Clubul din Liga 3 sancționat pentru că a folosit jucători pe fals și-a anunțat retragerea din campionat și aruncă vina pe alții, inclusiv pe FRF: ”Noi atât am putut!” O adversară a reacționat: ”E neputința voastră”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2024, 19:09 Liga 3
Clubul din Liga 3 sancționat pentru că a folosit jucători pe fals și-a anunțat retragerea din campionat și aruncă vina pe alții, inclusiv pe FRF: ”Noi atât am putut!” O adversară a reacționat: ”E neputința voastră”

Al doilea 0-4 încasat consecutiv în campionat i-a supărat crunt pe cei de la Limpeziș, care la scurt timp după eșecul cu Dacia Unirea Brăila, înregistrat sâmbătă, au anunțat retragerea echipei din Liga 3.

”Am luat o decizie dificilă: ne retragem din Liga 3”, a transmis Voința Limpeziș după meciul din runda a 8-a a Ligii 3, penultima a turului, un aspect important privind modul în care va continua campionat dacă decizia rămâne.

Sunt mai multe motive expuse de buzoieni, iar dintre cei incriminați Sporting Liești, adversarul avut în urmă cu două etape, a și avut o reacție oficială.

Voința Limpeziș a anunțat că se retrage din Liga 3 și explică ce a făcut-o să ia această decizie!

Printre motive invocate de Voința Limpeziș în luarea acestei decizii se numără arbitrajul avut în jocul pierdut cu 0-4 la Sporting Liești, din urmă cu două etape, și sancțiunile suferite după aceea, dar și faptul că are probleme financiare și nu îi convine decizia FRF de după partida cu CSM Adjud, din prima etapă a sezonului. Meciul câștigat cu 1-0 cu trupa din Vrancea a fost transformat în 3-0 pentru adversari de FRF, dar i s-a aplicat și o penalizare de șase puncte pentru că a folosit jucători pe fals!

Buzoienii incriminează ceea ce s-a întâmplat la meciul de la Liești, dar decizia retragerii au luat-o la o săptămână distanță, la scurt timp după ce s-a pierdut cu scorul de 0-4 și partida cu Dacia Unirea Brăila.

”Dragi susținători și prieteni ai clubului ACS Voința Limpeziș,
După multe deliberări, am luat o decizie dificilă: ne retragem din Liga 3. Nu a fost o decizie ușoară dar a venit momentul să o anunțăm. Imediat după partida de la Liești conducerea clubului a hotărât retragerea echipei din campionatul LIGA3 la fotbal. Am avut un arbitraj considerat răuvoitor la adresa clubului nostru, arbitraj care nu doar că a stricat spectacolul sportiv dar a dus și la sancțiuni pe care clubul nostru nu le va înțelege.
Probleme financiare cu care se confruntă clubul dar și sancțiunile fără precedent primite după „tentativa” de contestatie făcută de cei de la Adjud nu ne-au făcut decât să credem că cea mai buna soluție este retragerea. Imediat după primirea „sentinței” am contactat un avocat și am inițial apel către FRF, dar cei competenți pentru a soluționa apelul nici măcar nu ne-au fixat un termen de judecată.
Noi atât am putut, dacă altcineva crede ca poate face mai mult aici la Limpeziș îl așteptam. Mult succes tuturor!”, sună anunțul Voinței Limpeziș, publicat pe pagina de Facebook a clubului și semnat de președintele Dedu Ioniță.

Sporting Liești a reacționat: ”Neputința voastră și felul în care alegeți să conduceți echipa nu o puneți pe seama altora”

Primul gol al meciului de la Liești a venit în urma unui penalty marcat de Claudiu Maftei, în minutul 37, tot el înscriind încă o dată și în minutul 45+2, pentru 3-0. Între timp a marcat și Alexandru Stan (39), iar în partea secundă a punctat Adrian Grigoraș (62).

După acel meci desfășurat în data de 12 octombrie, Voința Limpeziș nu a comunicat nimic.

Sporting Liești a reacționat în urma mesajului Voinței și dezvăluie că buzoienii au refuzat ”confruntarea” înainte de joc. Cu alte cuvinte, îi acuză că au avut din nou jucători pe fals, așa cum s-a mai întâmplat cel puțin în partida cu CSM Adjud, lucru dovedit atunci!

”Cu tot respectul pentru clubul dumneavoastră și pentru oamenii care au depus și depun eforturi pentru a ține o echipă în viață, dar neputința voastră și felul în care dumneavoastră alegeți să conduceți echipa nu o puneți pe seama altora, în cauza meciul de la Liești de care amintiți în postare. Un meci în care ați refuzat confruntarea dinaintea meciului, un meci în care fotbalistic nu au existat absolut nici o problemă de arbitraj, la scorul de 4-0.. nu cred ca este ceva de comentat, mai ales, ca primul șut pe poartă, și singurul l-ați avut prin min 70. (pentru cei interesați vă putem pune înregistrarea meciului la dispoziție), singura problemă a fost doar de organizare a echipei dvs.
Vă înțelegem și regretăm problemele pe care le întâmpinați, dar vă rugăm nu includeți clubul Liesti pentru a acoperi neputința și alegerile greșite pe care le luați/le-ati luat înainte de fiecare meci, inclusiv la început de sezon!”, a fost reacția clubului din Liești.

Dacă se retrage acum din Liga 3, rezultatele Voinței Limpeziș din acest sezon vor fi anulate

Anunțul retragerii din campionat a celor de la Voința Limpeziș a venit sâmbătă, 19 octombrie 2024, la ora 22:27. Au trecut de atunci aproape două zile și pe site-ul FRF meciul viitor al echipei buzoiene este în continuare programat.

Fie Voința Limpeziș nu a anunțat FRF cu o adresă oficială despre decizia sa, fie s-a răzgândit. Dacă nu s-a răzgândit, dar nu vrea să anunțe FRF, atunci va fi sancționată cu excluderea din campionat după două neprezentări.

În funcție de ce se va întâmpla vom știi și cum decurg mai departe meciurile din Seria 2 a Ligii 3. Dacă retragerea din campionat are loc acum, înaintea ultimei etape a turului, atunci toate rezultatele Voinței Limpeziș din acest sezon, inclusiv acel 3-0 dictat în prima etapă de FRF pentru CSM Adjud, vor fi anulate. Dacă se va trece în retur, atunci rezultatele din tur rămân cele din acest moment, iar în retur adversarele trupei buzoiene vor câștiga la ”masa verde” partida care nu va avea loc.

În acest moment, Voința Limpeziș, sancționată cu un 0-3 la ”masa verde” și penalizată cu 6 puncte, are 0 puncte în clasamentul Seriei 2 a Ligii 3 și ocupă locul 10, ultimul, cu golaveraj 6-19. Imediat deasupra sa este Dacia Unirea Brăila, cu 3 puncte, obținute chiar runda trecută, în meciul direct.

În etapa 9, Voința Limpeziș ar trebui să organizeze meciul cu Viitorul Onești (locul 8, 6 puncte), sâmbătă, de la ora 15:00.

  • În sezonul trecut de Liga 3 au existat trei abandonuri: Viitorul Darabani, Foresta Suceava (ambele din Seria 1) și Minerul Ocna Dej (Seria 10).
Voința Limpeziș în meciul cu Unirea Braniștea. Echipa buzoiană promova mai mult jucători africani decât români!

Foto: Buzău.net / Voința Limpeziș

Marius ANGHEL 21 Oct. 2024, 19:09 Liga 3
Pe aceeași temă