Suporterii Unirii Alba Iulia vor să lanseze un proiect de salvare a echipei, pe modelul DDB! Primarul promite ajutor: ”Nu ne permitem să lăsăm clubul să moară”

Dan HENEGAR 27 Jul. 2021, 11:45 Liga 3
Suporterii Unirii Alba Iulia vor să lanseze un proiect de salvare a echipei, pe modelul DDB! Primarul promite ajutor: ”Nu ne permitem să lăsăm clubul să moară”

Situația disperată în care se găsește Unirea Alba Iulia i-a determinat pe fanii echipei din Cetatea Marii Uniri să demareze un proiect prin care să contribuie la susținerea financiară a ”alb-negrilor”.

După modelul ”DDB”, lansat de suporterii ”câinilor roșii” la Dinamo, se lucrează concret la punerea în practică a unuia similar în Alba Iulia, denumit sugestiv ”DUAI” (Doar Unirea Alba Iulia), scrie Ziarul Unirea.

Suporterii Unirii Alba Iulia își vor putea ajuta echipa financiar prin intermediul unui SMS

Astfel, în viitorul cât mai apropiat, se dorește ca oricine vrea să sprijine formația din Liga 3 care i-a lansat pe Nicolae Stanciu și Gheorghe Grozav să o poată face prin intermediul unui SMS.

Deja suporterii din ”Black Warriors” au luat legătura cu un avocat pentru lămurirea tuturor chestiunilor juridice legate de acest proiect.

”Contul îl vom anunța după rezolvarea procedurilor legale, iar banii îi vom folosi pentru a ajuta clubul. Este un moment de cumpănă, în care toți trebuie să punem umărul”, au transmis suporterii albaiulieni, citați de Ziarul Unirea.

Cu restanțe de aproximativ 6 luni de zile către jucători, Unirea Alba Iulia trăiește momente critice, supraviețuirea fiind dependentă de transferul lui Nicolae Stanciu.

Ajutor pe Legea 69 și prin intermediul firmelor private

Pe de altă parte, primarul Gabriel Pleșa a anunțat că va face tot ce este posibil pentru ca ”Unirea să nu moară”.

Edilul-șef caută soluții cât mai concrete în cursul acestei săptămâni. ”Este o situație critică și este clar nevoie să ne implicăm. Nu ne permitem să lăsăm Unirea Alba Iulia să moară, un club ce are aproape un secol. Am început să fac un plan”, a spus Gabriel Pleșa, cel care săptămâna trecută a fost la unul dintre antrenamentele ”alb-negrilor”, însoțit de viceprimarul Emil Popescu.

”Încerc să îi ajut cât de repede posibil prin Consiliul Local. Studiem împreună cu juriștii o variantă pe Legea 69, aplicată de alte primării din țară. O să discut cu firme mai mari pentru sponsorizări. Clar, găsim soluții să se continue în Liga a 3-a”, a adăugat edilul albaiulian.

Reprezentanți ai Consiliului Local în Consiliul de Administrație al clubului

Primarul a vorbit și despre palmaresul echipei și planurile de viitor privind clubul.

”Pe termen mediu vrem să fie incluse două persoane în Consiliul de Administrație al clubului, să urmărim gestionarea banilor. La iarnă vrem să hotărâm în privința palmaresului și istoriei Unirii, să le preia Primăria. Dacă vom reuși aceste lucruri din punct de vedere legal, altfel s-ar discuta despre fotbal și implicarea Consiliului Local”, a explicat Pleșa.

La finalul lunii august, Unirea Alba Iulia începe noul campionat de Liga 3. Până atunci, chiar mâine, 28 iulie, Unirea joacă în turul I al Cupei României, de la ora 17:30, în deplasare la Industria Galda.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-alba-iulia-s-a-reunit-cu-valentin-sinescu-antrenor-si-17-jucatori-viitorul-clubului-depinde-din-nou-de-tranferul-lui-nicolae-stanciu-19192496

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-alba-iulia-pe-marginea-prapastiei-restantele-catre-fotbalisti-se-ridica-la-40-000-de-euro-iar-contractul-antrenorului-a-expirat-un-jucator-de-baza-ia-in-calcul-plecarea-astept-ofe-19189700

https://liga2.prosport.ro/liga-3/situatie-critica-la-unirea-alba-iulia-fotbalistii-au-vazut-doar-un-salariu-intreg-sezonul-trecut-iar-in-2021-n-au-luat-un-leu-sperantele-clubului-sunt-in-nicolae-stanciu-si-suma-pe-care-o-va-primi-19188435

Dan HENEGAR 27 Jul. 2021, 11:45 Liga 3
Pe aceeași temă