FRF și AJF-urile vor avea noi discuții despre eventuala reluare a campionatelor de Liga 4 și Liga 5. ”Se stabilesc detalii legate de competiţiile judeţene şi barajul de promovare în Liga 3”

Răzvan STÎNGĂ 03 May. 2020, 12:00 Liga 3
FRF și AJF-urile vor avea noi discuții despre eventuala reluare a campionatelor de Liga 4 și Liga 5. ”Se stabilesc detalii legate de competiţiile judeţene şi barajul de promovare în Liga 3”

Săptămâna viitoare va avea loc o nouă videoconferință între Federația Română de Fotbal și Asociațiile Județene de Fotbal, în care se vor discuta termenii după care campionatele își pot începe disputarea meciurilor și încheierea sezonului pe teren.

Daniel Sabou, președintele AJF Sălaj, a precizat că ulterior vor avea loc și discuții cu reprezentanții cluburilor, pentru a vedea dacă ideile sunt acceptate și de echipe.

”Am fost informat că pe data de 7 mai, de la ora 11.00 va avea loc o videoconferinţă organizată de FRF cu preşedinţii de AJF-uri. Probabil se vor stabili detalii legate de competiţiile judeţene, de termenul de finalizare a acestora, cât şi detalii despre barajul de promovare în Liga a 3-a. După data de 7 mai vom şti mai multe detalii pe care le vom comunica echipelor din campionatele organizate de AJF Sălaj”, a declarat preşedintele Daniel Sabou, pentru Sportul sălăjean.

Din Liga 4 vor promova echipe, dar din Liga 3 ar putea să nu retrogradeze nimeni 

O situație complicată este și în Liga 3. Majoritatea cluburilor dorește ca ediția actualului sezon să fie suspendată definitiv. Consideră că fotbalul nu-și mai are rostul în contextul actual, iar sănătatea fotbaliștilor, antrenorilor și celorlalți angajați este pusă în pericol. ProSport a aflat în urmă cu câteva zile că dacă se va lua decizia înghețării campionatului, vor promova primele clasate din cele cinci serii din Liga 3, dar nu va retrograda nimeni.

Mai mult, din Liga 4 ar urma să urce echipe și s-ar pune bazele unei noi serii. Despre suspendarea definitivă a sezonului în Liga 3 a vorbit și Doru Ţârle, directorul executiv al SCM Zalău, echipă aflată pe ultimul loc în Seria 5 și vizată direct de retrogradare.

”Noi nu ne dorim îngheţarea campionatului. Vrem să se joace, dar să nu fie dezavantajate echipele, iar acest lucru îşi doreşte şi domnul preşedinte Răzvan Burleanu. Dacă până la urmă nu se va putea apela la o altă soluţie şi va trebui îngheţat campionatul, eu spun că există o singură variantă. Nu retrogradează şi nu promovează nimeni, iar totul se reia de la zero. Dacă facem reguli care să-i avantajeze pe unii sau alţii nu este drept”, a precizat oficialul.

Problemele financiare îi fac pe oficialii cluburilor să ceară suspendarea definitivă a campionatelor în ligile inferioare 

Din precizările lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, din urmă cu două zile, șansele ca întrecerile să înceapă în luna iunie sunt mari. Mai mult, în cursul săptămânii care urmează va avea loc o nouă discuție cu oficialii cluburilor din Liga 2 și Liga 3, pentru a pune la punct detalii cu privire la modul în care se va termina sezonul.

Multe dintre echipele din Liga 3 cer anularea sezonului, întrucât problemele financiare își pun amprenta serios asupra lor mai ales acum, când pauza forțată de coronavirus generează noi pierderi. Majoritatea dintre ele au apelat la Ordonanța de Guvern pentru plata salariilor angajaților, dar dacă întrecerea va fi reluată, costurile ar crește, pentru că e nevoie de luarea unor măsuri de protecție. Formațiile care primeau ajutor financiar de la autoritățile locale sunt nevoite să se descurce fără ele, pentru că sprijinul nu se mai acordă până la remedierea situației.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/propunerea-din-liga-3-care-ar-scandaliza-liderii-celor-cinci-serii-echipe-care-spera-sa-ajunga-in-liga-2-singura-varianta-e-sa-nu-retrogradeze-si-sa-nu-promoveze-nimeni-iar-totul-se-reia-d-19131389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-burleanu-vrea-cu-orice-pret-reluarea-ligii-1-planurile-pentru-liga-2-si-liga-3-cum-vrea-sa-determine-echipele-promovate-19131214

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-si-cja-bihor-ajutor-financiar-pentru-cluburile-din-liga-4-si-liga-5-echipele-vor-beneficia-de-reduceri-in-cazul-baremului-de-arbitraj-19131311

https://liga2.prosport.ro/liga-4/dupa-judetul-bihor-si-timisul-se-alatura-solidaritatii-pentru-fotbalul-mic-ce-a-propus-comisia-de-arbitri-condusa-de-nicolae-grigorescu-19131334

Răzvan STÎNGĂ 03 May. 2020, 12:00 Liga 3
Pe aceeași temă