„Virus letal” la 17 ani

05 Apr. 2012, 12:18 Stiri

În Liga a III-a, la meciul Gloria II – Sănătatea, un nume a apărut pentru prima dată pe lista marcatorilor. Este vorba de Sorin „Bebe” Vădana. Mijlocașul dreapta în vârstă de 17 ani este fiul fostului arbitru și președinte a lui „U” Cluj, Sorin Vădana.

Puștiul luat în vară de Sănătatea a reușit să marcheze în minutul 73 aducând astfel victoria pentru echipa sa, dar bifând și primul său gol la seniori.
În familia acestuia, bucuria este una imensă, după cum ne-a mărturisit și tatăl său.

„Suntem foarte bucuroși cu toții, nu numai noi, ci familia lărgită. Am așteptat acest moment. Având o experiență de 40 de ani în fotbal, cred că îl pot vedea cu obiectivitate pe Sorin. E un tip temperamental, cu personalitate, un fel de tupeu, care trebuie să fie pozitiv în continuare. Mai trebuie să lucreze la forță, are control bun al mingii, dribling și viziune în joc”, spune tatăl său.

Și-a făcut junioratul la „U”

Până în vară, „Bebe” Vădana jucase la Universitatea Cluj, la grupa de juniori din 1994. Înainte de reînceperea sezonului însă, s-a produs rupture dintre cele două părți.

„În vara trecută s-au făcut restructurări la grupele lui „U” și nu l-au ținut în lot. Mi s-a spus apoi că s-ar putea să nu joace. Am cerut actele și l-am dus la Ardealul, pentru ca în iarnă să ajungă la Sănătatea Cluj. A fost o alegere bună, e important că joacă la seniori și o face bine”, mai zice fostul președinte a lui „U”.

Îl are ca model pe Messi

Mijocaș dreapta de picior stâng, fotbalistul de 17 ani și-a găsit rapid modelul în fotbal și știe clar la ce echipă își dorește să joace. Totodată, acesta împărtășește entuziasmul tatălui său.

„Mă simt bine, mi-a crescut moralul. Fac fotbal de la 9 ani, iar acum trec printr-o perioadă bună. Ca model îl am pe Messi. Am de muncit mult pentru a reuși să ajung unde îmi doresc. Aș vrea să joc la Dinamo, însă nu aș refuza-o nici pe „U”, chiar dacă nu am mai fost dorit acolo. Aș merge numai pentru a juca la seniori însă”, spune Sorin Vădana Jr., care a participat în 22 martie la un trial pentru naționala de jucători născuți în 1994. Acesta s-a desfășurat la Timișoara, iar jucătorul Sănătății a jucat 60 de minute și a marcat un gol.

Fratele său e tot fotbalist

Născut în aceeași zi, aceeași lună, însă cu 5 ani mai devreme, Tudor Vădana, fratele lui Sorin, joacă și el la Sănătatea Cluj, ajungând la această echipă tot în această vară. Acum este accidentat și va mai rata o lună, însă are planuri mari pentru viitor. Acesta a terminat facultatea de educație fizică și sport, iar în toamnă are șanse mari să plece pentru a își face masteratul în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Tiffany. De acolo, i s-a promis deja o bursă care să acopere toate cheltuielile pentru studii sau cazare. Tot ce trebuie să facă el este să joace pentru echipa de fotbal, de fapt de „soccer”, a universității.

Articol scris de Mihai CINPOERU

05 Apr. 2012, 12:18 Stiri
Pe aceeași temă