Universitatea Craiova pretinde că Adrian Mititelu nu vrea să joace în Bănie şi nici nu va construi vreun stadion. Ce exemple dau oficialii grupării din Liga 1

Cosmin STAICU 22 May. 2020, 16:06 Liga 3
Universitatea Craiova pretinde că Adrian Mititelu nu vrea să joace în Bănie şi nici nu va construi vreun stadion. Ce exemple dau oficialii grupării din Liga 1

Oficialii de la Univesitatea Craiova, clubul din Liga 1, continuă seria comunicatelor care îl au ca ţintă pe Adrian Mititelu. De această dată, conducătorii formaţiei din Liga 1 anunţă că patronul de la ”FCU”, echipă recent promovată în Liga a 2-a prin decizia FRF de a ”îngheța” sezonul de Liga 3, nu-şi doreşte cu adevărat să joace la Craiova, scopul declaraţiilor acestuia fiind „să se martirizeze”.

Gruparea condusă de Mihai Rotaru oferă ca exemplu arena „Extensiv” din Bănie, pentru care Mititelu nu a depus vreodată o ofertă, în condiţiile în care aceasta este deţinută de o firmă aflată în faliment şi în fiecare an este urmată o procedură privind închirierea complexului sportiv, oricine putând participa.

În acelaşi timp, cei de la Universitatea Craiova pretind că Adrian Mititelu nu va construi vreun stadion, aşa cum acesta a promis în mai multe rânduri, de mai mulţi ani încoace, însă s-a rezumat numai la prezentarea unor machete.

Comunicatul Universităţii Craiova:

„Cine uită nu merită. Vremelnicii conducători ai echipei aflate în faliment au urât întotdeauna orașul Craiova. Încă din anul 2007, după doar un an de Liga 1, au început să amenințe că vor muta echipa din oraș, lucru care s-a și întâmplat la sfârșitul anului 2009. Și asta nu înainte să declare public că „orașul Craiova nu merită să aibă echipa de fotbal”.

Înainte că noul „Ion Oblemenco” să fie finalizat, Știința a jucat pe stadionul „Extensiv”. Și a făcut-o cu plăcere și din dorința de a fi cât mai aproape de mare masă a suporterilor. A jucat în altă parte doar când deținătorii de drepturi TV nu au mai acceptat să ne desfășurăm meciurile fără nocturnă. Ulterior și până în prezent am închiriat an de an stadionul „Extensiv” pentru a-și desfășura activitatea echipa a doua sau grupele de juniori ale Universității Craiova. An de an, deoarece stadionul este proprietatea unei firme aflate în faliment iar legea nu permite închirierea pentru o perioadă mai mare de timp. An de an, Știința a urmat o procedură publică, deschisă oricărui doritor, cu toate cărțile la vedere. An de an, Mititelu a știut de această procedură dar niciodată nu a fost interesat să participe și nu a depus o ofertă pentru a-și desfășura activitatea pe stadionul „Extensiv”. Inclusiv în acest an. Întotdeauna am fost mirați de ce nu o face, mai ales că nu am avut și nici nu o să avem de gând să licităm sume astronomice doar de dragul de a încurca pe cineva. Nu a făcut-o pentru că nu vrea să joace în Craiova. Pentru că singurul său scop este să se martirizeze. Așa cum o face și cu dezafilierea, uitând să spună că retrogradase sportiv, că societatea era în insolvență de 3 ani de zile, că nu plătise jucătorii de peste un an de zile și că aceștia urmau să devină liberi de contract. Și vorbim aici de anul 2011, an în care nimeni nu știa că Știința urmă să renască. Și aceste lucruri le spune chiar el cu mult înainte că federația să ia în calcul dezafilierea, după cum veți vedea în interviul din ianuarie 2011 acordat în Evenimentul Zilei.

Că nu-și dorește să joace pe noul „Ion Oblemenco” și-și dorește doar să creeze tensiuni o spune și declarația lui din octombrie 2019, declarație prin care nu face altceva decât să-și pregătească terenul pentru momentul în care nu va mai fi niciun impediment să poată juca pe noul stadion:

„Nu mai simt ce simțeam pe vechiul «Oblemenco». Nu poți să spui că nu te simți bine, dar nu te mai simți legat de istorie. Sentimentul ăsta mi l-au împărtășit mai multe persoane. Și faptul că joacă acolo echipa lui Mihai Rotaru s-ar putea să contribuie la această percepție. Decizia de a construi propriul stadion este ireversibilă. În doi ani vom avea stadion”.

Stați liniștiți. În doi ani nu va construi niciun stadion. Pentru că nu are de gând să-l construiască. Sunt aceleași veșnice minciuni prin care își îmbrobodește proprii suporteri și o parte a presei.”

Cosmin STAICU 22 May. 2020, 16:06 Liga 3
Pe aceeași temă