VIDEO | A fost spectacol în Giulești, la meciul de retragerea al lui Daniel Pancu și la ultimul joc desfășurat pe stadionul „Valentin Stănescu”

Marius ANGHEL 24 Nov. 2018, 20:33 Stiri

Daniel Pancu (41 de ani) a evoluat, sâmbătă seară, 24 septembrie 2018, în ultimul său meci în calitate de jucător. A fost și ultima partidă jucată de Rapid, echipa antrenată chiar de Pancu, pe stadionul „Valentin Stănescu”. Actuala arenă, construită în 1938, va fi demolată, iar în locul ei va fi ridicat un nou stadion care va avea o capacitate de 14.500 de locuri.

Atacantul a intrat în minutul 86 al partidei cu Înainte Modelu, câștigată cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Marian Vlada în prima repriză, în 41. Pancu l-a înlocuit chiar pe autorul unicului gol al meciului și a primit banderola de căpitan de la elevii săi.

„Festivalul” nu s-a încheiat după fluierul final al centralului. Pancu a îngenuncheat în fața galeriei, a urcat în peluză și a cântat cu suporterii giuleșteni prezenți la ultima partidă pe stadionul din Giulești.

În acest meci, suporterii rapidiști au avut și o coregrafie și bannere speciale pentru Daniel Pancu. În minutul 70, în peluză a fost întins un banner în care Pancu era desenat în două ipostaze, jucător și antrenor. Apoi au avut și un mesaj pentru fostul atacant: „Gradelele se frâng, amintirile rămân / Vei renaște ca aievea, prin al locomotivei fum”. În startul meciului, șefii clubului i-au oferit o plachetă pe care scria: „FC Rapid București îi mulțumește lui Daniel Gabriel Pancu pentru cariera și viața dedicate spiritului vișiniu și îi dorește mult succes în meseria de antrenor încununată în templul din Giulești”.

În cariera sa de jucător, Pancu a evoluat pentru Poli Iași, Rapid, Cesena, Beșiktaș, Bursaspor, Terek Grozny, CSKA Sofia, FC Vaslui și FC Voluntari. Un titlu de campion al României cu Rapid și un trofeu de campion cu Beșiktaș are în palmares Daniel Pancu.

În acest moment, cu o etapă înainte de finalul turului, Rapid se află pe primul loc al clasamentului Seriei a 2-a din Liga 3, cu 35 de puncte acumulate în 13 meciuri disputate în 14 etape. Pe locul 2 se află CS Afumați, cu 32 de puncte, iar pe 3 e Unirea Slobozia, cu 31 de puncte.

Captură foto: DigiSport

Marius ANGHEL 24 Nov. 2018, 20:33 Stiri
Pe aceeași temă