Visul patronului-jucător de la Sănătatea, la 53 de ani: „Vreau să intru în prelungiri cu FCSB și să dau golul victoriei”. Micuța echipă din Liga 3 are 10 ani de când se duelează cu granzii

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 15:27 Stiri
  • A fost bucurie mare în rândul celor de la Sănătatea Cluj după tragerea la sorți din 16-imile Cupei României. Este a doua întâlnire cu FCSB în ultimii șase ani a echipei din Liga 3.
  • Bugetul anual al clubului lui Aurelian Ghișa este aproximativ cât însumează salariile lui Budescu, Alibec și Teixeria, într-o lună la FCSB.


Sănătatea Cluj are „lipici” la granzi, în Cupa României. În ultimii 10 ani ajunge să joace de două ori cu Dinamo, de două ori FCSB și o dată cu Poli Timișoara. Tragerea la sorți de astăzi i-a adus încă un duel de ținut minte pentru jucătorii micuței echipe din Cluj Napoca. Pentru patronul echipei Sănătatea, astfel de partide sunt adevăratate minuni. „Ne bucurăm! În primul rând pentru că este Steaua, în al doilea rând este o candidată la primavara europeană și, nu în ultimul rând, ni se acordă o revanșă după partida de la Buzău. Iată că după atâta dăruire și eforturi am fost răsplătiți la tragerea la sorți”, a spus Aurelian Ghișa.

Patronul Ghișa are în palmares meciuri cu Dinamo și FCSB

Are 53 de ani, dar merge în continuare la antrenamente, a bifat partide cu Dinamo și FCSB și ar vrea să joace din nou contra „roș-albaștrilor”, cum a făcut și în 2011, când a intrat în minutul 81 al partidei pierdută de Sănătatea cu 0-4, tot în 16-imile Cupei.

„Sunt speranțe să ne comportăm mai bine. Nu cred că se va mai întâmpla ca și la Buzău. A fost un drum lung, Steaua a venit direct de la București… Ideal ar fi să facem un egal și să intrăm în prelungi. Nu cred că sunt pregătit să intru, cu toate că mă antrenez. Dacă ajungem în prelungiri promit că intru și poate o să dau și golul victoriei (râde), declară Ghișa.

„Bătrânii” rezistă

Povestea celor de la Sănătatea Cluj în Cupa României a început în 2007. Atunci a produs surpriza 16-imilor, eliminând UTA și calificându-se în optimi, unde a jucat contra lui Dinamo. În 2009 a întâlnit Poli Timișoara, iar în 2011 FCSB, pe ambele în 16-imi. Sunt trei oameni rămași la echipă, care au fost prezenți la toate aceste partide. Pe lângă Aurelian Ghișa, mai sunt Kiss (42 de ani), care alături de Dan Matei (36 de ani) se ocupă și de pregătirea echipei, dar și atacantul Gașpar (39 de ani).

Între timp, strategia echipei s-a mai schimbat, majoritatea jucătorilor fiind studenți, iar media echipei a scăzut mult. Printre numele „grele” mai sunt Raul Ciupe, cu trecut la „U” Cluj, FC Brașov sau Viitorul, în Liga 1 și portarul Lăzăreanu, fost la Gloria Bistrița, FC Botoșani sau UTA.

„Cred că avem altă mentalitate, altă abordare a jocului. Dan Matei și Kiss au o altă strategie de abordare a jocului”, își prezintă echipa Ghișa.

Ionel Ganea, legitimat la Sănătatea pentru meciul cu FCSB

În precedentul meci din Cupa României dintre FCSB și Sănătatea, clujenii l-au legitimat atunci și pe Ionel Ganea pentru a avea mai multe șanse de succes în fața bucureștenilor, însă achiziția fostul atacant al naționalei nu a dat rezultatul așteptat, acesta fiind înlocuit la pauză.

În echipa ulilizată atunci de FCSB se aflau Emeghara, Geraldo Alves, Martinovic, Bicfalvi, Prepeliță, Bourceanu, Dorinel Popa, Rusescu, Nikoloc sau Florin Costea. Pe bancă rămâneau Mihai Costea, Brandan sau Tatu.

Pe Cluj Arena sau „Dr. Constantin Rădulescu”

Meciul se va juca la Cluj Napoca, pe Cluj Arena sau pe stadionul CFR-ului, „Dr. Constantin Rădulescu”. Data și ora încă nu au fost stabilite, însă sigur se va juca în nocturnă.

„Atâta timp cât vor fi suporteri sper să ne acoperim costurile de organizare. Cred că iubitorii fotbalului din Cluj vor dori să vadă Steaua cu Sănătatea. În 2011 n-au vrut să vină la Cluj, dar acum regulamentul nu le mai permite asta”, a încheiat Ghișa.


 

Caseta precedentului meci dintre FCSB și Sănătatea Cluj:

FCSB – Sănătatea Cluj  4-0, în 16-imile Cupei României, ediția 2011-2012
Nikolic 2′, Prepeliță 31′, Martinovic 50′, D. Popa 87′

FCSB: Stanca – Emeghara (Geraldo Alves 71′), Iliev, Martinovic, V. Lupu – Bicfalvi (cpt.), Prepeliță (Bourceanu 63′), D. Popa – Rusescu, Nikolic, Fl. Costea (Năstăsie 46′)
Rezerve neutilizate: Cojocaru – M. Costea, Brandan, Tatu
Antrenor: Roni Levi

Sănătatea: Pâglișan – Miclăuș, Sg. Sos, Sărmășan – Kis, A. Albu, Simioancă, Al. Gașpar (cpt.)(Ghișa 81′), S. Crișan, R. Rus (Hoca 69′) – I. Ganea (Cr. Nicula 46′)
Rezerve neutilizate: A. Todoran – Pap, Lays, Unghiță, Thiorma
Antrenor: Marius Semeniuc

Sănătatea Cluj ar fi trebui să fie atunci echipă gazdă, însă pentru că nu avea stadion cu nosturnă meciul a fost programat să se dispute la Buzău, pe stadionul Gloria.

VEZI desfășurarea respectivului meci și o GALERIE FOTO

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Marius ANGHEL 11 Oct. 2017, 15:27 Stiri
Pe aceeași temă