Zeița Fortuna a blocat victoria Aninoasei la Alexandria. Dâmbovițenii s-au întrecut în ratări

Marius ANGHEL 04 Sep. 2016, 10:57 Stiri

Startul în noul campionat al Ligii a 3-a a fost unul încurajator pentru FC Aninoasa. Gruparea din vecinătatea Târgoviștei a încheiat nedecis, sâmbătă, duelul cu FCM Alexandria (0-0) și a arătat ca va reprezenta o nucă redutabilă pentru orice adversar care-i va ieși în cale de acum înainte. Zeița Fortuna a fost cea care s-a opus total ca elevii lui Cristian Bălașa să nu obțină toate punctele în prima deplasare stagională.

Pe „Municipalul” teleormănean, Aninoasa a controlat în cea mai mare parte ostilitățile jocului, dar în același timp, a dus lipsa golului, oferind un mare festival de ratări la buturile lui Olteanu. Penescu a fost cel care a deschis seria marilor ocazii de poartă pentru dâmbovițeni. La finalul primului sfert de oră, acesta trage din întoarcere, puțin pe lângă ținta căutată. Echipa lui Bălașa nu se sperie de încercările modeste de gol ale gazdelor, prin Căpățănă și Ștefănescu, iar în ultima parte a reprizei, I. Constantin (31), Cernea (33) și Calofir (43) au creat asediu la poarta adversă, dar Olteanu a scos de fiecare dată cu promptitudine. Primul act a luat sfârșit cu „trasorul” lui Cernea lângă bară, respins, in extremis de Olteanu, în corner.

Aninoasa a demostrat că se poate apropria cu lejeritate de poarta teleormăneană și în repriza a doua. După ce Căpățână a expediat mingea peste buturile lui Bărboiu, Călinescu a ratat o mare ocazie pentru Aninoasa, ratând și el ținta (58). Câteva minute mai târziu, Dinu a introdus mingea în poarta adversă (60), dar golului juniorului din Moreni a fost anulat de tușierul Barbu, pe motiv de ofside. În ultima jumătate de oră a întâlnirii, Cernea (65) și Dinu (75) și-au încercat din nou norocul, dar, încă o dată, s-a văzut că nu a fost ziua de gol a Aninoasei.

Meciul a luat sfârșit cu șutul lui Precup, din lovitură liberă, pe lângă și cu marea șansă a Alexandriei de a opri un punct nesperat din duelul cu Aninoasa.

Etapa viitoare, pe teren propriu, echipa lui Bălașa va înfrunta oltenii de la CS Podari, în timp ce FCM Alexandria va sta.

FCM ALEXANDRIA – FC ANINOASA     0-0

Olteanu – Sârbu, Ștefănescu, Paraschivoiu, Gheorghe – Fatai (David 67), Precup – Jenaru (Popescu 46), Cincă (Brânceanu 46), Căpățână – Barbălată (Constantinescu 60). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Bărboiu – I. Constantin, Ștefan, Coman, Ș. Ion – Calofir, Dinu, Penescu (Neacșu 84) – Călinescu (Leotescu 84), Neguț, Cernea (I. Maican 84). Antrenor: Cristian Bălașa.

Stadion „Municipal” (Alexandria). Spectatori: 700.
Au arbitrat: Bogdan Neculcea (București) – Cristian Pătrașcu, Pompiliu Barbu (ambii din Craiova). Observatori FRF: Ștefan Poenaru (Botoșani) și Vasile Blagoe (Turnu Severin). Cartonașe galbene: Precup (73)/ Dinu (40), I. Constantin (82), Coman (85).

Articol și foto de Ionuț PARGHEL

Marius ANGHEL 04 Sep. 2016, 10:57 Stiri
Pe aceeași temă