamăgirea după ratarea câștigării primului trofeu al sezonului. ”A fost un meci între două echipe care au încercat să joace fotbal. În startul meciului am fost mai buni, apoi cei de la Codlea au echilibrat jocul. În partea secundă s-a jucat pe contre. Din punct de vedere, fizic suntem puțin deficitari, dar cu puțină șansă puteam câștiga trofeul. Peste o săptămână începem Liga 4 și dorim sa ne batem la primul loc”, a spus Sorin Corâiu.

Startul Ligii a 4-a Brașov, amânat!

Liga 4 Brașov trebuia să înceapă la finalul acestei săptămâni, însă AJF Brașov a decis amânarea startului campionatului cu o săptămână, pentru că sunt probleme cu alcătuirea seriei.

AJF Brașov a invitat două echipe din Liga 5 și a anunțat că vineri va anunța numărul de echipe și va stabili țintarul pentru sezonul 2024-2025.

Inter Cristian: Țintea – Dobran (Portic 46), Mîndru, Vlad Avarvarei – Manole, Nicodim, Afrăsinei, Iordache – Vîrlan (Marius Avarvarei 70), Mircescu, Feraru
Antrenor: Sorin Corâiu

ACSM Codlea: Lazslo – Munteanu, Fogoroși (Radu Matei 65), Stan, Ionescu – Frăsineanu (Hamciuc 75), Țurcan, Ursu, Zala, Udrea – Vasiloi
Antrenor: Ciprian Ursu

Adi MARICA 29 Aug. 2024, 10:50 Liga 4
Pe aceeași temă