Veste cruntă pentru SR Brașov: Judecătoria Brașov ”constată dizolvarea” clubului susținut de suporterii stegari. De unde i se trage problema și reacția echipei

Adi MARICA 25 May. 2022, 22:18 Liga 3
Veste cruntă pentru SR Brașov: Judecătoria Brașov ”constată dizolvarea” clubului susținut de suporterii stegari. De unde i se trage problema și reacția echipei

Judecătoria Brașov a decis astăzi, 25 mai 2022, dizolvarea Asociației Club Sportiv SR Municipal Brașov, club care activează în campionatul Liga 3, în play-out-ul Seriei a 5-a, și mai are o șansă în ultima etapă, sâmbătă, să se salveze de la retrogradare, într-un meci de care pe care cu FC Hermannstadt 2.

SR Brașov riscă dizolvarea, după o decizie a Judecătoriei Brașov. Clubul poate face apel

Clubului susținut de suporterii stegari poate face apel la decizia Judecătoriei Brașov. Procesul dintre Nicu Badea, fostul vicepreședinte al clubului și ACS SR Brașov durează din februarie 2021.

Nicu Badea a cerut să-i fie restituită suma de 50.000 de RON, bani împrumutați clubului în toamna lui 2018. Mai mult, SR Brașov este obligată să plătească și 2000 de lei cheltuieli de judecată!

Clubul brașovean poate face apel în termen de 30 de zile, astfel că nu se pune problema să nu poată să joace acest ultim meci al sezonului, urmând ca apoi să-și rezolve situația.

”Nu se pune problema desființării echipei. Este o datorie pe care noi o recunoaștem către Nicu Badea. Avocatul nostru va face apel în termen și SR Brașov va merge mai departe”, a declarat, pentru Liga2.ro, Dinu Țurcanu, președinte clubului brașovean.

  • SR Brașov este un club înființat în vara lui 2017 de către suporterii brașoveni, după falimentul celor de la FC Brașov. Echipa a fost înscrisă în Liga 4 Brașov și a promovat în Liga 3 în vara următoare, de atunci și până acum evoluând la acest nivel fotbalistic. Sezonul trecut, SR a disputat primul baraj de promovare în Liga 2, însă a fost eliminată din manșa semifinală. În acest sezon, SR Brașov e pe penultimul loc în play-out-ul Seriei a 5-a, poziție direct retrogradabilă, și mai are de disputat un meci de totul sau nimic cu FC Hermanstadt 2.

Decizia Judecătoriei Brașov în procesul SR Brașov – Nicu Badea:

„BADEA NICU Petent
ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV SR MUNICIPIUL BRAŞOV, PRIN REPREZ. LEGAL CU SEDIUL PROCESUAL ALES LA AV. PIRAU CODRUTA
Complet: C1 asociaţii,fundaţii,asociaţii de proprietari
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată cererea pârâtei de repunere în termenul de a formula întâmpinare. Admite exceptia tardivitătii formulării întâmpinării, invocată de reclamant. Respinge ca tardivă întâmpinarea formulată de pârâtă. Respinge ca neîntemeiată exceptia lipsei de interes invocată de pârâtă prin întâmpinare. Admite cererea formulată de către reclamantul BADEA NICU, prin reprezentant convenţional – avocat Mihai Munteanu, în contradictoriu cu pârâta ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV „SR” MUNICIPIUL BRAŞOV, prin reprezentant legal – preşedinte Dobrică Răzvan-Ionuţ. Constată dizolvarea de drept a ASOCIAŢIA CLUB SPORTIV „SR” MUNICIPIUL BRAŞOV – CUI 38999192 şi dispune efectuarea cuvenitelor menţiuni, la poziţia 19/2018, în Registrul de Asociaţii şi Fundaţii ţinut la Judecătoria Braşov. Numeşte ca lichidator pe C.I.I. ILIE CLAUDIU IOAN. Obligă pârâta la plata sumei de 2020 lei către reclamant reprezentând cheltuieli de judecată Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare. Declaraţia de apel se va depune la Judecătoria Braşov. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 25.05.2022.
Document: Hotarâre  4357/2022  25.05.2022.”

SR Brașov: ”Asigurăm suporterii că SR Braşov nu s-a desființat şi nu se va desființa”

SR Brașov a reacționat și pe pagina sa de Facebook după decizia Judecătoriei Brașov și își informează suporterii că nu se va desființa, precizând că a făcut deja apel, în discordanță cu ceea ce a declarat președintele său, că va face.

”Clubul SR Braşov dezminte informațiile apărute în presa braşoveană şi doreşte să-şi asigure suporterii că SR Braşov nu s-a desființat şi nu se va desființa.
Există pe rolul instanțelor mai multe procese între SR Braşov şi domnul Badea, unele câştigate de noi, iar acestă instanță a dat câştig de cauză pe fond domnului Badea. Avocatul clubului a depus imediat apel şi procesul se va finaliza cel mai probabil anul viitor.
Până atunci ne vedem sâmbătă la stadion, la meciul crucial cu FC Hermannstadt 2.
Steagu’ nu moare!”, informează clubul din Liga 3.

Foto: Cătălin Ionescu / SR Brașov

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-si-a-demis-antrenorul-inaintea-ultimul-meci-al-sezonului-decisiv-pentru-mentinerea-in-liga-3-reactia-lui-sorin-coraiu-sunt-impacat-cu-munca-mea-la-aceasta-echipa-am-decis-ca-un-19232737

https://liga2.prosport.ro/liga-3/15-echipe-au-retrogradat-deja-matematic-din-liga-3-printre-care-arges-2-dinamo-2-sau-unirea-alba-iulia-ultimele-sase-care-pica-in-liga-4-se-decid-in-weekend-situatia-clasatelor-pe-locul-4-in-play-19232840

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ultimele-batalii-pentru-promovarea-in-liga-2-meciurile-tur-din-faza-semifinala-a-barajului-se-joaca-astazi-de-la-ora-1800-19232871

Adi MARICA 25 May. 2022, 22:18 Liga 3
Pe aceeași temă